Manolo logotype

Läderbälte från Tightly Stitched

En sak jag verkligen älskar med instagram är att man så enkelt kan komma i kontakt med personer som delar ens intresse och passion. Jag har nämnt det tidigare men det tål att upprepas. Idag kan jag ärligt säga att jag hämtar nästan all inspiration från personer på instagram. Att ständigt hitta nya personer, konton och tillverkare är spännande i sig och idag tänkte jag berätta om ett konto och en person som hittade mig.
 
Strax före sommaren fick jag ett meddelande av en herre från Ryssland som hade ett konto som heter Tightly Stitched. Hans namn var Sergey Sannikov och hans hobby var att tillverka läderbälten för hand. Han följde mig och hade sett mitt intresse för skor, väskor och lädervaror av bra kvalitet och vi började diskutera bälten. Sergey erbjöd sig att göra ett bälte åt mig för att kunna få lite feedback och uppslag. Jag tackade ja till detta då jag upplevde att han inte krävde någon motprestation samt att han idag inte gör detta i någon större kommersiell utsträckning samt inte hade hört talas om Manolo. På detta sätt upplevde jag inte att någon intressekonflikt uppkom.

Varför berättar jag då om detta? Jo, för att jag fullkomligt älskar den passion som driver många människor runt om i världen och som alla har en gemensam nämnare i att de sätter hantverket främst. Det finns så otroligt många intressanta personer runt om i världen som har en dröm om att förverkliga något och att skapa en perfekt produkt genom kreativitet och sina egna två händer. Dessa kommer jag alltid att beundra och dagens text är min hyllning till Sergey och alla ni andra där ute.

 

Ett bälte under produktion hos Sergey.

Sergey berättar att han gör lite bälten på fritiden och till vardags är tjänsteman och bor i södra Ural nära Sibirien. När vi mailar och pratar bälten berättar han att han hämtar sin inspiration från Japan och sättet många där förhåller sig till hantverket och där en mästare över hela sitt liv strävar efter att ständigt förbättra och förfina sin förmåga för att hela tiden försöka nå perfektion. Denna filosofin jobbar Sergey utifrån genom arbetet mig hans bälten. Han berättar att det därför tar ca 10 h att göra ett bälte och alltså inte finns någon större ekonomi i att göra dem då han idag vid en beställning tar ca 135 USD. Då han själv uppskattar det enkla och pålitliga med bästa möjliga kvalitet så väljer han att bara jobba med det bästa möjliga lädret han kan hitta. Det rör sig i första hand om brittiskt sadelläder från garverier som F.J. Baker of Colyton samt J&E Sedgwick. Då detta läder är lite grövre så blir ett bälte lite mera ledigt och lämpar sig kanske bäst för jeans, manchester eller grövre twill och mollskinn.

 

Bälte i en läderkvalitet som heter Australian Nut.

Några av de bältesspännen man kan välja mellan.

Trådval

Vi resonerade lite fram och tillbaka och jag fick göra ett antal val vad gäller utseende och färg. När det kommer till storleken så fick jag en mätguide mailad till mig som förklarade vilken längd jag skulle välja för perfekt passform. Ett par veckor senare dök det upp och jag kan inte annat säga än att jag är imponerad. Tur eller otur är att jag under sommaren tappat några kilon och fått spänna åt det i ett hål mindre än vid beställningen, men det får jag leva med.

Som sagt har han inte någon webshop idag. Sergey berättar att det kanske kan komma i framtiden. Idag har han främst gjort lite privata beställningar i Ryssland samt tagit emot några via Styleforum och Instagram samt sålt ett par färdiga via eBay. Intressant nog så är det inte helt ovanligt att börja på detta sätt. Flera idag etablerade märken och tillverkare och börjat likadant. Jag kommer följa Tightly Stitched och flera andra med intresse och hoppas att många med en passion och driv vågar prova och satsa. Länge leve hantverket!

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 random säger
2017-08-30 11:00 - Anmäl

Spännande! Du skulle gärna få komplettera lite med hur bälteskonstruktionen går till och jämföra med det som finns tillgängligt "RTW" idag.

Jag ska köpa nytt bälte, budget runt tusenlappen. Funderar på något från en skotillverkare då jag förstått att de brukar göra rätt bra bälten från lädret de inte använder till skor. Synpunkter/tankar?

Sen måste jag säga att översta bilden är väldigt fin. Vad är det för jeans?
#2 max säger
2017-08-30 12:14 - Anmäl

Kaizen!
Schysst asså.
#3 RolleFC säger
2017-08-30 12:15 - Anmäl

#1 Kika oxå på Equus Leather som jobbar med bridle leather från samma leverantörer. Oxå helt handgjorda bälten. Den typ som Olof har på bild här ligger ett par hundringar lägre, lite beroende på vad man väljer för spänne (stål, mässing, nickel) och bredd på bältet. Har fem år gamla bälten som fortfarande ser nya ut. Har hemsida, så lätt att handla.
#4 Olof Nithenius säger
2017-08-30 13:05 - Anmäl

#1.
Tack. Jeansen har jag skrivit om tidigare här på Manolo. De köptes från SoSo Clothing.

Jag är ingen expert på bälten men har lite koll. Jag har lärt mig två saker. Lädret skall vara bra och bältet gärna solitt. Med detta menas att man inte limmar ihop läderbitar och sen syr runt om. Jag har för mig att dessa lättare går sönder.

Att köpa från bra skotillverkare kan säkert vara en god idé. Jag har själv köpt ett bälte från Crockett & Jones som jag är väldigt nöjd med. Det har hållit bra och känns gediget.

#3 Rolle, spoila inte mina framtida texter ;-)
Kanske kommer info om Equus snart...
#5 Jocke säger
2017-08-30 13:53 - Anmäl

Ser riktigt, riktigt fint ut.
#6 Henrik säger
2017-08-30 13:56 - Anmäl

Bältet är väldigt fint, men jag tycker att det ser konstigt ut att det är åtdraget så att det sitter högre än byxlinningen över knappen. Det har säkert mer med jeansens passform att göra än med bältet. Men jag skulle i vart fall inte vara bekväm med det.
#7 random säger
2017-08-30 15:25 - Anmäl

#3: Tack för tips! Var inne och kika lite snabbt och det ser spännande ut. Ser fram emot den där texten som Olof antyder till!
#8 YeahRight säger
2017-08-30 22:35 - Anmäl

Jag kan varmt rekommendera Equus leather. Har beställt 3 gånger och det har alltid varit en positiv upplevelse och grym produkt. Det gäller dock att man gillar deras design som ofta påminner om de i artikeln även om de på senare år även har italiensk läder som inte är lite rustikt i sin karaktär. Levereras trevligt förpackat och med handskriver lapp (trevlig touch). Paret som driver Equus är sådana som jag älskar att ge mina pengar till. Drivna med passion för sitt skrå som levererar högkvalitativa produkter till vettiga priser (de finns exlusiva produkte oxå).

Köpte ett som present och flera år senare så får jag fortfarande
#9 YeahRight säger
2017-08-30 22:37 - Anmäl

tappade lite text. Fortsättning:

Köpte ett som present och flera år senare så får jag fortfarande uppskattande kommentar för den.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our first Hong Kong Symposium – please...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Gaziano & Girling lanserar ny...

Läs mer

Hodinkee

Found: A Longines Retail Display Case...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen