Manolo logotype

Scandinavian MAN Streetstyle Festival

Att Streetstyle har vuxit till en av de starkaste inspirationskällorna för stilintresserade män råder ingen tvekan om. Idag kan vi berätta att nystartade magasinet och modeplattformen Scandinavian MAN anordnar Sveriges första Streetstyle-festival i samarbete med Mood Stockholm.

Det är torsdagen den 31:e augusti som några av världens bästa Streetstyle-fotografer kommer vara på plats på Jakobsbergsgatan i Stockholm för att fånga de bäst klädda besökarna. Bland fotograferna hittar vi bl a Jamie Fergusson, Karl-Edwin Guerre och Robert Spangle, tre erkända fotografer som bevakat modeveckor i Paris, London, New York och Milano. 

 

Jamie Ferguson (@jkf_man) är känd från bl a Esquire, How To Spend it och Permanent Style.

Robert Spangle (@thousandyardstyle) Är den före detta marinsoldaten som fotograferar åt bl a brittiska GQ.

Karl-Edwin Guerre (@guerreism) är en av de mest erfarna streetstylefotograferna som arbetat med bl a Mr Porter, Plaza Uomo och New York Times.

Under dagen kommer stockholmarna få visa upp sig från sin bästa sida och förstapris för dagens bästa look vinner ett presentkort på 10 000 kr i Mood Stockholm. Bilderna från dagen kommer att publiceras i Scandinavian MANs första nummer som lanseras i slutet av september. 

– Streetstylefotografiet har kommit att bli avgörande för herrmodets utveckling, säger Konrad Olsson, grundare av Scandinavian MAN och chefredaktör för Scandinavian MAN Magazine. Tack vare att fotografer som Guerre rapporterar från modeveckorna i världen har män fått ett helt nytt sätt att inspireras av mode. Tidigare var vi utelämnade till stylade skådespelare och idrottsstjärnor i glättiga månadsmagasin. Idag kan vi inspireras av välklädda, autentiska män världen över. Och som välklädd man kan du idag via sociala medier bli en stilikon för tusentals män världen över, många av dem har vi här i Stockholm. Det ökade intresset för streetstylefotografi illustrerar även herrmodets snabba tillväxt.

– Detta vill vi lyfta fram genom Scandinavian MAN Streetstyle Festival, fortsätter Konrad. En mässa som Pitti Uomo i Florens har blivit ett fenomen på sociala medier. Vi vill ge Stockholmarna chansen att fångas på bild av fotografer som vanligtvis fotograferar på Pitti Uomo för tidningar som GQ och Vogue. Man kan säga att vi tar Pitti Uomo till Stockholm!

 

Svenske Maxim Lundh fotograferad under Pitti Uomo. (Foto: Robert Spangle)

Yasuto Kamoshita i en ledig look. (Foto: Jamie Ferguson)

Roberto Raro i ljus kostym. (Foto: Karl-Edwin Guerre)

Eventet pågår från 11.30-18.00 och fotograferingen kommer ske på Jakobsbergsgatan mellan Regeringsgatan och Norrlandsgatan.

Klockan 15:00 kommer Scandinavian MAN att anordna ett symposium på Boqueria där tre av de mest kända medverkande fotograferna kommer diskuterar hur streetstylefotografiet har utvecklat herrmodet. Det kommer även finnas möjlighet att bli stylad av Björn Axéns erfarna frisörer i Scandinavian MAN Lounge inne i Mood Stockholm.

Anmäl dig till Scandinavian MAN streetstyle festival i samarbete med Mood Stockholm här.

 

Konrad Olsson, grundare och chefredaktör för Scandinavian MAN Magazine.

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 DS säger
2017-08-23 12:17 - Anmäl

SJUKT KUL!
Men varför lägga det på en torsdag...
#2 CR säger
2017-08-23 12:40 - Anmäl

Tycker hela fenomenet med fabricerad street style fotografering är lite löjeveväckande. Att folk utan någon egentlig anledning klär upp sig (klär ut sig snarare i många fall) och spatserar på gatan utan annat syfte än att fångas på linsen och publiceras på någon blogg...inte min grej och såklart får folk göra så om dom önskar men känns aningen fjantigt.
Att däremot fånga välklädda människor på bild utan att det förplanerats är en helt annan grej i mitt tycke.
#3 random säger
2017-08-23 13:03 - Anmäl

Kul om Stockholm kan sticka ut som ett stilcentrum. Och med en ny tidning som fokuserar på skräddad stil. Men känns inte detta med en anmälan och utannonsering väldigt krystat?

Det har skrivits mycket om peacocks på Pitti - alltid med tillägget att det är en bisats till handelsmässan som pågår där.

Kanske bara låter värre än vad det är. Önskar Scandinavien MAN all lycka till! Vem vet, kanske tar man vägarna förbi...
#4 Cringe säger
2017-08-23 13:53 - Anmäl

Vad löjligt, vuxna män som går runt och poserar för kameror. Hälften i lånade outfits. På Pitti har ni i alla fall en ursäkt (titta på kläder)... #cringe #stopbehavinglikewomen #thereisonlyoneBillCunningham
#5 Soccercalle säger
2017-08-23 14:08 - Anmäl

Driver inte Konrad Olsson "Plaza Uomo" just nu (den enligt mig bästa tidningen för den som gillar sådant som Manolo bevakar)? Är det här en ny tidning eller handlar det om ett namnbyte? (Jag hoppas inte att det innebär det senare och att Plaza Uomo ska blir mera "street" och mindre vuxet).
#6 Frank säger
2017-08-23 14:41 - Anmäl

#5 Konrad är inte längre kvar på Plaza vad jag förstår utan han har startat denna nya tidning. Idag är det Erik Mannby som är chefsredaktör för Plaza Uomo.
#7 random säger
2017-08-23 14:58 - Anmäl

Jag var inne på Scandinaivian MAN:s hemsida och hittade en artikel om "20 best street style from Copenhagen Fashion Week". Kort sagt är jag inte imponerad... Hoppas Scandinavian MAN lägger betoningen på skräddat och inte street.

Jag har också fattat det som att Erik Mannby är ny chefsredaktör på Plaza Uomo.
#8 Chris säger
2017-08-23 15:41 - Anmäl

Kul idé men känns lite väl mkt "Hippstatura" över det hela.
#9 Radius säger
2017-08-23 20:35 - Anmäl

En PR dag för branschfolk, en mörk dag för skräddat mode.
#10 Olof Nithenius säger
2017-08-23 21:28 - Anmäl

Det stämmer att Konrad lämnat Plaza Uomo.
Erik Mannby är ny chefredaktör och jag är fortsatt senior redaktör och bollplank till Erik.
Jag har varit med i två år och det finns inga planer att ändra innehåll. Det är mest fokus på klassiskt och skräddat mode samt produkter av hög kvalitet och med mycket passion och hantverk bakom.

Vad gäller Scandinavian Man så har jag förstått att de skall lyfta fram det skandinaviska modet i stort. Både fashion och klassiskt tror jag. Deras angrepp är därmed lite bredare men ändå mycket intressant.
Idéen med streetstylefotningen är super.
Jag inspireras mer av vanligt folk än modeller.
#11 random säger
2017-08-23 23:00 - Anmäl

#10: jag håller verkligen med att det är mer intressant att titta på folk på Instagram eller Manolo gällande kläder. Men det är sällan det är så här uppenbart iscensatt och arrangerat. Street style handlar väl till stor del om den där flyktiga individen som passerar förbi, upptagen med något annat för att hinna posera för kameran? Försvinner inte en stor del av det när de offentligt ber människor komma och fota sig mot chansen att vinna presentkort?

Men som sagt. Kanske blir det bättre än vad det låter.
#12 Olof Nithenius säger
2017-08-24 07:19 - Anmäl

#10 Random
Jag håller helt med. Jag älskar spontana och äkta streetstylebilder.
Tyvärr ser verkligheten lite annorlunda ut idag.
I takt med att dessa fotografer blivit allt mer kända och ibland kanske även har en assistent är det inte ovanligt att de bestämmer träff med personer de vill fota.
För egen del har det varit så vid några tillfällen.
Då är det spontana förvisso borta även om det kanske inte syns på bild.
#13 Lanoo säger
2017-08-24 17:53 - Anmäl

Det känns onekligen lite krystat. Å ena sidan är charmen med streetstyle det spontana och icke förberedda. Å andra sidan är det lite väl jantelag att klaga på nya roliga satsningar. Sen verkar detta event vara tidningens kick-off och då behövs ju något extra!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.