Manolo logotype

Butikskollen - Loake Shoemakers

Idag är butikskollen tillbaka med Stockholms senaste butikstillskott i kvalitetsskosegmentet. Det är brittiska Loake som i augusti slog upp dörrarna till sin första egna butik i Skoaktiebolagets gamla lokal på Humlegårdsgatan 4. Vi har träffat Filp Hallerfelt; agent för Loake i Sverige för att höra mer om valet att öppna eget.
 
 
1. Hur kommer det sig att Loake valde att öppna sin egen flaggskeppsbutik i Stockholm?
 
Det var helt rätt tid och ett naturligt steg för varumärket på den Skandinaviska marknaden. Sverige är den enskilt största marknaden utanför Storbritannien så det känns nu väldigt bra att kunna erbjuda en renodlad Loake-butik i hjärtat av Stockholm.
 
2. Vad är det enligt dig som gör en egen butik intressant i förhållande till fristående skobutiker?
 
Att skapa en direkt och  personlig kontakt med varumärket. Och sedan ett stort utbud av våra skor och accessoarer såklart. Vi har många trogna kunder som handlat våra skor under många år och har en stor skogarderob. De kommer ofta in i butiken bara för att prata och titta om vi har några nyheter, vilket vi uppskattar väldigt mycket! 
 

Butikens insida

3. Hur har responsen varit sen ni öppnade butiken i slutet av augusti?
 
Det går faktiskt att summera med ett enda ord "Äntligen!"  brukar kunderna brista ut i när de kommer in genom dörren. Det känns otroligt kul!
 
4. Kommer det finnas unika och exklusiva modeller endast för er egen butik?
 
Fokuset kommer alltid ligga på vårt standardsortiment men vi kommer att ha lite butiks MTO's också. Nu under november månad kommer det sex stycken varianter t.ex.
 
5. Finns det, utöver skor från 1880 och Export Grade, fler produkter i utbudet?
 
Vi har alla typer av skovårdsartiklar, bälten och väskor. Förra veckan lanserade vi även en kollektion strumpor i 16 olika utföranden tillverkade i Wales. Jag har testat dem under en längre tid och de  har blivit en personlig favorit bland våra accessoarer.
 

Weekendbag från Loakes egna linje.

6. Vilka är dina egna personliga favoriter i det egna utbudet?
 
Jag har ett par Buckingham Brown Burnished Calf som jag köpte när jag började arbeta med Loake för åtta år sedan. De har fått en fantastisk patina nu och är riktigt ingångna och bekväma. En mellanbrun full brogue i kalvskinn är en väldigt mångsidig modell och jag använder dem ofta, de passar till min klädstil.
 
Av de nyheter vi har väcker Trinity i Cinnamon Suede från Export Grade serien habegär. Det blir nog ett par till våren. Under höst och vinter blir det mycket Chelsea Boots för min del. Modellen Chatsworth i Dark Brown Suede är min favorit i den kategorin, de funkar i alla väder. Mocka är ett underskattat material på vintern.
 

Modellen Trinity i Cinnamon Suede. En adelaide i mellanbrun mocka på lästen Tower/F från Export Grade.

En annan nyhet i sortimentet är modellen Laxford som är en så kallad Balmoral Oxford på den nya lästen River/F. En lite mer mejslad läst som i passformen påminner om Tower/F.

Loake Shoemakers, Humlegårdsgatan 4 (Stockholm)

Öppettider: Vardagar: 11-19, Lördagar: 11-16, Söndagar: Stängt

Hemsidawww.loakenordic.com

 

Butikens på Humlegårdsgatan 4 i Stockholm.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Butikskollen

Andra artiklar om varumärkena: Loake
#1 agitprop säger
2017-10-16 12:56 - Anmäl

Renodla reklam!
#2 Loake-nessodjuret säger
2017-10-16 13:31 - Anmäl

Trevligt med en butik för oss Loake-nessodjur
#3 random säger
2017-10-16 14:56 - Anmäl

#1: troll? Tillhör Manolos standardbevakning sen flera år tillbaka att besöka och ställa några frågor till butikschefen i butiker som ligger inom Manolos område.

Har tittat in där ett par gånger och fått ett bra intryck. Kul att ha ett stort utbud av Loakes 1880- och Export grade-linjer. Hoppas de breddar Export grade ytterligare, har fått väldigt bra intryck av skorna.
#4 Måns säger
2017-10-16 15:05 - Anmäl

Hoppas nu bara att kundunderlaget för riktiga skor växer så nya butiken inte tar andelar från Loake-försäljningen i min kvartersbutik Södermalms sko- och nyckel som är stans trevligaste och mest kunniga butik/skomakeri.
#5 Nils Malmö säger
2017-10-16 15:29 - Anmäl

Väldigt trevlig butik! Synd att de inte har hela sortimentet med de billigare modellerna oxo men den är ju ganska liten butiken. Liten men mysig.
#6 max säger
2017-10-16 15:32 - Anmäl

Loake, skornas motsvarighet till Brooklyn Lager? ;)
Tänker på att Sverige är en stor exportmarknad för Loake och BL.
Vem vet, snart kanske ex Bäckmans på Nybrogotan gör dom på licens?
Har själv fyra par.

Btw...mocka är helt rätt.
Blå mocka.....och inte det gamla kaffemärket nu.

Kommer titta in garanterat.
#7 Soccercalle säger
2017-10-16 15:51 - Anmäl

Jag tycker på sätt och vis att det är bra att de inte säljer de billigare modellerna. En flaggskeppsbutik kan vara bra för varumärket men det finns alltid en risk att de konkurrerar med sina andra försäljare. Skobutiker som säljer Loake kan välja att byta till andra varumärken om de märker att de blir utkonkurrerade av sin leverantör.
#8 Fredrik säger
2017-10-16 16:59 - Anmäl

kunde varit loakes eget reklamblad...
#9 Calle säger
2017-10-16 20:09 - Anmäl

Kul och toppen att dom väljer att öppna i Stockholm, Loake är bra grejer, skall nog inoch klämma lite på väskorna.
#10 Mike säger
2017-10-17 05:44 - Anmäl

#8 Vad räknar du med, och vad vill du det skall skrivas om som inte kan vinklas till reklam?
Slappna av och var istället glad över att slippa läsa grabbarnas swish-nummer i varje inlägg!
#11 Andreas Weinås säger
2017-10-17 08:10 - Anmäl

#1 & 8 - Synd att ni känner så då vi skapat den här butikskollen efter samma struktur och utformning som de övriga i serien. Jag tror alla förstår det orimliga i att specifikt lyfta fram specifika butiker i vårt avlånga land utan att det skulle ses som någon form av reklam.

Jag trodde det inte skulle behöva förklaras men Manolo är inte Public Service och har inte heller någon ambition att vara det. Det är en privatägd, kommersiell sajt med fokus på herrmode av hög kvalitet. Att bedriva den utan att lyfta fram specifika butiker, varumärken eller tjänster vore ganska kontraproduktivt.

Om det kan vara till någon tröst så tjänar vi inte en krona på att göra en sån här artikel men kommer fortsätta göra dem då de är några av de mest lästa och uppskattade på sajten.
#12 John säger
2017-10-17 11:14 - Anmäl

Intressant läsning, tack

Soccercalle säger:
Jag tycker på sätt och vis att det är bra att de inte säljer de billigare modellerna.

+1
#13 random säger
2017-10-17 11:35 - Anmäl

Andreas: Jag har tänkt det flera gånger de senaste veckorna, att många läsare verkar glömma bort att Manolo inte är en privat liten blogg utan en sajt med en publicistisk idé. En nättidning utan betalspärr om man så vill. Klart det då är roligare med en sida som lyfter fram och hittar nya spännande märken istället för en som "sågar och granskar".

Om nån vill ha en sida som granskar märken inom klassisk stil är det bara att grunda den. Är den bra kommer jag läsa den. Men att avkräva att Manolo ska förhålla sig på det sättet är att missförstå vad Manolo är för sida.

Jag tänker mig att Manolo är typ motsvarigheten till Plaza Uomu eller motsvarande tidning fast på nätet.
#14 Star_Equity säger
2017-10-17 12:47 - Anmäl

Trött jag är på alla som skriver att det är reklam osv. Sluta och läs om det ej passar!

Är det inte dags att införa en funktion så att man ej kan kommentera om man ej är inloggad?

För övrigt skall jag med raska steg bege mig mot Humlegårdsgatan. Weekendbagen ser grym ut!
#15 RolleFC säger
2017-10-17 13:54 - Anmäl

Blir oxå trött på allt gnäll om reklam...argumenten har ni ovan uttryckt så väl att jag inte behöver tjata dem igen.

Keep 'em coming Andreas!

Kul med butiken. Loake är riktigt bra värde för pengarna och bra alternativ för de som vill ha vettiga skor utan att vara skonördar.
#16 Tony Johansson säger
2017-10-17 14:36 - Anmäl

Tvärtom! Jag är mycket imponerad över alla som kritiserar Manolo för reklam och andra saker. För deras förmåga att lägga tid på att läsa artiklarna, för att sedan skriva en kommentar som inte bidrar till speciellt mycket för att sedan läsa en ny artikel igen. Osv. Gratis.

Andreas, jag vet att du förklarat vad Manolo handlar och skriver om flera gånger men det kanske hade varit bra med en generell sida där du förklarar "reglerna" så behöver du inte svara på dessa kommentarer igen (inkl. att du inte är professor i svenska språket och att meningsuppbyggnaden kan vara fel ibland, ungefär som min kommentar idag). Keep up the good work!
#17 T säger
2017-10-17 15:24 - Anmäl

Väldigt märkligt att anklaga denna artikel för att vara förtäckt reklam. Det är en intervju/frågespalt med en butiksägare. Med den logiken är ju alla artiklar som berör en specifik butik, ett specifikt varumärke eller en person att betrakta som reklam, och så är det givetvis inte. Denna artikel är dessutom saklig och författaren gör inga egna värderingar, dvs. det är en bra, bevakande artikel.
#18 Fredrik säger
2017-10-17 17:04 - Anmäl

Stämmer det att det är Skoaktiebolaget som driver butiken?
#19 Andreas Weinås säger
2017-10-17 17:22 - Anmäl

#18 - Som jag förstått det är det två helt olika företag men då Skoaktiebolaget har suttit på hyreskontraktet för butiken har man samarbetat och försett Loake med butikspersonal i uppstartsfasen. Detta skall vara fram till årsskiftet då Loake tar in en heltidsanställd butikschef.
#20 EB säger
2017-10-18 10:14 - Anmäl

Kul med artiklar som informerar om händelser och nya butiker i Stockholm!
#21 Patrik Löf säger
2017-10-18 11:40 - Anmäl

#18 Hej Fredrik, det stämmer att lokalen ägs av Svenska Skoaktiebolaget samt personalen är från oss, det var ett sätt för Loake att snabbt komma igång med sin verksamhet. Tanken är dock precis som Andreas säger att Loake-butiken skall ha egen personal från och med årsskiftet.
#22 Misiu Academy säger
2019-02-01 14:24 - Anmäl

Loake skor har okej kvalitet för någon som vill starta med GYW skor. Jag skulle inte rekommendera något annat än 1880 linje, export grade eller legacy dock.

Jag har skrivit en review på både Chatsworth och Aldwych och jag använder dem ofta. Faktiskt har jag Aldwych på mig just nu.

Problemet är att för 2995 SEK så skulle jag köpa Carlos Santos eller Septieme Largeur istället eller varför inte prova Löf & Tung.

När vi pratar om butiken, tyvärr hittade jag personalen lite "stiff" kanske och hade bättre erfarenhet på Bäckmans Skoservice. Men jag har varit där bara en stund.

Vissa tankar :) Trevlig helg allihoppa.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Spring/Summer 2019

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

HODINKEE Radio: Baselworld 2019...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen