Manolo logotype

Drake´s lanserar nya kollektionen "Easyday"

För knappt två veckor sedan lanserades kollektionen Easyday av Drake´s. Lanseringen skedde online samt i företagets egna butiker. Extra roligt var att de även valde att dagen efter lanseringen visa upp kollektionen i samarbete med butiken Linnégatan 2 i Göteborg. Eventet hölls på Göteborgs Auktionsverk och Manolo fanns på plats för att kika lite närmare på produkterna och byta några ord med Christopher Gumbs från märket.

Lite förenklat kan man säga att det är en kollektion som väldigt mycket andas Drake´s estetik. Jag uppfattar att de vill förtydliga och lyfta fram sitt hela koncept genom att skapa looks från topp till tå, bestående av egna varor. Linjen beskriver de själva som oumbärliga vardagsklassiker.  Det som gör det hela lite extra intressant är att prisbilden är något lägre än för firmans andra produkter. Även om den fortfarande är hög så får den bedömas som än mer prisvärd.

Stilen är som sagt väldigt mycket Drake´s och kombinerar ett brittiskt arv med italiensk lekfullhet och elegans med en urban och modern touch. Det senare något som inte är helt lätt att skapa när det rör sig om klassiska kläder.

 

Manchesterkostym i mjuk konstruktion som kombinerar brittiskt och italienskt.

Kollektionen består alltså av flera olika typer av plagg. De har kostymer och kavajer som sys i Italien och som rent estetiskt bär Drake´s husstil med en mjuk okunstruerad axel, byxor med högre midja och ett generöst fall samt intressanta tyger. Något det själva kallar en smickrande siluett och modernt skrädderi.

Skjortorna sys i märkets egen fabrik i Somerset och består främst av basskjortor i färger och mönster som många män bär varje dag.

Slisparna som på många sätt är Drake´s adelsmärke har det till Easyday kollektionen gjort aningen smalare om 7 cm för en mer modern look.

Slutligen finns det ett antal stickade varor så som tröjor, cardigans, mössor och halsdukar. Alla dessa känns väldigt klassiska och brittiska, på ett bra sätt.

 

Stickad cardigan med sjalslag ur nya kollektionen.

Initialt finns kollektionen bara i Drake´s egna butiker samt online. Det finns ett litet axplock även hos Mr Porter. Dock så har företaget börjat att göra allt fler så kallade Trunk Shows då de besöker sina återförsäljare och har försäljningsevent så som i fallet med Linnégatan 2 för två veckor sedan. Vid dessa tillfällen kommer man som kund troligtvis även att kunna testa och köpa plaggen.

 

Att det händer mycket med Drake´s är en underdrift. Företaget verkar gå som på räls och expandera på flera olika sätt. Något Easyday kollektionen vittnar om. Märket öppnar allt fler egna butiker runt om i världen vilket också är ett tecken på deras satsning på egen retail.

För mig som skribent varit åtminstone indirekt i branschen ett tag och lärt känna lite folk är det också intressant att se att Drake´s anställt fler personer de senaste två åren. Duktiga personer som alla har en intressant relation till stil och mode.

Med bra personal, en makalöst duktig kreativ chef och delägare i Michael Hill samt The Armoury-grundaren Mark Cho som investerare och delägare finns alla förutsättningar att lyckas.

Det skall bli spännande att se vart hän det bär för något säger mig att Easyday bara är början.

 

Slipsarna är aningen smalare än den övriga kollektionen.

Kollektionen presenteras på ett lekfullt sätt med exempelvis Chukkas i mocka.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Drakes
#1 random säger
2017-10-19 13:09 - Anmäl

Framförallt är estetiken och looken i bilderna exceptionellt bra. Jason Jules är den perfekta modellen för Drake's kollektion.

Jag hoppas att fler butiker i Sverige ska ta in drake's plagg utöver accessoarer. Typ Ströms i Stockholm.
#2 Magnus säger
2017-10-19 17:59 - Anmäl

Jeansen är väl inte särskilt snyggt skurna?
#3 Kim säger
2017-10-19 18:46 - Anmäl

Köpte en Easyday kavaj under eventet på Linnégatan 2 och är mycket nöjd.
#4 Al Capone säger
2017-10-19 19:06 - Anmäl

#magnus - Varför då?
#5 OlleBolle säger
2017-10-19 21:03 - Anmäl

Snygg kofta och rätt trevlig manchesterkavaj också. Men smalare slipsar känns inget vidare.
#6 M säger
2017-10-19 21:15 - Anmäl

Hade jag bara sett hälften så cool ut som Jason Jules hade jag inte gjort annat än att gå runt och vara cool.
#7 Olof Nithenius säger
2017-10-19 23:05 - Anmäl

Instämmer. Jason Jules har en grym utstrålning och ser alltid lika naturligt cool ut.

#2 Magnus. Håller inte med. Dessa jeans sitter enligt mig perfekt, precis så som jag föredrar det.
#8 Soccercalle säger
2017-10-20 09:05 - Anmäl

#1 Du hittar deras snygga skjortor hos Hans Allde i Stockholm. De har valt att främst ha Drake-skjortor med "engelsk" stil (mer mönster) eftersom de i övrigt främst säljer skjortor från italienska producenter.
#9 Jocke säger
2017-10-20 09:09 - Anmäl

Är det bara jag som tycker något känns väldigt off med första bilden? Vet inte om det är den högre midjan utan frontveck i kombination med ganska avsmalnande ben som gör att det bara ser märkligt ut. Inte en särskilt skickrande skärning.
#10 Marcel Marceau säger
2017-10-20 11:16 - Anmäl

Flawless. Som vanligt. Drake´s är i helt egen liga inte minst vad avser styling.
#11 Star Equity säger
2017-10-21 17:24 - Anmäl

Super.
Hoppas detta kan få några fler att ha slips på sig även på fritiden. Var nere på stan i dag och de är förvånansvärt få som har det!
#12 Daniel säger
2017-10-21 22:45 - Anmäl

Någon som har tips på hur man hittar drakes kläder på ebay? Vill inte köpa en t shirt med sångaren på
#13 Jones säger
2017-10-22 15:42 - Anmäl

#11 Förvånansvärt få med slips i ett lördagsstockholm mitt på dagen - av vilken anledning väntar du dig fler? Bara nyfiken.
#14 Jimmy säger
2017-10-22 21:22 - Anmäl

#11 Också nyfiken på att veta varför du vart förvånad över att inte se fler slipsar på stan?
#15 random säger
2017-10-23 08:15 - Anmäl

#11, 13 och 14: därför det är snyggt med slips och som klädnörd är det kul att se fler som väljer att använda det även på fritiden?
#16 Jones säger
2017-10-23 09:46 - Anmäl

#15 Min nyfikenhet handlade om just förvåningen av att se få slipsar, inte vad han tycker om slipsbärande i allmänhet, då det var ganska många decennier sedan helgklädseln innehöll slips. Vad han tycker om slips är ju däremot ganska självklart.
#17 Star Equity säger
2017-10-23 10:00 - Anmäl

#15 Exakt!

Kostym eller kavaj går tydligen att ha på helgen, varför då inte med tillhörande slips. Det övergår mitt förstånd!

-P
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.