Manolo logotype

Manolos guide till New York

Foto: Getty Images

Vi tidigare i sommar i New York och fick mängder med inspiration till dagens inlägg där vi tänkte tipsa om våra personliga favoriter från staden. Det kommer röra sig om allt från butiker till barer, restauranger och hotell. Här är Manolos guide till New York.

New York behöver knappast någon närmare introduktion. Det är en världsmetropol med shopping i absolut världsklass. Att summera hela staden i ett inlägg vore varken möjligt eller vi rätt personer att göra men istället tänkte vi tipsa om några personliga guldkorn. Det kommer röra sig om såväl mindre aktörer som de stora jättarna men gemensamt är att de alla definitivt är värda ett besök. 

Butiker

The Armoury - 168 Duane Street

Butikskonceptet The Armoury startade 2010 i Hong Kong med två butiker och öppnade för ett par år sedan även en butik i Tribecca, NY. Utbudet är klassiskt med handplockad konfektion från Ring Jacket, Orazio Luciano samt skor från Carmina, Alden och Saint Crispin. Även om högstanivån är hög finns det gott om accessoarer och mindre produkter för den som inte planerar att spräcka semesterkassan på en handsydd kavaj. 

 

The Armourys butik i Tribecca.

 

P Johnson Tailoring - 145 Spring Street (vån 2)

Patrick Johnson har skapat en minst sagt imponerande karriär. På mindre än ett decennium har han startat ett personligt och inspirerande måttsömnadskoncept som nu stoltserar med hela sex showrooms världen över. Utöver Melbourne, Sydney och London har man öppnat i New York och närmare bestämt SoHo där företagets showroom ligger beläget på övervåningen och är tillgängligt via tidsbokning eller drop in. Utöver måttsömnaden som är företagets huvudsakliga business finns det en liten RTW-kollektion av pikéer, byxor och skjortjackor som är väldigt trevliga. 

 

P Johnsons showrooms är alltid otroligt vackert inredda.

 

Belgian Shoes - 110 East, 55th Street

Belgian Shoes är ett litet företag som producerar handsydda slippers från Belgien. Deras enda butik i världen ligger i New York och företaget är lika charmigt som det är analogt. Skyltfönster är inte uppdaterat på decennier och ordrar skrivs fortfarande för hand men oj vilken trevlig produkt det är. Företagets modell "Mr Casual" är en av de skönaste skomodellerna som finns med sin mjuka lädersula och moccasin-konstruktion. Modellerna finns i hela fyra olika vidder för att man skall kunna få till perfekt passform. 

 

Modellen Mr Casual i mocka och kalvskinn.

 

Ralph Lauren - 867 Madison Avenue

Det är tuffa tider för Ralph Lauren som företag och nyligen valde man att stänga sin Polo-butik på Fifth Avenue. Däremot finns den enormt vackra flaggskeppsbutiken belägen i ett Townhouse på Upper East Side fortfarande kvar och den är verkligen värd ett besök om än för ren inspiration. Här samsas enklare plagg från Polo med företagets värstinglinje Purple Label. 

 

Ralph Laurens townhouse på Madison Avenue.

 

Madison Time - 625 Madison Avenue

Ett annat tips för alla klockentusiaster är klockbutiken Madison Time som även den ligger belägen på Madison Avenue. Företaget är specialister på Patek Philippe i allmänhet och vintage Patek i synnerhet. Här hittar man komplicerade klockor i absoluta toppskick med en prislapp som inte sällan överträffar miljonen.

 

En uppsättning av Perpetual Calendars från Patek Philippe.

 

Leffot - 10 Christopher Street

Leffot är kanske New Yorks mest kända skobutik. Sedan starten 2008 har Steven handplockat kvalitetstillverkare som presenteras på ett avskalat och smakfullt sätt i butikens showroom på Christopher Street. Här kan man hitta tillverkare som Alden, Edward Green, Saint Crispin´s och John Lobb. 

 

Leffot består till största delen av ett bord för display men har skor i absolut världsklass.

 

Boende, Barer och Restauranger

Även om Manolo i första hand fokuserar på kläder och skor så vore en guide till New York inte optimal utan åtminstone ett par tips om boende, barer och restauranger. Vi har därför valt att nämna vad vi gillade bäst även inom dessa områden.  

The Beekman - 123 Nassau Street 

The Beekman är ett hotell med anor från 1886 som nyligen restaurerats till ett av New Yorks allra trevligaste. Prisnivån för rummen är relativt hög (precis som för New York i allmänhet) men kvaliteten och servicen är definitivt i paritet med priset. Baren och matsalen på bottenplanet är mycket trevlig för en drink eller måltid och hotellets placering precis intill brofästet för Brooklyn Bridge gör morgonpromenader över till Dumbo eller Brooklyn Heights väldigt tillgängliga.

 

The Beekman från hotellets insida. Ett makalöst vackert atrium som sträcker sig 10 våningar upp.

 

Augustine, 5 Beekman Street

I samma hus som The Beekman ligger restaurangen Augustine. Det är en ambitiös tolkning av det franska köket utan att för den delen övergå till pretentiöst. Servicen är utmärkt och köket drivs av erkända kocken Keith McNally. 

 

Augustine har en klassisk fransk bistro-känsla men med väldigt hög nivå på mat och service.

 

The Roof - 124 West, 57th Street

Rooftopbaren "The Roof" är belägen högst upp i hotell Viceroy på 57:e gatan vid Central Parks sydöstra hörn. Här får man en sagolik utsikt över parken och drinkar av hög nivå. 

 

Utsikten över Central Park från The Roof vid skymningstid.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Guide

#1 Matte säger
2017-08-16 12:28 - Anmäl

Restaurang aquavit..... Ja den måste väl kanske nämnas eller
#2 random säger
2017-08-16 14:34 - Anmäl

Har varit i NYC 1 gång, sommaren 2016. Ett besök till the Armoury var så klart givet även om semesterkassan inte medgav några inköp. Väldigt trevlig butik. Besökte även Suitsupplys affär på Madison Ave.
#3 Roy säger
2017-08-16 17:04 - Anmäl

#1 ? En bra anledning till att den borde nämnas? Finns väl intressantare ställen än så i NYC.
#4 Philippe säger
2017-08-16 19:00 - Anmäl

Andra förslag till mtm i New York är atelier av Articles of Style. De samarbetar med Southwick. Dessutom har man Martin Greenfield sin mtm-tjänst. Båda tva är typiska amerikanska skräddarier. Även omSouthwick gör också olika stilar som de ostrukturerade italienska axlarnade gör för Articles of Style. Martin Greenfield gör bland annat kostym för Jimmy Fallon och Obama.
#5 Johan säger
2017-08-16 19:29 - Anmäl

Härliga tips, skall försöka besöka dessa vid nästa resa. Keith McNally är dock ingen kock, han är ju krögare, en "restaurateur". Japp, jag har blivit en sån person, en som rättar oviktiga saker.

#1, jag utgår från att du är är ironisk Matte, precis som ditt ditt val av smeknamn
#6 Jens säger
2017-08-16 20:45 - Anmäl

Utmärkt! En guide till London också kanske? Eller kan man fortfarande köra på Olofs guide från 2013 kanske...?
#7 Qui säger
2017-08-17 14:13 - Anmäl

Första gången på Leffot gick jag därifrån utan att köpa ngt för att grundaren Steven är så förbannat dryg. Andra gången där så hade han ett par special Alden som bara han och Tassel i HK (en oändligt mkt bättre butik ska tilläggas) får göra egna versioner av. Sista gången var han ngt mer sympatisk men knappt. Tar emot att handla något av sådana personer...
#8 Matte säger
2017-08-18 19:48 - Anmäl

#5 vad e ironiskt? En skandinavisk restaurang med guide Michelinstjärnor?
#9 Jorn säger
2017-08-18 22:32 - Anmäl

Ralph Lauren på Manhattan har fina kläder också. Köpte en tröjja där som var blå med röda ränder. Inte billigaste plagget, men ibland får det kosta som bagaren sade.
#10 Mattias säger
2017-08-20 11:43 - Anmäl

Tycker JJ Hat Center på 5th/32nd och Paul Stewart på Madison/45th är rätt trevliga också.
#11 åsa säger
2017-08-21 14:31 - Anmäl

Kul med guider! Den som gillar fina glasögon har en guide till bra optikerbutiker i New York googlar eyewhiz new york guide
#12 max säger
2017-08-23 14:59 - Anmäl

#1 Det är inget större fel art rekommendera Aquavit. Dock förefaller det märkligt för alla som kommenterat ditt val av restaurang då köket fokuserar på skandinavisk mat. Ok man aldrig har provat det, men de flesta på denna blogg har säkert käkat köttbullar förut.
#13 Matte säger
2017-08-25 13:28 - Anmäl

#12 så kan det ju vara absolut. Jag tycker det e bra där bara o värt att nämnas.
#14 Seb säger
2017-09-10 16:57 - Anmäl

Ganska tunn guide om man jämför med London-guiden som Manolo presterade fram 2013.

Skulle gärna vilja ha fler tips, tycker att det är svårt
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our Spring/Summer Top 10, 2019

Läs mer

Shoegazing

Bildspecial – Moscow Trunk Show

Läs mer

Hodinkee

Editors' Picks: Forbidden Fruit: Four...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen