Manolo logotype

Shoegazing Super Trunk Show 2017

Foto: Milad Abedi

Om mindre än två veckor sker årets största händelse för skointresserade. Det är det Shoegazings årliga Super Trunk Show som går av stapeln på Scandic Anglais i Stockholm den 2:e september. På plats kommer det finnas ett brett utbud av tillverkare med skor från budget till absolut högsta pris- och kvalitetsnivå.

Årets upplaga är den fjärde i ordningen och eventet blir bara större och större för varje år. Lokalen är precis som förra året i Scandic Anglais på Humlegårdsgatan 23 och i år har man ett brett spektra av utställare i olika priskasser.

I instegssegmentet av randsydda kvalitetsskor kommer man kunna hitta svenska Herrstil som nyligen lanserade fyra nya modeller av egna linjen Myrqvist för under 2 000 kr. Ett annat prisvärt alternativ är spanska Yanko från 2 600 kr som representeras på plats av Skolyx

 

Randsydda skor från svenska Myrqvist.

Skor från spanska Yanko via Skolyx.se.

En annan spännande aktör som ni kunnat läsa om här på Manolo nyligen är nystartade butiken The Sabot som kommer visa upp hela sitt utbud bestående av skor från Andres Sendra, Antonio Meccariello och inte minst Yohei Fukuda. 

Utanför våra svenska aktörer hittar vi polska Jan Kielman som kommer erbjuda beställning av Bespokeskor och japanska Hiro Yanagimachi vars skor av många anses vara bland världens absolut främsta.

 

Yohei Fukudas extremt imponerande RTW-skor som säljs via The Sabot. (Bild: Milad Abedi)

Prisvärda Bespokeskor från Jan Kielman.

Hiro Yanagimachi som erbjuder MTM och MTO-skor under eventet.

Det kommer inte bara finnas skotillverkare på plats utan även flera andra företag så som Berg & BergCarl-Friedrik (tidigare Oppermann), Fred & Matt samt huvudpartnern Springyard som visar upp sina respektive produkter. 

Vi fick möjlighet att ställa lite frågor till Jesper Ingevaldsson; grundare av Shoegazing.se om hans tankar inför årets event.

Det är fjärde året i rad som Shoegazing Super Trunk Show går av stapeln i Stockholm, hur känns det inför årets upplaga?

- Utmärkt tack! Vi i teamet som håller i arrangemanget börjar bli rutinerade nu, och det är också första gången som vi är tillbaka på samma ställe som året innan, vilket gör att det känns som vi har kunnat få bra koll på läget ganska snabbt. 

Ni lanserade tidigare i år eventet i London för första gången, hur var mottagandet där?

- Riktigt bra, det kom över 800 besökare, många av dem som rest från olika delar av världen, för att kolla in de tio utställare vi hade samlat i lokalen mitt i Mayfair. Det blev verkligen en mötesplats för ganska stora delar av branschen för klassiska herrskor, vilket var en av målsättningarna, på samma sätt som upplagan i Stockholm varit det för svenska. Så framöver kommer det nog bli ett event i London och ett i Stockholm årligen. Sedan finns det också önskemål från många håll om att bredda det ytterligare och lägga till fler städer, exempelvis i USA och Asien, men jag har vanligt heltidsjobb, familj och bloggen Shoegazing, jag måste hinna sova också.

Är det några nya inslag vi möts av i årets Super Trunk Show?

- Vi har en lite annan inriktning på utställarna i år där vi valt att lyfta fram fler svenska nätbutiker och ge besökarna en möjlighet att se och prova skorna som de säljer, något som vi märkt att det funnits en efterfrågan på. Så det blir en trevlig blandning av svenska butiker med egna och välkända utländska märken, ihop med internationella utställare. En annan nyhet är att en av programpunkterna på scen blir mer interaktiv än innan, där vi bjuder in alla besökare som vill att vara med och lära sig putsa och vårda sina skor tillsammans med duktiga skomakaren Dennis Boström, och alla som är med får ett litet skovårdskit från Springyard att jobba med.

Om man inte tidigare besökt någon av dessa event, vad är det man kan vänta sig och varför tycker du man skall komma?

- Det är lite av en mässa i miniformat, med utställare som säljer skor på plats och tar emot beställningar, och även våra partners med skovårdsprodukter, slipsar, väskor, accessoarer och galoscher. Sedan händer det en hel del på scen, och även patineringsmålning live och så vidare. Det brukar bli en bra blandning av folk som mest kommer för att prova storlek och kanske köpa något par, till skonördar som hänger runt hela dagen och kollar skor och scengrejer, pratar med folk och så.

Sist men inte minst, vad är det du ser fram emot mest med årets Super Trunk Show?

- Jag brukar ju säga finalen av SM i skoputsning, och det är fortfarande en favorit, men annars så tycker jag det ska bli kul att ha polska bespokeskomakaren Jan Kielman på plats, som ger folk chans prova på göra skor på personlig läst till ett pris som är mer överkomligt än bespoke annars oftast är, de börjar på 8 000 kronor. Sedan vurmar jag mycket för japanska skobranschen, så är väldigt kul ha Hiro Yanagimachi på plats igen, hans skor är verkligen bland det finaste du kan få i världen. Han kommer inte tillbaka igen nästa år, så har man funderat på att prova hans MTO eller MTM är det läge slå till nu.

 

Förra årets event då vi var på plats. (Foto: Milad Abedi)

Finalen i förra årets SM i Skoputsning där Anders Ericsson till slut stod som vinnare. (Foto: Milad Abedi)

Eventet hålls för andra året i rad på Scandic Anglais i centrala Stockholm.

Mer information om eventet och schemat för dagen hittar ni HÄR.

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skor

#1 ClaesJ säger
2017-08-21 17:36 - Anmäl

Alltid lika trevligt event, ser fram emot den 2:e!
#2 DS säger
2017-08-21 18:32 - Anmäl

Härligt! Någon som vet varför Vass inte kommer?
#3 random säger
2017-08-21 18:32 - Anmäl

Jag var där första gången förra året och tyckte det var ett välskött arrangemang. Ser fram emot att besöka det i år igen.
#4 RolleFC säger
2017-08-21 18:37 - Anmäl

#2 Rezsö Kuti, försäljningschef på Vass, har lämnat bolaget och de kände då inte att de var bemannade för att delta i år. Jag tycker att vi fått till en bred och intressant uppställning oxå utan Vass och Meermin.
#1 & 3 Kul att ni gillar!
#5 egon säger
2017-08-22 12:43 - Anmäl

Synd på Vass, var helt inställd på att beställa. Kommer de nästa år? Obegripligt att deras skor inte säljs i ngn butik i Stockholm.
#6 P säger
2017-08-22 17:02 - Anmäl

Citat:
Synd på Vass, var helt inställd på att beställa. Kommer de nästa år? Obegripligt att deras skor inte säljs i ngn butik i Stockholm.

Troligtvis för att Vass säljer direkt till konsument och de ÅF som finns tar runt 7500 för dem på olika håll i världen.
#7 egon säger
2017-08-22 21:13 - Anmäl

Ok, jag förstår. Synd ändå. Butiken får bara agera provrum för en konsument som sedan beställer direkt från Vass. Antar att detta är anledningen till att SkoAb avslutat samarbetena med alla britter och istället satsar på mindre, syndeuropeiska tillverkare.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.