Manolo logotype

Shibumi Firenze Trunk Show i Stockholm: 3-4 november

Förra veckan skrev vi om en kommande trunk show i Malmö och idag är det huvudstaden som står i fokus. Det är accessoarspecialisten Shibumi som kommer till Stockholm den 3-4 november och utöver det vanliga utbudet kommer man erbjuda skräddarsydda slipsar, skjortor och kostymer.

Shibumi Firenze som företaget heter sen något år tillbaka är ett välbekant företag för många Manololäsare. Det drivs av Benedikt Fries och specialiserar sig på prisvärda accessoarer som slipsar, näsdukar, hängslen och strumpor. Benedikt har blivit en stark ambassadör för varumärket och är ett hett villebråd för streetstylefotograferna under Pitti Uomo-mässan. 

Shibumi har varit i Sverige för Trunk Shows tidigare men då endast med fokus på accessoarer. Man har kunnat specialbeställa exempelvis slipsar i valfritt tyg, bredd och längd vilket fortfarande är fullt möjligt. Vad som är nytt för i år är företagets övriga Su Misura-tjänst där man som kund kan beställa skräddarsydda skjortor, byxor, kavajer, kostymer och rockar sydda i Neapel efter konstens alla regler. 

 

De skräddade plaggen sys för hand hos ett av de neapolitanska skrädderierna.

Kavajens framstycke pressas.

Prisnivån för företagets Su Misura-tjänst kommer ligga på följande:

Skjortor - 300€

Byxor - 600€

Kavaj - 2300€

Kostym - 2800€

Rockar - 2800€ 

Priserna är angivna inkl. tyg men kan självklart variera något beroende vad man väljer. Benedikt berättar dock att majoriteten av alla tyger som erbjuds ryms inom dessa priser. Det rör sig om en helt skräddarsydd produkt med en typiskt neapolitanskt karaktär så som; lätt konstruktion, mjuk axel och handpikerad kanvaskonstruktion. 

 

Företagets skräddarsydda skjortor.

Kritstrecksrandig kostym i väntan på avprovning. Här ser man tydligt den handpikerade kanvaskonstruktionen i kavajens slag.

Klassisk dubbelknäppt ytterrock i mörkblått.

Skjortorna kräver en avprovning med provskjorta medan de övriga produkterna har två avprovningar innan leverans som sker ca 4-6 veckor senare. Benedikt berättar att han planerar att besöka Sverige ca 3 gånger per år. 

Bland de resande skräddare som nu besöker Stockholm fyller de en lucka såväl estetiskt som prismässigt strax under Sartoria Corcos från Florens (som tyvärr inte tar emot nya kunder) och strax över B&Tailor från Sydkorea. Ingen av dessa aktörer erbjuder en renodlad neapolitansk silhuett vilket många kunder idag efterfrågar. 

Trunk Showen kommer gå av stapeln på Hotell Kungsträdgården under hela fredag och lördag 3-4 november och för att boka upp en tid för konsultation eller måttagning kontaktar man enklast företaget på info@shibumi-firenze.com.

 

Shibumi kommer att ta med ett stort utbud av höstens kollektion av slipsar och accessoarer.

Ett exempel på företagets Bespoke-tjänst för slipsar där man kan välja fritt mellan olika tyger och konstruktioner.

Benedikt Fries från Shibumi i företagets produkter.

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 random säger
2017-10-31 11:52 - Anmäl

Kul. Jag var på väg att beställa en slips av Shibumi men nu passar jag på att göra det på plats istället!

I övrigt måste jag säga att Manolos hemsida funkat lite konstigt senaste veckorna. Ibland blir sidan helt "blank" och jag behöver uppdatera sidan flera gånger för att se innehållet. Detta på min laptop med Chrome. När jag är inne via telefonen så ser kommentarsfältet helt galet ut, närmast oformaterat. Och det går att filtrera inlägg via "karma"? Använder även Chrome på min android-telefon. Märkligt.
#2 Soccercalle säger
2017-10-31 13:44 - Anmäl

Ser intressant ut, man kanske skulle beställa några slipsar. Har ngn erfarenhet av kvaliteten på deras bespokeverksamhet?
#3 Star Equity säger
2017-10-31 16:11 - Anmäl

Har också haft problem med sidan de senaste dagarna. I bland blir det bara vitt. Använder Edge
#4 Lanoo säger
2017-10-31 18:23 - Anmäl

Andreas känner du till Harris Wharf London? Såg deras rockar nyligen, såg mycket prisvärda ut. Verkar ha bra material och rätt hög kvalitet på hantverket och snygg design.
#5 Soccercalle säger
2017-11-01 14:46 - Anmäl

Jag har också haft problem med Chrome och Manolo. Jag mailade Shibumi om en tid igår förmiddag men har ännu inte fått svar.
#6 random säger
2017-11-02 08:29 - Anmäl

#5: Jag saknade också svar från Benedikt så mailade honom igen och fick svar att han bokat in mig enligt förslag men glömt svara mig. Han var i Bangkok tidigare i veckan så kanske viss jet lag inverkar på avläsningen på mailkorgen? :) Maila igen!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.