Manolo logotype

Fredagsinspiration - Klubbkavajen

Idag tänkte vi lyfta fram ett historiskt manligt plagg som fått stå tillbaka lite de senaste säsongerna. Det rör sig om den klassiska "klubban" eller klubbkavajen som delar många stilintresserade i två läger. Vi har gjort vår tolkning baserad på en klassisk inspirationsbild från Ralph Lauren där klubbkavajen kombineras med grå flanellbyxor, kashmirpolo och mellanbruna Chukka boots i mocka.

Klubbkavaj - Cesare Attolini, Flanellbyxa - Suitsupply, KashmirpoloLoro Piana, Solglasögon - Ray BanVäska - Anderson´s, Chukka bootsSaint Crispin´s

 

Klassisk bild på Ralph Lauren i klubbkavaj.

Flanellbyxor från Suitsupply.

Chukkas i mocka från Saint Crispins

Klubbkavaj i 100% kashmir från Cesare Attolini.

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 JM säger
2017-11-03 11:18 - Anmäl

Cartierklockan bytts ut mot ett par Ray-Ban när man klickar på länken från startsidan. Svart magi från trollkarlen Weinås!
#2 Andreas Weinås säger
2017-11-03 11:45 - Anmäl

#1 - Jag gjorde faktiskt två helt olika tolkningar av klubbkavajen och ändrade till den nuvarande i sista stund. Tyvärr missade jag att byta bilden på startsidan men det är nu åtgärdat.
#3 random säger
2017-11-03 12:24 - Anmäl

Härlig styling men jag har svårt att förlika mig med silverknapparna.
#4 Andreas Weinås säger
2017-11-03 13:00 - Anmäl

#3 - Det är onekligen en vattendelare men fördelen är det ganska enkelt och billigt går att byta till ett par bruna hornknappar om man tröttnar. Jag själv gillar dock silver eller mässingsknapparna mer och mer.
#5 Johan säger
2017-11-03 14:21 - Anmäl

Tycker att stylingen i kollaget är fin, även om jag personligen har väldigt svårt för klubbkavajen. Jag får associationer till feta, vräkiga medelålders+ människor.
#6 Magnus säger
2017-11-03 17:27 - Anmäl

Om Andy Warhol kunde bära den så... Det var några år som jag hade väldigt roligt i min, ett bra och enkelt plagg.
Försökte lägga in en bild/ länk till bild men det går inte.
#7 Måns säger
2017-11-04 09:17 - Anmäl

70 + på Östermalmstorg. För övrigt är jag fortfarande ledsen över att Herr Judits utmärkta butik vid torget är borta. Den på Hornsgatan är inte alls samma sak.
#8 Måns säger
2017-11-05 13:45 - Anmäl

Apropå knäppningen av Attolinikavajen skriver ju "The art of manliness" följande: "6 x 1 – Popularized in the late 80s and early 90s. This unfortunate style, worn by Patrick Bateman in American Psycho, now looks terribly dated and does not flatter many men. Please stay away". Jag är böjd att hålla med.
#9 Andreas Weinås säger
2017-11-05 15:58 - Anmäl

#8 - Alla har ju såklart rätt till sin åsikt men det är synd att förkasta en knäppning helt pga tidigare tolkningar. Allt som varit extremt populärt tenderar ju att uppfattas som daterat i efterhand och lär gälla även för dagens mode i framtiden. Sen måste man ju titta på utförandet. Exempelvis var treknäppta kavajer enormt populärt på 90-talet men gjordes med ett helt annat utförande är de treknäppta kavajer med rullade slag som är populära idag.

Jag skulle säga att 6x1 knäppningen fått ett stort uppsving senaste åren med skrädderier som B&Tailor, Musella Dembech, Cifonelli och Rubinacci som flitiga förespråkare.

Det som är positivt med Attolinikavajen är att den, som bilderna visar, går att knäppa med både en och två rader.
#10 Thomas Pettersson säger
2018-01-18 12:58 - Anmäl

Andreas,

Du gör en kulturgärning med din blogg,den förmedlar en kunskap om kläder och skor,som håller på
att försvinna,då så mycket handlar om pris.
Hoppas du har motivationen att fortsätta trots alla knepiga kommentarer.

ciao
thomas pettersson
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.