Manolo logotype

Care of Carl lanserar nya avdelningen: Les Créateurs

I förra veckan lanserade Care of Carl sin senaste avdelning med hela 11 nya varumärken. Avdelningens namn är Les Créateurs och tar sin inspiration från Paris men med inslag av tillverkare från flera andra länder inklusive Sverige. Vi var showroom i Borås för en presentation av nyheten.

För er som följt Manolo en längre tid har kunnat läsa om Care of Carls lanseringar av såväl den italienska som den brittiska avdelningen. I bägge dessa fall har det rört som om avdelningar med specifikt geografiskt tema men även ett tydligt fokus på dressade plagg och specialister.

Den nya avdelningen må vara inspirerad av Paris och det kontemporära franska modet i huvudstaden men man valde att döpa den till Les Créateurs istället för "den franska avdelningen". Detta då man såg potential i flera varumärken med liknande estetik runt om i Europa och världen. Känslan går bäst att beskriva som en avslappnat, elegant tolkning av den moderna storstadsmannen. Med varumärken som franska AMI och Maison Kitsuné, amerikanska Rag & Bone samt italienska Diemme och Barena har man ett spännande och inte minst modernt utbud av nya aktörer i utbudet. 

 

Flera av nyheterna på plats i Care of Carls Showroom.

Även svenska Our Legacy är nytt för säsongen och kommer finnas representerade i avdelningen tillsammans med bl a C.QP som introducerades tidigare i år. 

Vi tycker avdelningen känns intressant och även om den har färre skräddade inslag än tidigare så finns det många plagg som kan vara intressanta även för mannen som till vardags bär kostym. 

Mockajackor, polotröjor och lediga rockar kombineras med avskalade sneakers och kängor med en färgskala som domineras av blått, grått, beige och vitt. 

– Vår vision om att samla de allra bästa varumärkena på ett och samma ställe fortsätter. Vissa har våra kunder sedan tidigare efterfrågat medan andra är uppstickare som vi själva har hittat och som vi tror kommer vara ett spännande komplement. Vi tror oss ha hittat flera av morgondagens ikoner och känner att kombinationen av Les Créateurs och vårt befintliga sortiment gör helheten mer spännande än någonsin. - Henning Källqvist, grundare och VD

Vi har valt ut våra favoriter ur den nya avdelningen.

Andersen-Andersen Sailor Crewneck

Ribbstickad crewneck från danska Andersen-Andersen. En riktigt tung och gedigen känsla som drar tankarna till en klassisk fiskartröja.

 

Our Legacy Suede Zip Jacket

Skjortjacka från Our Legacy i mocka. Ett perfekt alternativ för lediga kvällar under tidig höst.

 

Barena Senser Patch Pocket Coat

Ledig rock från italienska Barena. (även översta bilden)

 

AMI Blouson Shearling Poches Plaquees Jacket

Shearlingfodrad pilotjacka från franska AMI.

 

C.QP Racquet Sneaker Dust Blue Suede

Svenska C.QPs ofodrade sneaker "Racquet" i mörkblå mocka.

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Oskön och jobbig säger
2017-09-13 15:28 - Anmäl

Ni får gärna ta bort den här kommentaren i efterhand, men ville bara säga att artikeln är i behov av en renskrivning.

Ps. Älskar manolo och majoriteten av det ni gör
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.