Manolo logotype

H&M lanserar nya konceptet ARKET

Det är kanske ingen direkt nyhet då H&M redan i augusti lanserade ytterligare ett koncept till sitt utbud. Den nya butikskedjan fick namnet ARKET. Idag tänkte vi titta närmare på denna satsning som enklast kan beskrivas som en mer klassisk variant av företagets andra koncept COS. Ett lyxigt livsstilskoncept fast till ett väldigt demokratiskt pris.

I augusti slog alltså ARKET upp dörrarna på Regent Street i centrala London inte långt från H&Ms andra koncept Other Stories och COS. Det skall tilläggas att vi tyvärr inte besökt butiken ännu utan fått hålla tillgodo med pressbilder och andra mediers bilder. Företaget själva väljer nyckelord som modernt, välgjort, hållbart och bärbart när de beskriver konceptet. Vi delar detta då man enklast kan säga att ARKET känns som en något mera vuxen variant av COS för dem som är lite mindre intresserade av design och trender. Det känns som att man riktar sig lite mer en medveten storstadsbo som är 30+ och gör medvetna val. 

 

Field Jacket i lyxig känsla för 3 500 kr.

Det är mycket intressant att de väljer att lansera ytterligare ett butikskoncept som faktiskt utgår ifrån en fysisk butik i tider som dessa när e-handel tar över allt mer. Personer involverade i ARKET uttrycker det som att de ville skapa en butik som är tilltalande att besöka. Inredningen är ljus, modern och tilltalande och kläderna presenterade på ett trevligt sätt. Det är inte så trångt på hyllorna vilket ett företag som detta kan unna sig då de även kommer att sälja rejält online gissar vi. Det rör sig om ett livsstilskoncept där varje butik har ett kafé som serverar bra kaffe, nyttig dryck och en vegetarisk meny som drar nytta av lokala leverantörer. Sen finns det kläder för dam, herr, barn och inredning.

Vi fokuserar främst på herrkläderna i detta fall i och med att de utgör det område vi bevakar här på Manolo. När man kollar in utbudet så känns det som att de bygger konceptet mycket genom ett stort utbud av en fast kollektion med välgjorda basplagg. Det känns som att detta är något man bygger runt med ett antal säsongsplagg och färger som byts ut. På så sätt kan man skapa en hela garderob av tidlösa och rätt så avskalade plagg och sedan komplettera med lite säsongsvariation.

 

Fina basplagg i form av stickat och t-shirts till rimliga priser.

När jag personligen började att kolla in ARKET så var det två saker som fångade mitt intresse. I och med att jag bara besökt onlinebutiken så baseras mina tankar främst på den. Sidan är användarvänlig och informationen väldigt tydlig och transparant. Sedan är utbudet genomtänkt på så sätt att en klassisk t-shirt kan fås i samma modell och look fast olika tjocklek beroende på vad man föredrar. De erbjuder även de flesta byxmodeller i olika passformer vilket är riktigt bra. Personligen valde jag att köpa ett par chinos då de hade en modell i en lite vidare och mer generös vidd vilket idag är väldigt svårt att hitta. Jag kan helt ärligt säga att dessa byxor som kostar 590 kr plus frakt är riktigt bra. Jag rent ut sagt älskar dem och kommer att handla fler plagg från ARKET. 

 

Prisvärda chinos och stickat i återvunnen kashmir.

Att konceptet utgår från fina butiker med bra lägen som till viss del blir ett showroom men sen drar nyttan av nätets kraft är påtagligt då de har skapat en snillrikt kodsystem. Varje plagg man köper och då förhoppningsvis gillar får en unik kod som man genom en sökfunktion på hemsidan enkelt kan knappa in. På detta sätt kan man hitta samma plagg igen eller samma tyg och färg igen väldigt enkelt.

De har en full kollektion med allt ifrån kläder till accessoarer och skor. När det kommer till skor avviker de dock från tidigare H&M koncept då de inte säljer sitt eget märke utan uteslutande för andra etablerade varumärken  så som ex Tricker´s, R.M. Williams, Clarkes, Nike, Converse och Adidas. Jag vill minnas att jag läste en intervju någonstans nyligen med en representant från företaget som menade att man inte behöver uppfinna hjulet på allt och det finns många vassa och etablerade skomärken som kompletterar resten av ARKETs utbud bra. Även när det kommer till deras inredning finns några externa varumärken.

Kängor från Tricker´s som är ett av de externa varumärken som säljs i butikerna.

För mig personligen känns konceptet väldigt intressant och tilltalande. Prisnivån är god och designen enkel och tidlös. För att klä i ord så tänker jag mig den typiska ARKET kunden som en medveten person, kanske har barn, som är global, mån om sin hälsa och utseende, insatt i vad som händer i världen och läser Monocle.

Sedan öppningen i London har ARKET även slagit upp portarna i Köpenhamn, Bryssel och München. Nu håller vi tummarna för Sverige snart också. Men å andra sidan så lär nog en typisk svensk ARKET kund även besöka Köpenhamn eller London då och då. Om inte finns ju tack och lov nätet, fast då missar man det nyrostade kaffet och en veggiemacka. 

 

Utsidan av butiken på Regent Street.

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 D säger
2017-10-26 12:44 - Anmäl

Känns hipstrigt. Verkar finnas inslag av "tidlösa" plagg, men det mesta känns avskalat, minimalistiskt och hipstrigt.
#2 inzide säger
2017-10-26 14:34 - Anmäl

Arket öppnar 2018 i korsningen Biblioteksgatan/Jakobergsgatan. De har köpt upp hela huset där bland annat Rizzo höll till förut. Kul grej!
#3 Reklam säger
2017-10-26 16:30 - Anmäl

Slump att den här artikeln kommer upp samtidigt som hela sidan är täckt av HM reklam?

kanske vore lite öppnare om ni märkte upp köpta artiklar som reklam, som man ska?
#4 Markus säger
2017-10-26 16:48 - Anmäl

Hej Olof!

Har du testat deras jeans? Finns en modell som heter "loose" som ser rätt behaglig ut.
#5 W säger
2017-10-26 17:24 - Anmäl

#2 Nja, de hyr lokal från fastighetsägaren (Hufvudstaden).

#4 Haha tänkte på samma sak...

Känns överlag som att det börjar spreta lite (för mycket?) på Manolo? Andreas går fortsatt åt det klassiska medan Olof gräver ner sig i workwearträsket. Svår kombo...
#6 Andreas Weinås säger
2017-10-26 17:48 - Anmäl

#3 - Jag förstår till fullo att det kan framstå så och vill därför klargöra att artikeln på inget sätt är sponsrad eller påverkad av H&M.

Varken jag eller Olof har insikt i Manolos annonsförsäljning då det sker via ett externt säljbolag. Även om vi håller kontinuerlig kontakt rörande innehållet så har Olof som frilansskribent fria tyglar rörande vad han vill skriva om och det är först idag någon av oss såg H&Ms annonsering.

Jag har som sagt full förståelse för att man som läsare kan uppfatta det så pga timingen. Jag är också helt enig angående vikten av att märka upp samarbeten och annonser tydligt likt tävlingen från Berkeley som gick på Manolo och KING tidigare i veckan.

Transparens och trovärdighet är oerhört viktigt för vårt arbete vilket gör att jag föredrar att det externa säljbolag vi använder sköter all annonsförsäljning bortsett från våra produktsamarbeten där jag av förklarliga skäl är involverad.
#7 Karl säger
2017-10-26 17:59 - Anmäl

Precis som med COS så har man inte tänkt på oss med storlek 44 :(
#8 Andreas Weinås säger
2017-10-26 18:05 - Anmäl

#5 - Jag uppskattar din feedback och Olof och jag har som sagt en kontinuerlig diskussion om innehållet och inriktningen på Manolo. Att hans texter gått mer åt ledigt och workwear har jag sett som positivt då vi får en något bredare inriktning och större variation vilket varit uppskattat från många läsare. Självklart måste det finnas en röd tråd där jag tycker värden som kvalitet, hantverk och hållbarhet bör gälla oavsett stil vi lyfter fram.

Vi tar självklart till oss av kritiken och skall tänka på att försöka hålla innehållet relevant och i linje med vad Manolo står för.
#9 Tjeffo säger
2017-10-26 19:17 - Anmäl

En sådan här artikel sänker hela Manolo. Ni kan inte blanda hantverk med H&M. Kolla gärna dokumentären The True Cost.
#10 oscar säger
2017-10-26 19:39 - Anmäl

#5 & #8 - Alla kan ju såklart tycka olika, men min feedback på detta är att jag uppskattar "spredigheten". Då sidan inte direkt svämmar över av nya artiklar kan jag inte riktigt se varför variation skulle vara ett problem..
#11 Steve säger
2017-10-26 19:56 - Anmäl

Men seriöst, hur kan ni öht skriva om detta? Ni brukar måna om att bevaka högkvalitativa plagg och assessoarer. Olof, hur många ggr har du burit dina chinos? Hur många tvättar? HM och dess avläggare är sanslöst lågkvalitativt skräp, långt ifrån prisvärt. Köp en t-shirt, tvätta en gång, kasta. Det är oerhört märkligt att de ens kan existera med denna låga kvalitet.
#12 Niklas säger
2017-10-26 20:10 - Anmäl

#8 Tycker att det är underbart med bred inriktning, alla har inte jobb där det krävs att man har flera 30 000 kr kostymer utan mer avslappnade arbetsplatser som fortfarande "kräver" att man ser hyffsad ut.
Ni får mycket kritik för allt ni gör nuförtiden, ni ska dock veta att det uppskattas av många av oss att artiklarna är varierade men relevanta.

Mvh Niklas
#13 Jens säger
2017-10-26 21:42 - Anmäl

Uppskattar också variationen som manolo står för och läser med glädje även artiklar om workwear. Dock så kan jag inte riktigt se vad en artikel om HM och Arket gör här, kvalité och hantverk är inte direkt vad HM står för (insyn i bolaget)

Bortsett från det, jag ser egentligen inget som är speciellt med det här, varken gällande innovation, hållbarhet, stil, siluett, ja ingenting egentligen. Om ribban läggs här så kan vi då vänta oss att se kollektioner från ex Dressman liknande Lalles, A days March, COS, allt annat som går att hitta på samma prisnivå?
#14 arnie säger
2017-10-27 08:13 - Anmäl

H&M is the evil opposite of classic menswear where high quality, timeless garments are meant to last several years or even decades. H&M is fast consumption, low quality made by underpayed workers in poor countries. I have nothing but despise for H&M. It's a stomach-turning business that makes me feel extremely uncomfortable. Take the hipsters bowling!
#15 Olof Nithenius säger
2017-10-27 09:05 - Anmäl

Tack för alla inlägg. Vissa sakliga och konstruktiva, viss märkliga och utan substans.
Det är sällan jag tar åt mig men jag blir genuint ledsen över att ni tror att detta skulle vara ett sponsrat inlägg.
Därför skall vi reda ut några saker en gång för alla.
Jag jobbar som frilans. Jag är inte anställd av Egmont och skriver en gång per vecka. Jag har ingen som helst insikt i den reklam som finns på sidan, och bryr mig i ärlighetens namn inte om denna heller. Som Andreas skriver så är det externa säljare som sköter denna. Personer som jag aldrig träffat eller pratat med.
Jag har snart i 5 års tid skrivit en gång i veckan vilket varit fantastiskt (bortsett från några få osakliga kommentarer här). Under dessa år jag INTE en enda gång blivit ombedd att skriva en text om något märke eller tillverkare som köper annonsplats på Manolo.

Bakgrunden till varför jag valde att skriva om ARKET är flera. Varje morgon när jag åker till jobbet så lyssnar jag på Monocle radio. Jag hörde för ca 3 veckor sedan en intervju med han som jag tror är chef för ARKET. Jag tyckte då att det lät spännande och började kika lite närmare på det. Det visade sig att de sålde chinos med en passform jag letat efter i månader men inte hittat. Jag köpte därför ett par. Dessa var mycket bra! Jag köpte även en t-shirt och boxershorts. Dessa har använts frekvent och tvättats 5 ggr sedan dess och är bra. Jag kommer därför att fortsätta att köpa från dem.
Att jämföra dem med H&M och deras billigare kläder är fel och orättvist. Det är inte samma sak. Ta Arkets fieldjacket som exempel. Den kostar 3 500 kr. Jag råkar ha provat den då en vän köpt en. Med min erfarenhet kan jag säga att den absolut kan mäta sig mot lite "finare" kontinetala tillverkare som tar 5 000 kr.
Dessa tenderar många av er att gillar. Speciellt när den bärs lite sprezzigt över en kashmirkavaj.
ARKET är en annan sak än H&Ms vanliga linje. Nog om detta.

När det kommer till min bredd så uppskattar jag era kommentarer. Jag tycker att det är bra och befogat att resonera kring detta.
Vissa uppskattar det och andra inte. Att döma av vissa kommentarer så vill ni endast se klassiskt mode och skrädderi medan andra vill ha lite alternativ. Det är intressant för när jag går på event eller folk stannar mig på stan för att prata mode så är numera det vanligaste jag för höra att de uppskattar lite alternativ och bredd.
Är så inte fallet får Andreas som chefredaktör i sin kravspecifikation när han köper in mina texter bestämma att endast klassiskt mode skall förekomma. Inget fel med det.
En anledning till att jag också faktiskt väljer att lyfta fram det är som jag skrev i en text här nyligen att väldigt många personer, profiler om man så önskar, och kända karaktärer inom Menswear börjat addera lite mer lediga inslag. För mig är det viktigt att visa även på detta. Om trenderna inom #menswear varierar så vill jag visa även på det.
Jag tar det inte personligt att vissa inte gillar det. Det är bra med önskemål vad ni vill läsa om. Jag uppfattar det dock som att en kombination av dressat och klassiskt mode med mer lediga inslag är uppskattat av många.
#16 Jonas säger
2017-10-27 09:22 - Anmäl

Artikeln upplevs av mig som relevant då den handlar om herrkläder. Resten är upp till tycke och smak. Jag blir kanske inte så imponerad av det jag ser på artikelns bilder, rent estetiskt, men artikeln känns trots det relevant.
#17 Thomas säger
2017-10-27 09:24 - Anmäl

Saknar även jag tankar om kvalitet och produktionsförhållanden. Funderar på om artiklar som denna har någon koppling (medveten eller omedveten) till att skribenten börjat göra en del "modelljobb" i sociala medier. Att flirta med HM borde kunna vara lönsamt.
Ser annars, likt #13 heller inte jag vad den här typen av produkter har på Manolo att göra. I synnerhet när skribenten dessutom knappt har någonting att säga om vare sig produkter eller butik.
#18 Marknadsföring punkt 1 säger
2017-10-27 09:27 - Anmäl

Bolaget som sköter er annonsförsäljning borde sluta devalvera Manolos varumärke genom att sälja in dåliga annonsörer. H&M... "Klockor" för 2500:-... Det kan verkligen störa mig som jobbar med marknadsföring. Dessa aktörer matchar inte er fina verksamhet. Allting handlar om associationer, särskilt för de som är nya på Manolo eller till och med förstagångsbesökare, och dessa annonsörer signalerar helt fel saker om ni vill stå för kvalitet och hållbarhet. Bra och relevanta annonsörer - exempelvis Spiga 3 - eller inga alls! Det tjänar ni mer på långsiktigt. Kortsiktiga intäkter som är marginella i förhållande till skadan det gör på Manolos varumärke över tid bör inte eftersträvas.
#19 haha säger
2017-10-27 09:32 - Anmäl

Antingen är det: "ingen har råd med detta, skärp er, var realistiska, alldeles för dyrt" Eller så är det detta. Haha. Skriv bara om mellanmjölkssegmentet så kommer nog jantelags-maffian som kommenterar vara nöjda. LAGOM SKA DET VARA!!
#20 Tveksam säger
2017-10-27 12:25 - Anmäl

#19
Jag tror inte det handlar så mycket om en strävan efter lagom, som en fråga om trovärdighet. Många tycks uppfatta att Manolo handlar om någon sorts klassisk, inte så modepräglad stilbevakning. Detta rimmar ju ganska illa med en bevakning som styrs av att "väldigt många personer, profiler om man så önskar, och kända karaktärer inom Menswear börjat addera lite mer lediga inslag".
#21 JB säger
2017-10-27 13:06 - Anmäl

Finner det intressant att när folk frågar om D+LJ så har svaret varit - obs taget ur minnet, ej citat - att det är säkert av intresse för många, men att det inte riktigt är den typ av produkt och hantverk som Manolo är inriktat på.
Inget konstigt med det, en inställning jag förstår och respekterar. Döm då av min förvåning när en artikel om H&M dyker upp...
Nu har jag aldrig provat just ARKET produkterna, men av den erfarenhet jag har av H&M och Dressmann, så kan jag alla dagar i veckan säga att åtminstone hållbarheten är högre på de Dressmannplagg jag haft än på samtliga motsvarande H&M plagg, särskilt ovan nämnda basplag såsom t-shirt och chinos.

Visserligen låter det H&M skriver om sina ARKET produkter väldigt bra ur materialsynpunkt och miljötänk, men det är trots allt H&M. Att skriva att det rör sig om välgjorda plagg, baserat på ett enda par chinos, och att en jacka men aldrig rört vid ger en lyxig känsla känns lite svårt att ta till sig.
#22 JB säger
2017-10-27 13:15 - Anmäl

#15 Såg din kommentar nu efter att jag skrev min föregående. Intressant att höra att du faktiskt testat jackan och även andra produkter utöver chinosen. Detta i kombination med den bakgrund du nämner hade varit intressant och bra att ha med i texten då den tillför en hel del relevans och substans i sammanhanget, åtminstine i mina ögon.

Kan även passa på att säga att jag personligen uppskattar bredden inläggen om lite ledigare plagg tillför, så fortsätt gärna med det.
Trevlig helg!
#23 egon säger
2017-10-27 14:14 - Anmäl

Jag tycker arket verkar helt fantastiskt. Alla plagg en vettig person bär kan inte vara svindyra grejer som tillverkats av herrar i italien. Riktigt bra jobbat av H&M.
#24 DT säger
2017-10-27 14:16 - Anmäl

För de av oss som följt Manolo under över tio års tid så är det inte alls spretigt att ha med en artikel om Arket. I begynnelsen skrevs det betydligt bredare områden, alltifrån karlaplansmode, seglarjackor, workwear mm och bland köptipsen var även de större kedjorna ofta representerade. Det fanns t.o.m. en kvinlig skribent, Manolita, som skrev om vad tjejer gillar, typ köp snygga jeans men skippa vita tubsockor. Det var väl först när Olof Enckell kom in som det mer började likna dagens Manolo, vilket Andreas & Co nu driver vidare med bravur. Men jag uppskattar när det inte blir allt för smalt, så länge det finns en röd tråd i allt.

Det jag vill ha sagt är bara att jag uppskattar när man tar sådana här små kliv utanför den vanliga domänen. Sen kanske jag personligen inte är så imponerad av just Arket, men det är en annan femma.
#25 Chris säger
2017-10-27 15:31 - Anmäl

Kul med något nytt och det visar kanske för vissa läsare att det går att hitta mindre dyra basplagg. Vem vet kanske Arket kan bli för medelskonsumenten i Sverige för vad Aspesi är för Italienaren. Känns lite Muji möte Aspesi.
Tyvärr var det inte riktigt inspirerande och kanske borde legat som artikel på King eller Cafe istället. Lite miss på den huvudsakliga målgruppen för Manolo (gissningsvis), men kanske någon glad läsare fick inspiration och en mer nåbar förhoppning om att ha råd med något annat är okunstuerade bespoke kostymer och skor.
#26 justsaying säger
2017-10-27 22:26 - Anmäl

Inte varit där, bara sett pressbilder men använder ändå beskrivningar som lyxig field jacket. När man ligger nära det som kan uppfattas som reklam hos läsarna bör man vara extra noggrann med hur man uttrycker sig.

Givet den senaste tidens diskussioner och reaktioner på material som kan uppfattats som reklam, och som jag upplever har ökat i frekvens, tycker jag att redaktionen borde tänka lite mer på att oavsett hur ärligt och uppriktigt uppsåtet är kommer det alltid ändå att vara läsarnas uppfattning som styr hur något uppfattas och tas emot. Jag tror att ni skulle kunna undvika ett flertal diskussioner och negativa reaktioner om ni ägnade er åt lite mer eftertanke.
#27 Zeraselol säger
2017-10-28 10:29 - Anmäl

Jag har inget att säga om ARKET men måste säga att Olofs artiklar om workwear är de bästa och mest intressanta.
#28 David säger
2017-10-28 15:57 - Anmäl

Vill bara instämma med rösterna som tycker det är relevant. Att H&M börjat med kläder som har ett mer klassiskt snitt tycker jag är intressant. Det som gör det läsvärt tycker jag är när jag får ta del av Olofs erfarenhet och upplevelse av hur plaggen är, särskilt när omdömet är positivt. Prislappen och märket är inte det viktigaste i mina ögon, utan passform och kvalitet. Fortsätt gärna med liknande inslag!
#29 Erik F säger
2017-10-28 15:59 - Anmäl

Är väldigt nöjd med det mesta på Manolo, men just detta stycke kändes bara för mycket

". För att klä i ord så tänker jag mig den typiska ARKET kunden som en medveten person, kanske har barn, som är global, mån om sin hälsa och utseende, insatt i vad som händer i världen och läser Monocle."


Kom igen, vad är ens en "global person"? Att koppla ihop kläder och åsikter och dra in lite om ekologiskt och hälsa känns som något man läser om i typ DN Kultur eller hos någon rawfood bar, inte på en klädsida som detta.
#30 Philip säger
2017-10-30 08:53 - Anmäl

Måste säga att alla artiklar av Olof på senare tid har fått mig att få upp ögonen för mer workwear.

Då jag arbetar inom en organisation där jag är ensam om att gå i kostym, så känns det som ett alternativ för mig de dagar som jag känner att jag kan "klä ner mig".

Tack för tipset Olof, ska checka in det!
#31 B M säger
2017-11-02 11:12 - Anmäl

Något vi ALDRIG får glömma eller förneka är att H & M är en av vår tids största rövarkapitalister. Likt McDonalds snabbmat som mättar för stunden men gör oss sjuka, så säljer H & M billiga kläder till intet ont anande människor med begränsad ekonomi.
Det finns inget positivt med detta och priset vi betalar är enormt till den grad att den ödelägger vår framtid: akut global miljöförstöring, fruktansvärda arbetsförhållanden i tillverkningsländerna, undermåligt tillverkade plagg i billiga matriel dränkta i kemikalier.
Den som förbiser eller förnekar detta, trots nylanseringar av fina butiker på bra adresser med löften om hållbarhet och mervärde, är en del av ett STORT problem. Vi måste alla ta ansvar. Secondhand och vintage är en del, lyfta fram mindre tillverkare och gediget hantverk an annan. Att inte stödja den värsta formen av rövarkapitalism typ Ikea, McD och H&M en annan..
#32 x säger
2017-11-02 17:29 - Anmäl

#31' ".......så säljer H & M billiga kläder till intet ont anande människor med begränsad ekonomi.
Det finns inget positivt med detta och priset vi betalar är enormt till den grad att den ödelägger vår framtid: akut global miljöförstöring, fruktansvärda arbetsförhållanden i tillverkningsländerna, undermåligt tillverkade plagg i billiga matriel dränkta i kemikalier."

Men då vore det rimligtvis vara positivt att man med ARKET inriktar sig på en köpstarkare kundgrupp samt, enligt Olof, verkar ha ett större fokus på tidlös design istället för "fast fashion"? Detta möjliggör en högre kvalitet vilket tillsammans med en tidlös(are) design borde medföra att plaggen antingen används längre av den ursprungliga köparen eller att de hittar sin väg till second-hand butikerna.
#33 Soccercalle säger
2017-11-02 18:32 - Anmäl

Jag fycker det är intressant att skriva om en svensk modekedja som försöker börja sälja ett dyrare segment än vad de brukar, utan att för den delen ha Gabucci- eller Nitty Grittypriser. Det är inte klockrent "Manolo" men samtidigt finns det en begränsning i hur många ggr man kamn skriva om de exklusivare prylarna. En del gnällspikar som klagar på att det skrivs för ofta om Linnegatan, Skoab eller Drakes borde bli glada över en bredare bevakning. Själv köper jag mest handsytt italienskt, för att jag har föemånen att ha råd med det. Men för många med andra inkomster eller prioriteringar är det bra med en bredd. Livet är inte bara Spalla Camicia, det är ngt man kan ha när man leker med ungarna också.
#34 Korven säger
2017-11-03 14:53 - Anmäl

Själva idén att bredda innehållet tycker jag är bra. Däremot är det åtminstone psykologiskt sett viktigare att granska H&M och deras produktion (även om de i det här fallet kallar sig ARKET) än att granska låt säga en liten portugisisk skotillverkare, helt enkelt eftersom H&M har en ganska tråkig historia vad det gäller både produkter och produktionsförhållanden.
#35 Soccercalle säger
2017-11-07 10:36 - Anmäl

Med tanke på reaktionerna mot Arket här så kanske Manolos kommentarsfält blir föremål för polisutredning när det nu brinner i den nya butiken. :-)
#36 DT säger
2017-11-21 13:02 - Anmäl

Ja vi får se hur det går med butiksöppnandet i Stockholm nu när hela huset nu brunnit ner. Tråkigt på ett fint hus!

Jag tittade in på Arket i Köpenhamn för några veckor sedan och blev måttligt imponerad. Både butiken och kläderna känns mycket som Cos både till design, kvalitet och utförande. Det handlar till 99 % om avskalade basplagg som går i mellangrått, ljusgrått, mörkgrått eller en väldigt begränsad palett av jordfärger (svenska modeundret?). Inredningen var sprutlackad i ljusgrått från golv till tak. På en hylla bland alla gråa kläder stod ett par ensamma RM Williams, några hyllor bort stod två par svarta Nike-sneakers, annars var det grått och jordfärger vart man än såg. Men alla andra besökare verkade lyriska och såg ut som barn i en godisaffär, så uppenbarligen delades inte mina intryck.

Men det hela kändes mest som ett framkrystat koncept, för konceptets och uppmärksamhetens skull. H&M behövde något som tillfälligt tar uppmärksamhet från en aktiekurs som nära nog halverats på två år, deras internethandel liknar mest en postorderkatalog från 90-talet och ständiga problem med stora lager och realisationer. Istället för att visa förändring inom de stora problemområdena så öppnar man ett nytt koncept, som i princip har det egna Cos som främsta konkurrent.

Men gillar man Cos, Filippa K och Our Legacy så kommer man gilla Arket också.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Amended Friday Polos in stock – and...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Bring a Loupe: Two Omega Chronographs...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen