Manolo logotype

Höstens nyheter från C.QP

Sneakers har gått från att främst med sommarhalvåret till att bli ett skoval för större delen av året. Svenska C.QP lanserar tre nya modeller inför hösten som vi har tittat lite närmare på.

C.QP har ni kunnat läsa om på Manolo i ett par år nu och startade som Coloquy 2013. Pga en rättighetstvist rörande namnet bytte man till C.QP som står för "Conversations & Quintessential Products". De har sedan starten haft en ambition att producera väldesignade produkter av högsta kvalitet och hela designprocessen sker inhouse i Stockholm. Skorna produceras i Portugal av hög kvalitet i såväl konstruktion som ingående material.

För hösten har man lanserat tre nya modeller som vi tittat lite närmare på. 

CQP X Eidos Triptych

Modellen Racquet har blivit en av de absoluta storsäljarna för CQP och för hösten har man gjort en samarbetsmodell med klädmärket Eidos. Den är producerad i kalvskinn från svenska Tärnsjö Garverier i de tre färgerna; svart, blått och tan. Modellen är precis som de övriga versionerna av Racquet ofodrad vilket ger en ledig känsla och extremt mjuk sko. 

 

Alla tre modellerna ur samarbetet med Eidos.

Flyback

Nästa modell som är ny för säsongen är Flyback. Det är en klassisk High Top inspirerad av vintagesneakers och basket i synnerhet. Det lite högre skaftet och sulan gör den perfekt till hösten och en lite ledigare stil. Modellen kommer i tre mockanyanser och ligger på 3 000 kr. 

 

Den lite högre modellen Flyback i nyansen Warm Grey suede.

Racquet Sr

Som vi nämnde tidigare i texten har Racquet varit en stor succé för företaget. I höst lanserar man därför en utveckling av modellen som är än mer anpassad för vinterhalvåret. Det är en fodrad och lite mer uppbyggd version med något tjockare gummisula och två nyanser av mocka. 

 

Modellen Racquet Sr i mockanyansen Granit.

Utöver dessa tre nyheter så lanserar man även flera nya färgställningar i de befintliga modellserierna där bl a

Racquet kommer i svart och midnattsblå mocka. Alla nyheter finns tillgängliga via företagets hemsida samt showroomet i Stockholm på Skeppargatan 22. 

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skor Sneakers

#1 Quui säger
2017-09-18 13:54 - Anmäl

Common Projects, Axel Arrigato eller C.QP m fl.. Är det samma fabrik som tar fram modellerna och så sätter varumärkena lite egna färger samt en logga på dem?
#2 Andreas Weinås säger
2017-09-18 14:35 - Anmäl

#1 - Om du läser artikeln så framgår det i texten att CQP designar alla sina modeller inhouse. De producerar i Portugal till skillnad från Common Projects som produceras i Italien.

Axel Arigato produceras också i Portugal men min egen erfarenhet av respektive produkt placerar dem i en något lägre nivå kvalitetsmässigt. Något som priset även indikerar.

Att det finns flera företag som gör likt du beskriver och beställer färdiga modeller från samma fabrik som konkurrenterna är det inget snack om men kanske inte just de tre du nämner.
#3 alle säger
2017-09-18 14:38 - Anmäl

Har ägt sneakers från både Buttero, Common Projects och CQP och alla köper sulor från samma tillverkare vad jag kunde se. De påminner ju väldigt mycket om varandra i designen i övrigt också.
#4 Jens säger
2017-09-18 15:45 - Anmäl

Det är svårt att undkomma att det känns som en tråkigare och aningen fulare kopia av Common projects.

Av tidigare inlägg att döma, av både Andreas och Olof, brukar ni förespråka att köpa originalet av en produkt, ex Mac från mackontosh. Hur resonerar ni här? CP får väl ändå sägas vara originalet gällande den här typen av sneaker, ändå förespråkas CQP i otaliga sammanhang. Kvalitetsmässigt tycker jag av egen erfarenhet även att CP är klart högre. Gäller resonemanget "köp originalet" enbart för vissa plagg? Anser ni att CP är uttjatat?

En sista fundering, jag förstår att ni vill visa upp Ftg:ets alla nyheter men har svårt att se att ni med handen på hjärtat förespråkar sneakern "flyback". Ohyggligt gräslig historia som jag inte kan se skulle passa någon stil Öht och framförallt inte en stil, om än ledig, som Manolo förespråkar
#5 Andreas Weinås säger
2017-09-18 16:48 - Anmäl

#4 - Jag svarar gärna på dessa frågor. Att köpa originalet eller ej är upp till var och en men självklart finns det en charm i det. Just när det kommer till detta fall är det dock varken CP eller CQP som kan stoltsera med något original då designen närmast kommer från Adidas modell Rod Laver.

Även företag som Lanvin och Margiela har gjort lyxversioner på klassiska sneakers innan CP introducerades så även om de har gjort det fantastiskt bra tycker jag inte de kan ses som originalet

Jag kan inte svara för Olof men i mitt fall så ser jag följande på saken:
Det är alltid att föredra med företag som försöker skapa något eget men OM man skall inspireras av tidigare produkter, modeller eller producenter så tycker jag man bör ha ambitionen att göra produkten bättre. Det tycker jag såväl CP som CQP (tillsammans med många andra kvalitetssneakers) har lyckats med då de alla håller högre kvalitet än Adidas originalmodell. Samma sak kan appliceras på Coherence som gör replicas av vintage Burberry och Aquascutum till mycket hög kvalitet.

Angående Flyback så varken förespråkar eller fördömer vi designen men det vore konstigt att inte ha med den då det är en av de nya modellerna för säsongen.
#6 Andreas Weinås säger
2017-09-18 16:54 - Anmäl

#4 - Jag gillar även Common Projects och även om de är väldigt populära ser åtminstone inte jag det som ett problem. Sen att de skulle vara av klart högre kvalitet vet jag inte om jag håller med om. Jag tycker de håller god kvalitet och skulle i första hand välja den tillverkare vars design och passform som passar mig bäst. Min bild är helt enkelt att kvalitetsskillnaden mellan tillverkarna i den här prisklassen varierar mindre än designen. (Buttero, Common P, CQP, Sweyd etc)
#7 Ca$h me outside säger
2017-09-18 18:24 - Anmäl

Bra artikel!

Äger 7 par sneakers av CQP (blandade modeller) och måste säga att det är en underbar sko, utseende och kvalitetsmässigt.

Att CP skulle producera bättre skor än CQP, stämmer inte för fem öre. CP Achilles är jäkligt hårda, jämfört med CQP 'raquet-modellen' som är oerhört lätt. Vidare så erbjuder CQP 5-6 modeller i världsklass, till skillnad från CP som endast lever på Achilles-modellen idag.

Till er som tvekar, köp ett par CQP - ni kan tacka mig sen. På riktigt. Sedan är det inte fel att det är CQP är svenskt heller. ;)

/Stefan
#8 M säger
2017-09-18 18:30 - Anmäl

Svårt att avgöra om det är en bevakande artikel eller ett pressutskick. Inga som helst granskande eller personliga funderingar.
#9 Emil säger
2017-09-18 20:05 - Anmäl

Kan inte rättfärdiga ett köp av ett par sneakers för 3000. Visserligen går det inte att jämföra äpplen med päron, men på rea kan du dra hem ett par carmina/CJ/AS Ex för den summan.
#10 hank säger
2017-09-18 20:37 - Anmäl

#9 Det är väl egentligen av samma skäl som du köper kvalitetsskor av mer dressad typ. Har ett par CP som jag haft i fem år. Efter lite tvätt och nya skosnören ser de nästan nya ut. Det gör inte ett par 700 krs-sneakers direkt.
#11 Andreas Weinås säger
2017-09-18 22:11 - Anmäl

#9 - Jag har all respekt för att man får fler år och användning ur ett par randsydda skor men det handlar väl också om situationer och där ett par sneakers är estetiskt överlägsna klassiska herrskor? Därför är det i min mening viktigt att jämföra sneakers med sneakers och randsytt med randsytt. De allra flesta män idag har situationer som öppnar för bägge alternativen.

#8 - Artikeln har ingen ambition att vara granskande utan redogör för säsongens nyheter från en av våra svenska premiumaktörer inom sitt segment. Vi ger våra personliga funderingar på stil i allmänhet och varumärken i synnerhet i många andra artiklar men dessa kollektionsbevakningar syftar snarare till att objektivt beskriva vad som lanserats av företag som är relevanta för många av våra läsare.
#12 Emil säger
2017-09-18 22:18 - Anmäl

#10
Sneakers och GYW köps inte på samma grunder eller av samma skäl
#13 TB säger
2017-09-18 22:31 - Anmäl

Hur ställer ni er (Andreas och Olof) till Instagrams kommande reklampolicy där sponsrade inlägg ska reklammärkas? Misstänker att ni idag ofta befinner er i en "gråzon" avseende vad som är reklam. Jag antar att ni ofta får väldigt bra priser på produkter ni köper (och därefter recenserar). Kommer inlägg med dessa produkter reklammärkes eller hur resonerar ni? Samma sak när det gäller inägg om samarbetsprodukter. Obs, ingen kritik.
#14 egon säger
2017-09-18 22:45 - Anmäl

Det mest tragiska i allt detta är att Adidas öppnat för kopiorna genom att inte ta hand om Rod Laver.
#15 Norvegesse säger
2017-09-19 09:34 - Anmäl

#15 Why such a hostile tone? I do get that you can get a bit riled up over the constant criticism and nitpicking by some of your readers, but his question is nothing if not relevant - and as a reader - indeed his business. If you do receive some sort of discount, it should be clearly marked in the review.
#16 Andreas Weinås säger
2017-09-19 10:07 - Anmäl

Kommentaren ni syftar till är inte skriven av mig och jag förstår inte varför någon skulle vilja utge sig för att tala för mig i frågan. Jag blev minst sagt förvånad när jag i morse gick in och såg mitt namn på en kommentar jag aldrig skrivit (min senaste var #11). Mycket riktigt så står den kommentar som anonym avsändare i vårt system till skillnad från alla mina övriga kommentarer som är i från mitt konto. Känns ganska trist att någon skulle gå så långt som att utge sig för att vara mig och därtill välja en så trist ton.

För att svara på frågan från #13 angående reklammärkning och Instagram etc så är vår policy oförändrad där. Gör man ett samarbete som det utgår ersättning för så skall det annonsmärkas. Det har gällt tidigare och kommer gälla i framtiden men Instagrams nya funktion skall snarare kunna ge företaget du gör ett samarbete med insyn till all statistik. Det har vi inget emot alls och har inget med annonsmärkningen i sig att göra.

Angående våra samarbeten på Manolo så hoppas vi att det tydligt framgår att de är just samarbeten där vi får betalt men samtidigt har kreativ frihet i design och utförande.
#17 Andreas Weinås säger
2017-09-19 10:22 - Anmäl

Vi har valt att ta bort kommentaren då den utger sig vara från en skribent som inte skrivit den.
#18 Emil säger
2017-09-19 10:49 - Anmäl

Är er definition av ersättning endast mottagandet av pengar? Får ni en produkt gratis, eller mot reducerat pris är det av intresse då vi gärna vill ha möjligheten att kunna avgöra huruvida ni förhåller er opartiskt eller inte.

Självklart är man mer kritisk till produkter man betalat fullt pris för. Som när det skrivs på manolo att MTM/Bespoke sällan får en god fit första omgången. Då har man en skev syn på kläder och pengar. Har jag betalat för MTM/Bespoke ska det också sitta 100%.
#19 Andreas Weinås säger
2017-09-19 10:59 - Anmäl

#18 - Ersättning syftar till antingen pengar eller produkt. Vi försöker att skriva objektiva recensioner besegrade på vad man får frän respektive tillverkare i form av hantverk och konstruktion för priset. Sedan illustreras detta med hjälp av bilder för att läsare skall få möjlighet att skapa en egen uppfattning om resultatet.

Jag tror tyvärr att du behöver acceptera att även om MTM och Bespoke har en högre potential så finns det felmarginal och inte minst förbättringspotential även här. Självklart kommer din andra eller tredje beställning sitta bättre än din första. Med det sagt behöver inte den första vara dålig men de blir av egen erfarenhet så blir andra beställningen i regel bättre.
#20 Magnus säger
2017-09-20 21:43 - Anmäl

Fint att CQP väljer vegetabiliskt garvat läder, begriper inte att inte fler tillverkare använder detta.
Tror iofs jag läst att Buttero också har det, men bland tillverkare av randsydda skor är det dåligt med detta, eller det marknadsförs åtminstone inte.
#21 Måns säger
2017-09-20 21:47 - Anmäl

#19 Sammanfattningsvis - i det fall ni inte får kostymen 100 proc gratis utan bara t.ex. halva priset i rabatt för att underlätta er objektiva utvärdering så anser ni inte att det är relevant för era läsare att ta del av. T.ex. när de utvärder val av skräddare för att låta sy upp en kostym för en icke ansenlig summa...
#22 Magnus säger
2017-09-22 09:28 - Anmäl

#21 "Ersättning syftar till antingen pengar eller produkt"...vad är det du inte fattar!?
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our Spring/Summer Top 10, 2019

Läs mer

Shoegazing

Bildspecial – Moscow Trunk Show

Läs mer

Hodinkee

Editors' Picks: Forbidden Fruit: Four...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen