Manolo logotype

Hösten 2017 från Cesare Attolini

Vår bevakning av höstens kollektioner går vidare och idag tittar vi på säsongens nyheter från neapolitanska Cesare Attolini. Kampanjen är fotograferad i Venedig och närmare bestämt hos de exklusiva glastillverkarna Venini.

Cesare Attolini har de senaste åren valt att lyfta fram ett företag under varje kollektionsfotografering. Det har varit båttillverkaren Riva, krukmakaren Lucio Liguori och nu för säsongen ser vi glasblåsare Venini som är baserad i Venedig på Italiens nordöstra kust.

Vi tycker det är trevligt när ett företag väljer att lyfta fram andra aktörer som kanske inte arbetar inom samma branch men fortfarande står för liknande ideal när det kommer till hantverk och kvalitet. 

Om vi tittar på Attolinis kollektion för hösten ser vi ett fortsatt stort fokus på rutor i såväl kostymer som kavajer. Allt ifrån mindre Gunclub checks till windowpane och glencheck. 

I produktväg fortsätter företaget att pusha för den tredelade kostymen och särskilt den dubbelknäppta kostymvästen med slag. 

För kampanjens mer lediga tolkningar ser vi en fortsatt stor dominans av polotröjor och särskilt i ett lite grövre utförande. Dessa kombineras med kavaj men framför allt med skepparkavajer och lite längre rockar. 

Våra personliga favoriter är de dubbelknäppta kostymerna med ett väldigt välbalanserat snitt.

 

Dubbelknäppt kostym med närmast perfekt snitt.

Polotröjan dominerar även denna höst. Här tillsammans med Glencheck-rutig kavaj och jeans.

Windowpane-rutig kavaj med tunnare stickad slipover i lager-på-lager.

Den tredelade kostymen med dubbelknäppt väst har stort fokus i höstens kampanj.

Attolinis version av skepperkavaj med grovstickad polo och jeans.

Tredelad rutig kostym.

Ytterligare exempel på rutig kavaj med lager av stickat.

Klassisk blå kostym med diskret ruta.

Företagets Polo Coat.

Klassisk krita i dubbelknäppt utförande.

För att se delar av kollektionen live kan man antingen besöka Gabucci i Stockholm eller Cavour i Oslo som är återförsäljare i Skandinavien. 

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Horangi säger
2017-09-26 13:29 - Anmäl

Har svårt att tänka mig att det kan bli mycket bättre än så här - styling, material, färger, mönster - allt i princip perfekt.
#2 Måns säger
2017-09-26 14:46 - Anmäl

Lalle har gjort en serie för Dressman denna höst. Får vi se den uppmärksammas här? Lalle är ju alltid Lalle...
#3 Andreas Weinås säger
2017-09-26 15:06 - Anmäl

#2 - Det är en bra fråga. Jag har inte sett kollektionen i person men de bilder jag sett av den ser väldigt fin ut sett till priset. Jag vet att många av våra läsare efterfrågar snygga plagg i en mer överkomlig prisklass vilket detta onekligen är. Samtidigt ligger vårt fokus i första hand på att lyfta fram tillverkare med hög kvalitet och imponerande hantverk och det är tyvärr inget jag förknippar med någon tillverkare i den här prisklassen.

För att summera...Det kan säkert vara ett utmärkt alternativ för pengarna men kanske inte något för just Manolo.
#4 Ole säger
2017-09-26 17:03 - Anmäl

Ska bli spännande med Lalle för Dressman. Dressman som så ofta får utstå enormt med spot och spe. Kommer det bli annat ljud i skällan nu? Kommer allt folk utan aning känna grupptrycket och omfamna detta? Räcker Lalles street cred? Eller är det för mycket motsägelser så det brinner totalt i proppskåpet?
Dressmans största problem är inte deras varor, utan dess kunder i kombination med deras försäljare.
#5 Måns säger
2017-09-26 17:07 - Anmäl

Förvisso. Men Lagerfelds och Stella Mccartneys kollektioner för HM blev ju uppmärksammade just för nischen "designers möter massmarknad". Vore kanske det ändå kul att seriöst se vad Lalle kan göra för Dressman? Om inte annat så kan det väcka ett ännu slumrande intresse för "hög kvalitet och imponerande hantverk" för den som inte vet vad kvalitet och hantverk är, och vad det är som kostar.
#6 Andreas Weinås säger
2017-09-26 17:54 - Anmäl

#4 & 5 - Jag har personligen stor respekt för både Dressmann och H&M som erbjuder mode och kläder till en prisbild som i princip alla har råd med. Samtidigt så finns det mängder med blogga och tidiningar som fokuserar på budgetmode och Manolo har valt att fokusera på en annan nisch för att inspirera samt utbilda våra läsare kring varför hantverk och kvalitet kostar som det gör.

Angående möjligheten att man väcker ett slumrande intresse med en sådan artikel kan det mycket väl stämma och vi har upptäckt liknande effekt när vi skrivit om instegsaktörer inom randsydda skor. Sen är det svårt att dra gränsen för vart "kvalitet och hantverk" startar.
#7 Måns säger
2017-09-26 18:12 - Anmäl

Nog om detta. Jag ser dock att Suitsupply, som i likhet med Dressmann tillverkar i Kina och inte håller särskilt hög kvalitet, fått stor uppmärksamhet här.
Men nu till Attolini! En härlig höst- och vinterkollektion. Även kul att se att dubbelknäppt nu kommer tillbaka på allvar, och det med stormsteg. Samtidigt inser jag att mina kostymer från tidigt 2000-tal nu är högsta mode igen. Kanske dock med en liten korrigering av byxvidden. Jag är också glad att jag aldrig föll för den trånga och korta kavajen som nu är helt "ute".
#8 PS säger
2017-09-26 22:09 - Anmäl

Attolinis höst ovan, är nog det bästa jag sett. Finns ingenting av den "skitnödighet" som brukar känneteckna liknande lookbooks. Endast en avslappnad självklar attityd som följer på total fulländning.
#9 Andreas Weinås säger
2017-09-26 22:43 - Anmäl

#7 - Värt att nämna rörande Suitsupply vs Dressman så har Suitsupply flera linjer med full kanvas-konstruktion i tyg från de främsta italienska väverierna för 7000-8000kr. Även de billigaste kostymerna från Suitsupply ligger närmare dubbelt så högt som Dressmann vilket gör att jämförelsen dem emellan inte känns helt rättvist, trots produktion i samma land.

Nog om detta som sagt och väldigt kul att så många gillar kollektionen från Attolini.
#10 Simon säger
2017-09-26 23:52 - Anmäl

Till er som är nyfikna på plaggen i kollektionen från dressmann så är jag personligen väldigt positivt överraskad iallafall. Var förbi idag och köpte ett par gråa flanellbyxor i 100% Ull. Måste säga att det är ett stort plus med servicen jag fick i butik, personalen hjälpte mig snabbt o smidigt med att hitta rätt längd på byxan och de kunde även erbjuda att få slag på byxan. Allt som allt för endast 60 kr extra!!!
#11 random säger
2017-09-27 08:40 - Anmäl

Fantastiskt. Ska till Rom nästa vecka så detta är ju utmärkt för att komma in i rätt feeling. 8)
#12 Anders T säger
2017-09-27 15:37 - Anmäl

#11

Hyr en bil, det är endast drygt 20 mil till Neapel, där Cesare Attolini ligger!
#13 Särdal säger
2017-09-27 22:13 - Anmäl

Så kunde Glenn Hysén sett ut
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.