Manolo logotype

Manolo x Ströms - Den perfekta flanellbyxan 2.0 - Resultatet

Idag är det dags för del två i vår artikelserie om höstens samarbete med Ströms Man & Woman i Stockholm. Vi har uppdaterat den flanellbyxa vi tog fram tillsammans 2015 och idag vill vi visa resultatet samt gå in närmare i detalj på vilka ändringar vi gjort på passform och silhuett.

HELA ARTIKELN ÄR ETT ANNONSSAMARBETE MED STRÖMS

I förra veckan kunde ni läsa första delen i artikelserien där vi summerade valen av material och detaljer så som side adjusters m.m. Vi kunde meddela att vi valde att uppdatera tyget till en aningen lättare kvalitet på 270gr/m i en borstad (worsted) flanell. Slitstyrkan i denna mer kompakta väv visade sig vara högre samtidigt som den kompletterar vår första lite grövre version (340gr/m) då den ger ett lite elegantare intryck. Det rör sig precis som senast om väveriet Vitale Barberis Canonico som vi tycker kombinerar hög kvalitet med rimliga priser och var avgörande för att kunna erbjuda en byxa till konkurrenskraftigt pris.

Vi valde att slå på stort och lansera flanellbyxan i hela fyra färger: grafitgrå, mörkblå, beige och brun. Utöver det erbjuder vi ytterligare två nyanser i en grövre borstad vinterbomull för ett lite ledigare känsla.

Vad vi inte gick in närmare på i första artikeln var hur vi valt att uppdatera passformen på byxan. 

Redan 2015 när vi lanserade vårt första samarbete med Ströms kände vi att det saknades ett prisvärt alternativ av klassiska flanellbyxor på marknaden. Utbudet dominerades till största del av smala modeller med låg midja och inte sällan flat front. Vi tyckte oss se en växande efterfrågan på högre byxmidja och en mer generös silhuett i låret.

 

I höstens samarbete kände vi att marknaden var mogen för ytterligare ett steg i den inriktningen och valde därför att höja midjan och öka lårvidden med ca 1.5 cm. En annan skillnad från första versionen är att byxan idag har ett rakare avslut från knä till fot. Det ger byxan ett lätt avsmalnande fall som vi tycker passar bra i de allra flesta situationer. 

Vi har valt att i årets version sy i knappar för hängslen redan i produktionen då de rimmar väl med side adjusters och silhuetten i övrigt. 

 

Side adjusters är en ny detalj på årets modell.

Byxans silhuett är lätt avsmalnande med en något högre midjehöjd och enkel plisséring.

Priset för byxan är likt tidigare 1 999kr och då ingår en uppläggning av längden i butik. Vill eller behöver man korrigera passformen i övrigt kan butiken erbjuda det mot en extra kostnad. 

 

Byxan i profil. Passformen är trots den ökade vidden i låret fortfarande smal och jag bär i dagens inlägg storlek 50 som endast kortats samt tagits in något i midjan.

Byxorna levereras med rålängd men Ströms bjuder på uppläggningskostnaden i butik. Jag valde en No Break-längd som sträcker sig precis till skons kant utan att bryta.

Byxorna säljs exklusivt via Ströms Man & Womans butik i korsningen Kungsgatan/Sveavägen. Om man bor utanför Stockholm och är intresserad av att köpa ett eller flera par kontaktar man enklast butiken på Purpleroom@stroms.com

 

Helkroppsbild på byxan tillsammans med kavaj från B&Tailor, skjorta från 100 Hands, slips från Shibumi Firenze och skor från Crockett & Jones.

Foto: Milad Abedi

HELA ARTIKELN ÄR ETT ANNONSSAMARBETE MED STRÖMS

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Byxor

#1 random säger
2017-10-17 17:10 - Anmäl

Grymt snyggt! Kul att Ströms ställer upp på ett sånt här samarbete. Ska definitivt prövas.

Var har tillverkningen av byxorna skett?
#2 Victor säger
2017-10-17 17:26 - Anmäl

Kanonfint!
#3 PJH säger
2017-10-17 17:26 - Anmäl

Jobbar i Tyskland. Maste erkänna att modet i Sverige är bra i ett internationellt perspektiv. Fortsätt att placera Sverige högst upp!
#4 RolleFC säger
2017-10-17 17:33 - Anmäl

Väldigt lyckad modell!
#5 Isak säger
2017-10-17 17:35 - Anmäl

Skulle så gärna vilja ha i ett par men i svart. Omöjligt att få tag på.
#6 Andreas Weinås säger
2017-10-17 18:01 - Anmäl

#1 - Tack så mycket och väldigt kul att höra att du gillar dem. Byxorna är producerade i samma fabrik i Turkiet som vår förra modell.
#7 Magnus säger
2017-10-17 18:08 - Anmäl

Lite som i filmer, ex "De omutbara" eller vissa kollektioner från åttiotalet. jag kommer ju (kanske) att vänja mig men jag är inte övertygad.
#8 Tetro säger
2017-10-17 18:32 - Anmäl

Snyggt!

Hur mycket högre är midjan än förra årets skulle ni säga?
#9 Carl säger
2017-10-17 18:43 - Anmäl

Otroligt snygga byxor, och de blir ju inte fulare med en bärare som Andreas! Bra jobbat Weinås & Co!
#10 Andreas Weinås säger
2017-10-17 18:43 - Anmäl

#8 - Cirka 1.5-2cm högre skulle jag säga.
#11 alw säger
2017-10-17 19:14 - Anmäl

Uppskattar verkligen initiativet, men personligen tycker jag att de blir för "extrema" i modellen. Är verkligen merparten av marknaden redo för så hög midja och generös lårvidd? Det blir ju liksom lite för trendigt (på #menswear-vis).
#12 Kula säger
2017-10-17 19:25 - Anmäl

Kanske off topic men kanske manolo skulle expandera till att inkludera träningstips från herr weinås. Ser ut att vara i ruskigt bra form.
#13 Andreas Weinås säger
2017-10-17 19:36 - Anmäl

#11 - Baserat på responsen vi och butiken fått på modellerna så känns det som efterfrågan på en mer klassisk modell varit t om större än vi vågade hoppas på. Sen är de såklart inte för alla men då branschens utbud fortfarande domineras av låga, tighta alternativ så känns det kul att kunna erbjuda ett alternativ till ett rimligt pris.

Oavsett om man tycker silhuetten är trendig eller klassisk så råder det ingen tvekan om att det är åt detta håll som modet är på väg. Även det extremt korta och tighta som nu uppfattas som normalt av många var ju vid en punkt trendigt på menswear-vis.
#14 Zeraselol säger
2017-10-17 19:54 - Anmäl

Det var då fan att man såg att byxorna var tillverkade i en av världens största skurkstater. Förståeligt från er sida, tråkigt för mig som av div. anledningar försöker bojkotta så mycket jag kan från Turkiet.
#15 Hedåsgatan säger
2017-10-17 20:28 - Anmäl

Vad tänker ni angående slipslängden när byxan blir så hög? Är det så att slipsarna är gjorda för lägre byxor? Nu ser det väldigt mycket Sprezz ut...
#16 klaus säger
2017-10-17 21:15 - Anmäl

Ser fina ut på många sätt, men personligen avstår jag dessa då jag tror att de kommer se hopplöst daterade ut sä snart rådande midjehets inom menswear har blåst över. Varje dag höjer någon midjan 1cm med motiveringen att det är mer klassiskt. Tveksam.
#17 Andreas Weinås säger
2017-10-17 22:40 - Anmäl

#15 - Dagens slipsar är i regel klart längre än de var förr och mycket riktigt anpassade efter en lägre byxmidja som dominerar marknaden. Optimalt vore i mitt fall en något kortare slips men det är samtidigt inget jag stör mig på. Vill man kan man knyta den så framstycket blir något kortare med ett lite längre bakstycket som konsekvens. En detalj som förknippats ännu mer med "sprezz" de senaste åren.
#18 oscar säger
2017-10-17 22:47 - Anmäl

Våga visa hur de ser ut bakifrån (utan kavaj)! ;)

Jag tycker att en hög midja är ser väldigt snyggt ut när man bär kavaj, men att bakdelen blir ganska osmickrande, åtminstone på mig, om man tar av sig kavajen. Är det bara jag som är för dassigt tränad, eller vad tycker ni andra som föredrar högre midja?
#19 Anonym säger
2017-10-17 23:16 - Anmäl

Riktigt snygga byxor. Just något åt det hållet funderar jag faktiskt själv på att köpa just nu.

Men snälla Manolo; vad är det för vedervärdigt reklamformulär som hoppar upp och skymmer hela sidan så fort man går in på någon artikel? Jag förstår att det kostar pengar att driva sidan, men detta blev för motbjudande. Kan ni inte sälja vanliga banners i marginalerna istället?
#20 Andreas Weinås säger
2017-10-17 23:31 - Anmäl

#19 - Kul att höra att du gillade byxorna. Angående formuläret är det något som genomförs för alla Egmonts sajter om jag förstått det rätt. Jag kan förstå irritationen om det fortsätter och skall se vad som går att göra åt det men det är ingenting som vi på Manolo infört.
#21 Mathias säger
2017-10-17 23:43 - Anmäl

Sprang in på Ströms dagen efter förra artikeln. Tyget och färgerna var fantastiska meen passformen? Man kände sig som man var tillbaka på 80-talet - tänk Mimmi Vanilli och Ice ice baby (vad han nu hette). - Det är dom känslorna jag får tyvärr, inte klassiskt 40-tal! Ganska logiskt iofs med tanke på att de flesta som upplevde det "modet" är döda sen länge. Som tidigare talare, att säga att smala byxor med låg midja var extremt för tio år sen är inte ett skäl att åter bära balongbyxor uppdragna så petter N syns. Även om modet kommer gå åt större vidd och högre midja så kommer passformen på dessa att vara extrem, inget för gemene man.
Vad blev resultatet av besöket på Ströms då? Jo ett väldigt trevligt bemötande och tre par av Ströms egna byxor i samma tyg som Manolobyxan, dessa finns i både slim och normal vidd och slim var ändå ganska generösa och mer normal midja, en gyllene medelväg som kommer att funka även när modet inom det påstådda klassiska herrmodet svänger lite trots att det inte svänger. Bra iniativ, fortsätt så men gärna lite mindre extremt.
#22 Laholm säger
2017-10-18 01:28 - Anmäl

Oj! 80-talet är tillbaka. Gråa flanellbyxor med motveck och uppslag hade jag då.
#23 Anonym säger
2017-10-18 08:38 - Anmäl

@Andreas: Stort tack, så bra om ni kan få dom att sluta med den där rutan.
#24 HJ säger
2017-10-18 08:45 - Anmäl

Fina men inte klassiska enligt min åsikt. Mycket hög modefaktor. Lustigt att pendeln nu är på väg att slå över. Nästan så jag längtar efter lägre midja nu!
#25 random säger
2017-10-18 09:31 - Anmäl

Tack för svaret om Turkiet, Andreas. Förstår att du kanske inte har full koll på det men jag skulle gärna veta mer om fabriken. De senaste åren har det kommit en hel del larm om villkoren i den turkiska klädindustrin b la gällande löner, kontrakt och att flyktingar utnyttjas i fabrikerna, t o m barnarbete.

Disclaimer: menar inte att vi alla måste shoppa "etiskt", utan vill bara veta mer. Generellt är ju de märken som förekommer inom menswear väldigt, väldigt bra på att verka för vettiga arbetsvillkor.
#26 Andreas Weinås säger
2017-10-18 10:04 - Anmäl

#25 - Det är en fabrik som flera svenska företag använder och har gjort i många år. Jag har inte varit på plats själv men vet att det är en av Turkiets främsta och dyraste på området.

Självklart är det oerhört viktigt att människorna som producerar plaggen har goda arbetsvillkor och det finns ingenting som får mig att tvivla på att den här fabriken skulle missköta sig i det avseendet.
#27 Marcus säger
2017-10-18 10:07 - Anmäl

Jättefina byxor! Tycker inte alls de ser för höga ut i midjan. Däremot skulle jag vilja se något bredare fotvidd för bättre balans mot de vida låren, men misstänker att väldigt få håller med mig om detta. Det har hänt mig flera gånger att man måste argumentera med måttagagaren, vid beställning av MTM, om man vill ha en fotvidd på över 20cm.
#28 Andreas Weinås säger
2017-10-18 10:13 - Anmäl

#21 - Va bra att du hittade något som passade just dig. Angående klassiskt 40-tal så har du helt rätt. Det saknas det fortfarande 3-4cm i midjehöjd och minst lika mycket i fotvidd tills vår byxa når de nivåerna.
#29 Andreas Weinås säger
2017-10-18 10:22 - Anmäl

#27 - Tack så mycket. Jag förstår vad du menar och det finns ca 1-1.5cm sömsmån för att lägga ut fotvidden om man vill det. Storlek 50 mäter 19.5 cm och sen graderas det upp respektive ner beroende på storlek.
#30 Soccercalle säger
2017-10-18 10:24 - Anmäl

Mkt snygga tycker jag. Bra att lårvidden är vidare då förra årets modell var alldeles för tajta för mig. Borstad flanell är dessutom ett litet mer användbart tyg då det funkar fler månader än vad lite tyngre ullig flanell gör. Det enda som får mig att avstå från att köpa är frånvaron av bälte. Jag tycker att side adjusters och hängslen är perfekt för kostymer men föredrar skärp till uddabyxor. Men man kan ju inte få allt här i världen :-)
#31 S säger
2017-10-18 11:09 - Anmäl

Tycker inte att dessa byxor är extrema åt något håll, och om man på riktigt vill vara klassisk så kommer de att vara användbara länge oavsett hur modet svänger.

Framförallt då jag ser detta som en något "formellare" flannelbyxa givet tyget (som om jag förstod det var något mindre "filtigt") samt modellen, vilket gör att den nog framförallt kommer att bäras tillsammans med kavaj och då spelar det knappast något roll hur modet svänger- en byxa med något högre midja kommer alltid att se bättre ut!

Sedan kan jag absolut förstå att alla inte vill bära dessa med endast en stickad tröja, men man kan ju ha flera par byxor?
#32 S säger
2017-10-18 11:10 - Anmäl

Till min analys om varför det är en "formellare" byxa ska även adderas att tyget är tämligen mörkt.
#33 Zeraselol säger
2017-10-18 11:53 - Anmäl

#27 Marcus
Känner verkligen igen mig i vad du säger om MTM och fotvidd. Måttagaren kunde verkligen inte förstå varför jag ville ha, mina små fötter till trots, 22 cm i fotvidd i en längd där byxan bryter skon. Även om jag inte tycker det är fult med smala byxor utan break så känns det väldigt mycket #menswear-mode just nu och nånting jag kan se bli omodernt om några år. Visst har man fått höra att byxorna ser gubbiga ut men det rör inte mig det minsta.
#34 JohanC säger
2017-10-18 13:25 - Anmäl

Helt perfekt för oss med lång torso och relativt korta ben. Nu kan vi se vanliga ut igen! Det blir definitivt ett köp. Jag köpte er första byxa för snart två år sedan och har sedan använt dem en gång i veckan 8-9 mån om året och de ser fortfarande ut som nya.

Verkligen väldigt kul att ni gör ett sådant här samarbete. Gärna mer och i andra produktkategorier också.
#35 Victor säger
2017-10-18 15:12 - Anmäl

Instämmer med #31
Bra jobbat Andreas som jag tidigare skrev. Nu har jag tittat på byxan live och gillar den otroligt mycket.
#36 Halmstad säger
2017-10-18 16:25 - Anmäl

Med en väst till skulle det bli fin balans. Utan väst har mina ögon fortfarande svårt att vänja sig vid den höga midjan. En fördel med hög midja är att byxorna sitter uppe mycket bättre. Tvådelat väger upp det lite - det bästa är om man inte ser var byxan slutar, vilket kavaj och slips kan dölja.
Men som sagt, tredelat är grejen.

https://eu.suitsupply.com/sv/suits/lazio-bla-rutig/P5314.html

(Byxan hade kunnat gå upp till armhålorna i outfiten i länken ovan utan att det märkts.)
#37 Jocke säger
2017-10-18 16:28 - Anmäl

#18 Förstår precis vad du menar. Högre midja är ganska otacksamt rent generellt om man inte har något (kavaj, väst, tröja) över i mitt tycke. I mitt fall är jag väl medveten om att både stussen och magen har större omfång än önskat, det bidrar till en mindre smickrande syn utan kavaj. Huruvida det är mer smickrande med låg midja och muffintop låter jag andra avgöra.. :)
#38 B.H säger
2017-10-18 17:54 - Anmäl

Kul! 00- och 10-talet har gjort att vi har en skev bild gällande passform och snitt.

Tummen upp.
#39 egon säger
2017-10-18 19:51 - Anmäl

Mycket bra val att köra worsted flannel. Ett underrepresenterat tyg, i min mening. Sedan kanske passformen är lite väl för mig, men förstår att många gillar detta nu.
#40 J säger
2017-10-19 00:04 - Anmäl

#21 Är Ströms egna också med side adjusters och vad kostar de?
#41 Jones säger
2017-10-19 08:55 - Anmäl

#37 Det där stämmer inte riktigt. Högre midja är oftast mer smickrande än låg då den lägre oftast hamnar under magen och s.a.s. lyfter upp den och gör den större än vad den är. Dock kan de lägre många gånger upplevas som mer bekväma då de inte hamnar mitt på magen (vilket de som är extremhöga oftast gör) och glider ner hela tiden. Prova runt lite så är jag säker på att du märker skillnaden.
#42 EB säger
2017-10-19 09:57 - Anmäl

Snygga byxor!

Är det nödvändigt att använda hängslen eller är side adjusters tillräckligt?
#43 Andreas Weinås säger
2017-10-19 10:17 - Anmäl

#42 - Sitter byxorna som de skall i midjan räcker utmärkt. Sen kan jag tycka det är bekvämt med hängslen ibland då byxorna alltid sitter på plats oavsett om man står eller sitter mycket under en dag. Men vanligtvis bär jag dem endast med side adjusters.
#44 Måns säger
2017-10-19 11:56 - Anmäl

Den som känner att höjden är obekväm kan prova Berg&Bergs snarlika plisserade flanellbyxa som är något lite lägre men annars i tyg från samma väveri, sydd i Italien och till samma pris.
#45 Alex säger
2017-10-20 23:31 - Anmäl

Snygga byxor! Kul med ett så lyckat samarbete med Ströms

En offtopic fråga som någon gärna får svara på... Jag har ett par kostymbyxor med plisseringar. Är det möjligt för en skräddare att på ett snyggt sätt ta bort dessa?
#46 Andreas Weinås säger
2017-10-20 23:39 - Anmäl

#45 - Tack så mycket och roligt att du gillar samarbetet.

Angående att ta bort plisseringar så går det utmärkt (här själv gjort det på en kostym för 6-7 år sedan). Jag kommer inte ihåg vad det kostade men resultatet blev bra.
#47 Burre säger
2017-10-22 15:39 - Anmäl

Andreas, vet du vad det är för strumpor du har på bilderna? Jag har svårt att hitta grå strumpor som är tillräckligt mörka utan att vara grafit-/mörkgrå. Själv undviker jag jag strumpor i en alltför ljus nyans i förhållande till byxa, särskilt tillsammans med den här årstidens mörkare nyanser.
#48 Erik säger
2017-10-23 11:56 - Anmäl

är skorna Cavendish burgundy cordovan?
#49 Andreas Weinås säger
2017-10-23 12:20 - Anmäl

#47 - Lite osäker men tror det är ett par Berg & Berg by Bresciani från förra året.

#48 - Det stämmer bra. En av mina favoritmodeller alla kategorier som jag äger i både Cordovan och Polo Suede.
#50 Erik säger
2017-10-27 12:28 - Anmäl

Lysande bralla! Kommer det en linnevariant framåt vårkanten?
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.