Manolo logotype

Cavour öppnar flaggskeppsbutik i Oslo

Förra veckan slog ett nytt koncept upp dörrarna mitt i centrala Oslo. Det är det norska märket Cavour som öppnar sin första butik. Det är en enorm satsning och förutom det egna märket kommer det att säljas toppkonfektion från andra varumärken med fokus på en dressad italiensk sartoriell stil. Manolo fick en tjuvtitt före öppning och vi tänkte idag dela med oss av lite bilder och mer info om detta intressanta nytillskott.

Innan jag fortsätter så vill jag för att mota eventuella konspirationsteorier säga att detta inte på något sätt är ett reklaminlägg. Anledningen till att vi lyfter fram denna butiksöppning är flera. För det första så skrev vi tidigt här om märket när det precis hade startats och det är väldigt spännande att kunna följa upp några år senare hur utvecklingen varit. För det andra så har Manolo väldigt många norska läsare och det är roligt att få uppmärksamma något som sker även i Norge. För det tredje är lanseringen så djärv och utbudet så stort att den närmas kan liknas vid Gabucci i Stockholm vilka på många sätt är en av de ledande butikerna i Skandinavien för den typ av mode vi bevakar och skriver om. Med detta sagt hoppas jag att nyhetsvärdet är så stort att det kommer att uppskattas av er läsare.

 

Den nya butiken i centrala Oslo har ett brett utbud av premiumtillverkare.

Märket Cavour startades för cirka 3 år sedan i Norge av Sebastian, Richard och Fredrik som då alla varit inköpare för Höyer Gruppen i Norge. De hade alla märkt att det fanns ett sug efter italiensk konfektion i Norge. De sade upp sig att startade eget i form av Cavour med ambitionen att skapa en exklusiv men ändå prisvärd produkt som skulle kunna konkurrera med de etablerade italienska märkena. De har testat sig fram en del och i början tillverkades konfektionen i Kina, för att senare ske i Portugal och numera uteslutande i Italien.

Deras konfektion idag har en flytande halvkanvaskonstruktion samt är halvfodrade. De jobbar främst med italienska väverier så som Piacenza, Carlo Barbera, Loro Piana och Vitale Barberis Vintage. Prisnivån för deras kostymer ligger i spannet 6 500 - 10 000 kr och kavajer 5 000 - 8 000 kr där tygvalet är mest avgörande.

 

Field jacket i mocka från höstens kollektion.

Kostym i brun ull från Cavour.

De berättar att det har varit mycket arbete och slit och att de vuxit organiskt sedan starten och nu finns i 25 butiker i Norge. Till våren har man även för första gången sålts till butiker utanför Norge. I och med att de landat i produkterna och konceptet så kändes det som en naturlig sak att starta en egen butik samt webshop. Förutom det egna varumärket som idag har konfektion, skjortor, stickat och slipsar så erbjuder man ett antal andra kända varumärken så som: Ring Jacket, Cesare Attolini, Rota, Edward Green, Canali, Crockett & Jones, Carlos Santos, Moorer, PT05, PT01, Common Projects och Diemme. 

 

Kavaj från Cesare Attolini.

Den 28:e september slog man alltså upp portarna till den första egna butiken om 177 kvm. Adressen är Vika Terassen i Oslo. Det skall bli spännande att följa denna djärva satsning. Med tanke på det driv ägarna visar så är jag inte förvånad om fler butiker med deras namn poppar upp i framtiden.

 

 

FotoMilad Abedi

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

#1 Perk säger
2017-10-04 13:52 - Anmäl

Det är så tråkigt att man nuförtiden måste läsa en disclaimer från Manolo angående att saker och ting inte är ett sponsrat innan ett inlägg. Trollen i kommentarsfälten har fått sin vilja igenom! Äntligen, ni gjorde världen till en bättre plats. Eller?

Sluta försvara er Manolo, gör er grej och de som inte vill läsa det eller blir bestörta över saker och ting bör ta ett djupt andetag och sen slappna av.

Som vanligt ett bra inlägg! Kul att se vad som händer runt omkring i Norden, sen att man har ett möte inplanerat i Oslo gör ju inte saken sämre ;)
#2 Mike säger
2017-10-04 14:16 - Anmäl

Intressant. Norge är ju annars ett land man förknippar med stora logotyper alt. lappen kvar på Tiger-kavajärmen, bling-bling och Björn Rosenström.
#3 Lanoo säger
2017-10-04 14:46 - Anmäl

Tycker också att det är lite trist att läsa om alla tomtar som klagar på reklam. Att det gått så långt att ni måste skriva en disclaimer innan inlägget... Reklam eller ej, det är ingen uppmaning här att folk ska lägga sina pensionspengar i diverse fonder i Morningstars bottensegment.

I övrigt verkar det vara en trevlig butik, jag ska ta mig dit nästa gång jag är i Oslo. Hoppas jag är lite fattigare när jag går ut ur butiken än när jag går in. Hoppas jag ser extra partisk och extravagant reklam någonstans som gör mig köpsugen.
#4 Isak säger
2017-10-04 15:50 - Anmäl

Fina grejer och håller med #1 angående disclaimers.


Är det bara jag som har problem med att få se bilder i deras webshop?
#5 Sebastian - CAVOUR säger
2017-10-04 17:29 - Anmäl

Tack för snälla ord!
Ni är alla hjärtligt välkomna om ni har vägarna förbi Oslo!

#4 Isak, ge oss 3-4 dagar så är allt uppe och kör!

Mvh
Sebastian Scharnke
CAVOUR
#6 Antiglobalist säger
2017-10-04 17:46 - Anmäl

Tolv stycken 5,1% pilsnerflaskor på fem mingelbilder.

"Alkoholreklam i Sverige får bara visa produkten och inte kopplas till personer, attribut eller livsstil."

;-)
#7 Mange säger
2017-10-04 19:26 - Anmäl

snarare någon som gör reklam för ett visst italienskt ölmärke här... #6
#8 JW säger
2017-10-04 19:48 - Anmäl

#6 Glöm inte foliehatten nästa gång du går ut!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Amended Friday Polos in stock – and...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Bring a Loupe: Two Omega Chronographs...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen