Manolo logotype

Veckans Videotips - Brioni - The Tailoring Method

Idag får vi följa med in bakom kulisserna hos Brioni; en av Italiens mest anrika kostymproducenter. Vi ser processen bakom mönster, tillskärning och inte minst alla de detaljer som sys för hand i en Brionikostym.

En sak som slog mig är att företaget i filmen handpikérar kanvasen i slag och bröststycket (ca 1.46 in i filmen). Det är en process som vanligtvis hör hemma inom skräddarsytt och görs via maskin hos majoriteten av alla konfektionstillverkare. Sen är jag inte säker på att Brioni gör detta i alla sina kavajlinjer men oavsett är det ett imponerande hantverk från en serieproducerande tillverkare.

Detaljer som handsydda knapphål är såklart fantastiskt men mer vanligt och filmen illustrerar vid några få tillfällen hur viktig avpressen med strykjärn är för slutresultatet (vilket sker flera gånger under produktionens gång). 

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Mange säger
2017-10-01 17:29 - Anmäl

Oj, hur var det nu: "Det man kan är lätt och det andra är svårt." Nästan allt slags hantverk och gott handlag imponerar på mig - oavsett det är på brädgåden, cykelverkstan eller som i detta fall, bra skrädderi.
#2 David säger
2017-10-02 13:44 - Anmäl

Vad hände med Justin O'Shea som creative director? Har dem gått tillbaka till gamla loggan etc och lämnat Metallica och det lite hårdare känslan bakom sig?
#3 GodBless säger
2017-10-02 15:33 - Anmäl

#2 Han fick sparken efter ett år.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Optimo hats, Chicago

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Three On Three: Comparing Entry-Level...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen