Manolo logotype

Bestetti Trunk Show hos Spiga 3

Har man inte redan gått på semester eller kanske känner att suget efter kvalitetsskor blir för stort har vi idag en spännande nyhet för alla göteborgare. I veckan, närmare bestämt på torsdag håller Spiga 3 en Trunk Show med Freccia Bestetti där man har möjlighet att beställa företagets Bespoke, Novecento eller MTO-skor.

Freccia Bestetti har som företag haft ett tungt år. Grundaren Riccardo gick tragiskt bort förra hösten i sviterna av en lungsjukdom och det var länge oklart om företaget skulle överleva. Tack vare Riccardos fru samt hans vän Marco Facchinetti har företaget bevarats och har möjligheten att föra Riccardos arv vidare. 

Spiga 3 har arbetat med Bestetti sedan flera år tillbaka och vi hade den stora äran att träffa Riccardos under företagets första Trunk Show i Sverige. Utöver att husera företaget för Trunk Shows säljer man två modeller från Bestettis handrandsydda RTW-linje.

Sedan Riccardos bortgång har Marco tagit över som VD och lyckats behålla mycket av kompetensen inom företaget i form av dess anställda. Man har effektiviserat processen och lyckats hålla ner leveranstiden från ca 12 veckor till närmare 5 veckor på MTO-skor. 

Prisnivån ligger enligt följande:

Bespoke - från 2 500 €

(Full valfrihet med en helt individuellt framtagen läst och högsta hantverks- och materialnivå)

Novecento - ca 1 700 €

(Semi Bespoke med hantverk och material i Bespokestandard men med passformskorrigeringar som utgår från företagets befintliga läster)

Handwelted MTO - 1 300 €

(Samma standard som företagets RTW med handrandsydd konstruktion men möjligheten att välja mellan modell, material och läst)

 

Teamet bakom Freccia Bestetti.

Under företagets besök kommer man kunna beställa allt från företagets Bespokeskor till Semi bespoke-linjen Novecento samt vanlig MTO där man väljer utifrån befintliga modeller, material och läster. 

 

Bestettis Almond-läst med mandelformad tå.

Den något rundare lästen Classic Round.

Den mjukt fyrkantiga lästen English Bella Square.

Den hårt mejslade Chisel-lästen.

Är man intresserad av att titta närmare på företagets hantverk eller beställa ett par skor av högsta kvalitet kontaktar man enklast butiken på info@spiga3.se för tidsboking. 

 

Företagets kanske mest kända modell heter Maverick och är en så kallad Adelaide oxford.

Derbymodellen Boston i Handmålat brunt kalvskinn.

Bestettis version av Lazyman som är framtagen med Spiga 3 heter Goteborg.

Novecentoskornas träpeggade midjor.

Företagets nya VD Marco Facchinetti.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.