Manolo logotype

Fredagsinspiration - Den tredelade kostymen

Idag går vi åt det mer formella hållet och ger vår tolkning på den tredelade kostymen. Idag i en grå flanellkvalitet som konbineras med en randig skjorta och svarta skor för en modern flört mot yuppie-eran under 80- och 90-tal.

Kostym - Suitsupply, Skjorta - Eton, Slips - Drake´s, Portfölj - Tod´s, SkorGeorge Cleverley

 

Grå flanellkostym från Suitsupply.

Randig skjorta med vit krage och manschett från Eton.

Quarter Brogues från Cleverley med kraftigt mejslad läst.

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Erik i Göteborg säger
2017-10-29 10:06 - Anmäl

Har Suitsupply köpt Manolo? Hade varit kul om ni kunde ha med fler alternativ från leverantörer som ej är så kommersiella. Om ni fortsätter på den inslagna vägen borde ni även ta med plagg från River Island, Zara, Massimo Dutti etc. Tycker det är trist att det känns som att redaktionen sålt sig, tyvärr allt för vanligt förekommande bland svenska modetidningar, bloggar. Besökt Manolo nästan dagligen i säkert 10 års tid men nu börjar jag tappa intresset. Hoppas ni kan hitta tillbaks till gammal god form. Skriver i all välmening, värdet på det jobb ni gjort för att öka intresset för herrkläder i landet går inte att sätta en siffra på. MVH Erik
#2 Andreas Weinås säger
2017-10-29 12:09 - Anmäl

#1 - Hej Erik,
Kul att du uppskattat det vi gör och anser att vi bidrar till att öka intresset för herrkläder i Sverige.
För att svara på din fråga så kan jag garantera att Suitsupply inte har köpt varken Manolo eller oss skribenter. Faktum är att de faktiskt aldrig ens annonserat på sajten. Detta var den första fredagsinspirationen på över en månad som varumärket medverkade i och att jag valt att ha med dem är för att de har väldigt bra, frilagda bilder för just detta syfte. Vissa tycker våra fredagsinspirationer är för dyra, andra för kommersiella och tyvärr inser man snabbt att det är helt omöjligt att tillfredsställa alla läsares önskemål så vi får helt enkelt gå på vad vi gillar.

Att likna Suitsupply med River Island, Zara eller Massimo Dutti kanske inte är något jag skulle göra (åtminstone inte estetiskt) men absolut Oscar Jacobson, Morris Heritage eller andra svenska kostymföretag som vi skriver om. Då Suitsupply även har en premiumlinje i Jort och La Spalla med full kanvas-konstruktion och exklusiva tyger som ligger t om över de andra aktörerna i pris och kvalitet tycker jag de förtjänar en plats i vår bevakning. Sen kommer vi fortfarande skriva om skräddarsytt och det mest exklusiva hantverk man kan finna också.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.