Manolo logotype

Sartoria Vanni lanserar måttsömnadsprogram för stickat

Vi skriver var och varannan vecka om mått- eller skräddarsydda produkter och tjänster här på Manolo. Allt som oftast handlar det om kavajer, skjortor, byxor eller skor men dagens artikel kommer fokusera på ett annat produktområde. Sartoria Vanni utökade nyligen sin måttsömnadstjänst med en serie stickade produkter och vi har tittat närmare på tjänsten.

Till er som inte känner till Sartoria Vanni sen tidigare rekommenderar jag att läsa vår artikel från 2015 där vi redogör för historian och skrädderiet utveckling. 

Man erbjuder sen tidigare kavajer, rockar och kostymer med halv kanvas-konstruktion i tyger från erkända väverier som Loro Piana, Vitale Barberis och Guabello. Plaggen får ses som prisvärda sett till dess konstruktion och material samt med en produktion i Italien. 

Den nya måttsömnadstjänsten för stickat består av modellerna; rundhalsad respektive v-ringat, full zip respektive half zip, polo, cardigan, hoodie samt bomber. 

I materialväg rör det sig om 100% kashmir från Loro Piana i hela 20 olika färger.

 

Hoodie och Cardigan

Full Zip och Bomber

Rundhalsad och Polo.

Den här typen av tjänst kanske inte är direkt livsavgörande då passformen överlag inte behöver vara lika exak som på en kostym. Vi vet dock att många med exempelvis något längre armar har svårt att hitta vettiga alternativ i butik. Detta tillsammans med möjligheten att kunna styra valet av färg och modell gör att vi tror tjänsten kan vara intressant för många av våra läsare. 

Prisnivån startar på ca 350€ för rundhalsat samt v-ringat och sträcker sig upp till 590€ för den grövre bombern. Det är alltså inget prispåslag mot företagets RTW-modeller och har en leveranstid på ca 4 veckor.

Företaget besöker Stockholm regelbundet för Trunk Shows och är på plats 5-6 oktober nästa gång. 

För eventuella tidsbokningar använder man sig enklast av formuläret på företagets hemsida.

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 random säger
2017-09-25 13:48 - Anmäl

Nån som köpt nått från dem? Är ju ett under av kundvändlighet jämfört de flesta/alla andra MTM-företag.
#2 Andreas Weinås säger
2017-09-25 14:31 - Anmäl

#1 - Jag har skjorta och byxor från dem och är väldigt nöjd med bägge sett till prisbilden. Inte det mest avancerade i form av hantverk eller mängden handsömnad men måtten har varit kanon.
#3 random säger
2017-09-25 15:23 - Anmäl

Tack, Andreas! Är sugen på en ljusblå denimskjorta och de verkar ha ett passande tyg. Kan vara värt ett försök.

En annan fråga - när började Manolo med förhandsmoderering? Har inte noterat spam men kanske inte ser det innan det rensas bort.
#4 kapuschong säger
2017-09-25 15:33 - Anmäl

Intressant, synd bara att det endast rör sig om kashmir. Om någon känner till ett företag som erbjuder en liknande tjänst fast för ullplagg får denne hemskt gärna upplysa mig!
#5 egon säger
2017-09-25 15:46 - Anmäl

Skjortpriserna var ju onekligen väldigt bra.
#6 Lanoo säger
2017-09-25 16:17 - Anmäl

#1 Har handlat en kostym, och ett par byxor, är nöjd. En behöver vara mycket tydlig med vilka mått man vill ha, annars får man för smala kläder. Deras stil är ganska slimmad.
#7 Andreas Weinås säger
2017-09-25 17:01 - Anmäl

#3 - Jag har själv just en ljusblå denimliknande skjorta från dem som jag är väldigt nöjd med.

Förhandsmodereringen var något vi valde att införa då det i förra veckan vid två tillfällen var personer som utgav sig för att vara oss och kommentera i vårt namn. Jag som redaktör har ett eget konto vilket man ser skiljer sig från anonyma kommentarer som kan skrivas i valfritt namn. Detta framgår tydligt i vårt system men inte så tydligt för läsare och därför har vi valt att införa förhandsmoderering tills vidare. Det kan även bli aktuellt att man behöver vara inloggad med konto för att kunna kommentera i framtiden.

Det är snarare regel än undantag på de flesta bloggar och publikationer och underlättar för oss som inte har möjlighet att moderera kommentarsfältet dygnet runt.
#8 random säger
2017-09-25 22:16 - Anmäl

Tack för förklaringen, Andreas. Jag anade att det var pga de falska namn som förekom i förra veckan. Trist att set ska behövas, tycker vi klarar att ha ett rimligt diskussionsklimat här på Manolo.
#9 random säger
2017-09-25 22:18 - Anmäl

Och med det menar jag att jag inte har några synpunkter på att ni valt att börja använda förhandsgranskning. Fullt förståeligt beslut från Manolos sida!
#10 John Magnér säger
2017-09-25 23:13 - Anmäl

Har köpt 6 kostymer och 4 kavajer från Sartoria Vanni de senaste åren. Även ett par skjortor. Kan voucha för bra kvalitet gällande dessa, har dock inte provat stickat så ska bli intressant att se vad man kan välja på…
#11 Särdal säger
2017-09-26 01:38 - Anmäl

Köpt kostym. Helt ok för priset. Men smaaaalt. LBM Mantova nästa för mig
Även köpt ett par skjortor, det gör jag inte om. Ok för smal passform. Men de verkar inte förstå att en skandinav är konstruerad annorlunda än en italienare. Skjortorna obrukbara pga trånga manschetter. Kommer ej ned på handleden och att bära en klocka under är bara att glömma. En träff till med dem (mycket trevliga för övrigt) gav identiskt resultat tyvärr.
#12 Marcus säger
2017-09-26 09:17 - Anmäl

Är det någon som haft problem med fläckar som inte går bort efter regn på flanellbyxor och vet vad man kan göra åt det?
Byxorna är helt prickiga över en vecka efter att de fått stänk på sig. .
#13 Jocke säger
2017-09-26 09:38 - Anmäl

#4 Kolla med Saman Amel om de fortfarande erbjuder ull i sitt knitwearprogram.
#14 Andreas Weinås säger
2017-09-26 12:28 - Anmäl

#12 - Jag har inte själv upplevt det du beskriver men testa att borsta byxorna med en kvalitativ klädborste (OBS! Ej rullborste med klister!). Klädborstar finns att köpa i de flesta välsorterade herrekiperingar och kan hjälpa till att lyfta flanellens fiber vilket förhoppningsvis förbättrar situationen. En klädborste är oavsett en utmärkt investering för att hålla kavajer, byxor och rockar fräscha över tid.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.