Manolo logotype

7 x klockor på gummiband

Idag har vi satt ihop en lista på sju klockklassiker som alla har en sak gemensamt. De kommer alla på någon form av gummiband och är perfekta för solsemestern där klockan gärna får följa med ner i vattnet.

Gummiband på klockor är idag ett vanligt fenomen och mer eller mindre varenda tillverkare har något alternativ i sitt utbud. Så har dock inte alltid varit fallet och det sägs vara Hublot som var först under 1980-talet med att kombinera en lyxklocka med ett band i gummi. Självklart fanns klockband i gummi och silikon tidigare än så men då rörde det sig snarare om praktiska verktygsklockor som dykarur. Dessa hade inte sällan så kallade "Tropic-band" som passade perfekt i vattnet och över dykardräkten. 

Vi har valt 7 modeller från olika tillverkare i branschen som alla har försetts med band i gummi.

Patek Philippe - Aquanaut (ref. 5164R)

Patek Philippes sportigaste klocka är tveklöst modellen Aquanaut. Med ett slitstarkt gummiband med ett mönster som matchar klockans urtavla och en extra timvisare för att kunna läsa av dubbla tidzoner är det den ultimata jet set-klockan. Pris: 461 695 kr.

Patek Philippe Aquanaut

 

Rolex - Daytona ref. 116518LN

Daytona är en av Rolex mest eftertraktade modeller som under senaste Baselmässan fick ett adderat så kallat Oysterflex-band. Bandet har en kärna av flexibel metall täckt av en högteknisk gummiblandning utvecklad för att stå emot mot naturens påfrestningar. Pris: 245 150 kr.

 

Rolex Daytona

 

Breguet - Marine (ref. 5817BR)

Företaget vars grundare uppfann Tourbillionen är vanligtvis förknippad med eleganta dressklockor på alligatorband. I serien Marine hittar vi däremot välproportionerade klockor med samma höga hantverksnivå och ett sportigare gummiband. Pris: 211 900 kr. 

 

Breguet Marine

 

Audemars Piguet - Royal Oak Offshore (ref. 15710ST)

Audemars Piguet lanserade för två år sedan en färgglad limiterad serie av företagets Offshore-kronograf. Till årets SIHH-mässa fick även den vanliga dykarklockan färgerna gul, orange, blått och limegrönt. Pris: 185 200 kr. (även översta bilden)

Audemars Piguet Royal Oak Offshore

 

IWC - Portugieser Yacht Club Chronograph (ref. 3905)

I IWC´s klassiska Portugieser-serie hittar vi modellen Yacht Club Chronograph med en klassisk tavelkonfiguration bestående av två register för tidtagning av minut och löpande sekund. Klockan kommer på ett svagt räfflat gummiband som passar det marina temat utmärkt. Pris: 119 000 kr.

IWC Portugieser Yacht Club Chronograph

 

Longines - Hydroconquest (ref. L3.644.4.56.2)

Dykarserien Hydroconquest från Longines erbjuder prisvärda kvalitetsklockor med både quartz- och mekaniska urverk. Kronografmodellen med matchande svart gummiband har ett automatiskt urverk och ett vattentäthet till 300m. Pris: 16 450 kr.

Longines Hydroconquest

 

Swatch - Black Rebel (ref. SUOB702)

Swatch uppdaterade version av företagets klassiker mäter 41mm och är försedd med ett smidigt silikonband som passar perfekt för såväl strandaktiviteter som kvällen. Vår favorit är den helsvarta versionen Black Rebel. Pris: 670 kr.

 

Swatch Black Rebel

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer Klockor

Andra artiklar om varumärkena: IWC Longines Patek Phillipe rolex Swatch Audemars Piguet
#1 oscar säger
2017-07-24 15:49 - Anmäl

Bland nya rolexklockor tycker jag själv att yachtmastern med roseguld och gummiband (116655) tillhör de snyggaste! Inte på mig själv kanske, men på andra :)
#2 Julius säger
2017-07-24 17:34 - Anmäl

Patek Philippes Aquanaut är en riktigt intressant klocka - önskar dock att armbandet var av samma form (lika avsmalande) som calatrava armbanden och inte med deployantspänne. Deras ganska rejäla spännen pa 5096 kunde användas. Da skulle jag sla till...
#3 DrDre säger
2017-07-24 18:20 - Anmäl

Ngn Rolex sportvariant på RubberB är annars ett alternativ.
#4 Gerte säger
2017-07-24 20:52 - Anmäl

Jag hade gärna sett en Panerai på gummi. Mums...
#5 Rozzy säger
2017-07-24 23:58 - Anmäl

Detta är ju samma artikel som i senaste King. Nog finns det väl sju andra minst lika roliga klockor på gummi? Hublot (som startade trenden med gummi), Ulysse Nardin Maxi Marine Diver, Rolex Yachtmaster 116655, Cartier de Calibre de Cartier, Omega Planet Ocean (blåa i titan tex), Breitling Colt, Chopard Mille Maglia etc
#6 Patric säger
2017-07-25 10:48 - Anmäl

Håller med om att Hublot bör vara med som sägs vara först med en dressad klocka med gummi, säg vad man vill om deras senare års vulgoaptip men originalet håller än gärna 36 mm
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.