Manolo logotype

Budgettips - Myrqvist lanserar fyra nya randsydda modeller

Vi har skrivit en hel del om skor den senaste tiden och inte minst i den lite lägre prisklassen. För några veckor sedan skrev vi om nylanserade märket Morjas och idag är det en annan prisvärd aktör som lanserar nytt. Svenska Myrqvist lanserar sin andra kollektion av randsydda skor bestående av fyra nya modeller.

Som trogen läsare av Manolo känner man säkert igen Myrqvist då vi skrivit om kickstarter-succén tidigare här på Manolo

Det rör sig alltså om accessoar- och skovårdsspecialisten Herrstils egna varumärke Myrqvist som sedan förra hösten erbjudit randsydda skor för under 2 000 kr. Den första lanseringen bestod av fyra oxfords och två kängor i kalvskinn eller mocka och sen dess har flera av modellerna uppdaterats med en tunn slitsula i gummi för att bättre klara regntunga gator. 

Den nya kollektionen består av en tassel-, en string- och en pennyloafer samt ett par dubbla munkskor. Loafermodellerna har lädersula medan den dubbla munskon har en halvsula i gummi och alla kostra  1 999 kr. 

Modellerna är likt den första kollektionen namngivna efter svenska orter som företaget tycker lite extra bra om. 

Vår nya kollektion vänder sig till mannen med stilintresse. Han räds inte för att sticka ut från mängden och han kombinerar våra skor med sin egna, särskilda stil. De naturliga och lätta proportioerna i skorna kombineras med en nätt passform och detaljer som skapar individualitet för skobäraren. De nya modellerna utgörs av bekväma kvalitetsskor, som passar både formella och mer lättklädda, avspända tillfällen.Sebastian Öhrn, grundare av Myrqvist.

 

Ålsten

Den dubbla munkskon Ålsten finns i mörkbrunt skinn och har en tunn slitsula i gummi för att bättre klara blött väder.

 

Smögen

Pennyloafern Smögen i mellanbrunt skinn.

 

Mölle

 

Mölle är en tasselloafer med lädersula och finns tillgänglig i två nyanser av brun mocka.

 

Fårö

Modellen Fårö är en så kallad String Loafer i en ljus mocka.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skor

#1 TonyAxelsson säger
2017-07-31 12:39 - Anmäl

Kul med så många nya svenska skomärken. Och loafers som blivit så populärt på sistone. Har själv köpt ett par, mina första någonsin - Yanko från Skolyx. Nästa par kanske från någon av de ovan nämnda tillverkarna.
#2 Jörgen säger
2017-07-31 18:41 - Anmäl

Kan någon som köpte från Kickstarter-eran stiga in och intyga att det var succé även på detta plan? Läser ofta om Meermin som är omöjliga att bryta in, men blir ständigt rekommenderade enkom baserade på konstruktion och pris. Hur har Myrqvist utvecklat sig efter att man burit dem ett tag?
#3 Nils säger
2017-07-31 22:20 - Anmäl

#2: Jag vet inget om Myrqvist men har nött ut två par Meermin. Båda paren tog lite längre tid att gå in än exempelvis C&J, men klart i samma liga som Loake1880. Kommer bara rätt MTO upp igen köper jag Meermin igen.
#4 Bob säger
2017-08-01 09:18 - Anmäl

#3 I also own both Meermin and Loake1880. In my experience Meermin are not on the same level. Whilst Meermin are good value for money, the materials and quality of the finishing is lower. For example, on both pairs of Meermin shoes I own, there are noticeable differences in the stitching between the left and right shoes. You don't get this with Loake1880.

#2 Yes the leather is hard to break in with Meermin. I own a pair of winter boots that took two seasons of use and 'insmörning' to become soft. Now they are comfortable but they are due for a resole. I'd say it's maybe a false economy with these shoes.
#5 John säger
2017-08-01 14:52 - Anmäl

Synd att det alltid är så fula färger. Varför inga svarta loafers?
#6 Nils säger
2017-08-01 20:02 - Anmäl

#4 I totally agree with you in terms of quality as I too find Loake1880 superior. My comment was intended to address the question regarding the breaking in process, but in retrospect I could have been more explicit.

Also, I support your theory on false Meermin economy. I didn't resolve my pairs, they ended up in a Röda Korset-bin.
#7 A säger
2017-08-03 23:09 - Anmäl

#2 Jag köpte ett par från Kickstarter-eran men kom fram till att storleken är ngt mindre än Loake Capital (som då angavs som måttstock) och då min storlek inte fanns inne i den modell jag ville ha tog det ett litet tag för mig att byta storlek så jag har inte gått i dem fullt så länge. Jämfört med det Meermin-par som jag slumpade iväg för att jag tröttnade på inbrytningen efter 6 månader så är Myrqvist väldigt bekväma. Inget ont att säga om inbrytningsprocessen helt enkelt. Vad gäller kvalitén i övrigt så har jag svårt att uttala mig (använder dem i princip endast på kontoret) men de är relativt lättputsade ;-). För mig så motsvarar UK 9,5 i Loake Capital UK 10 i Myrqvist.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Amended Friday Polos in stock – and...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Bring a Loupe: Two Omega Chronographs...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen