Manolo logotype

Stòffa - The Research House

Ett av våra absoluta favoritmärken just nu är amerikanska Stòffa. Grundat av Agyesh Madan som ett koncept för välproducerad och genomtänkt måttsömnad av ytterplagg och byxor med inslag av enstaccessoarer som hattar och scarfs. Stòffa lanserade precis sin senaste kampanj "The Research House" där man inspirerats av arkitekten Richard Neutra.

Kampanjen är fotograferad i Los Angeles och närmare bestämt i The Neutra Research House. Neutras design är enligt Agyesh Madan genomtänkt med en balans av form, funktion och lätthet, samma värden som företaget själva strävar efter med sina plagg. 

"Only those who have lived in a Neutra House would ever understand how wonderful the daily satisfactions and delights are and how much this experience helps to augment the joy of living." - Richard Neutra 

 

Vad som är kanske mest intressant med Stòffa som varumärke är att även om företaget kontinueligt lanserar nya tyger och modeller så har man inte något renodlat säsongstänk. Det finns absolut tyger som är anpassade för vår- respektive höst men modellerna är de samma och hänger väldigt tydligt samman genom företagets röda tråd. Alla nyanser är framtagna för att fungera tillsammans snarare än som specifika outfits vilket gör att de enkelt kan implementeras i den övriga garderoben. 

Varje tyg och materal man lanserar har testats i över ett års tid av Agyesh personligen och kan i princip beställas i alla företagets olika modeller. Det gör att exempelvis den assymetriska rocken 004 kan vara alltifrån en somrig regnrock i företagets vattenavstötande bomull, till en tyngre vinterrock i en naturlig ullfiber. 

Mycket fokus ligger såklart på Stòffas mockajackor där man erbjuder en måttsydd produkt med mocka från lamm från ca 14 000 kr. Det är tveklöst mycket pengar men om man tittar ngpå produktionen, de ingående materialen och inte minst resultatet så är det en produkt som inte sällan kostar det dubbla från stora varumärken. Jag äger själv en av företagets Flight Jackets (002) i chokladbrun mocka och det är ett av mina bästa köp jag gjort sett till användning. 

Begränsningen i Stòffas produkter ligger i att bortsett från företagets accessoarer är allt måttsytt och kan endast beställas under trunk shows. Det gör att man får passa på att boka in ett möte hos Marcus Malmborg när Agyesh och Stòffa är i Stockholm vilket brukar vara ca varannan månad. 

Den assymetriska modellen 001 i nyansen Navy Suede.

Den pilotinspirerade modellen 002 med stora fickor och tilltagen krage. Här i nyansen Sand linen.

Företagets Field Jacket heter 003 och är här i en väv av ull och silke.

Den assymetriska rocken 004 är senaste modellen från Stòffa som går lika bra att göra i en vattenavstötande bomull som en grövre ullkvalitet.

Stòffas måttsydda byxor har blivit otroligt väl mottagna i Sverige. Här i ljusblå linne.

Stòffas serie av väskor som finns i tre storlekar och går att beställa via företagets hemsida.

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 egon säger
2017-07-12 14:52 - Anmäl

Stoffa är fantastiskt.
#2 Hedåsgatan säger
2017-07-12 19:59 - Anmäl

Men på riktigt??
#3 Janne säger
2017-07-13 08:24 - Anmäl

Mer kompisartiklar för att boosta Malmborgs mediokra produkter?
#4 Zeb säger
2017-07-13 09:06 - Anmäl

Ja, den där Malmborg lovar mycket men håller tunt. Leveransprecisionen är urusel.
#5 Victor säger
2017-07-13 09:20 - Anmäl

Jag älskar Stòffa. De producerar underbara produkter och jag älskar deras inspirerande Instagramkonto. Agyesh är så trevlig och kunnig. Hade jag haft råd hade jag köpt varenda produkt =)
#6 Victor säger
2017-07-13 09:30 - Anmäl

3:an - Vi borde alla lärt oss vid det här laget att Andreas inte skriver massa positivt om saker han inte gillar. Har man följt hans Instagram så har just hans bruna mockajacka dykt upp många gånger gånger under de senaste åren...
#7 Jocke säger
2017-07-13 09:46 - Anmäl

Fin kampanj och riktigt, riktigt bra produkter. Att besöka en Stòffa trunk är alltid en fröjd, enda problemet är att man har svårt att gå därifrån utan att lägga en beställning.
#8 DS säger
2017-07-13 11:12 - Anmäl

Vad kostar ett par stoffa MTM hos Marcus MalmborG?
#9 JB säger
2017-07-13 11:31 - Anmäl

#8 Det diffar på material osv, men om jag minns rätt börjar de på runt $225 upp till $350 typ.
#10 D säger
2017-07-13 11:36 - Anmäl

Fantastiska produkter! Äger både en mockajacka samt ett par byxor och jag är ruskigt nöjd!
#11 Andreas Weinås säger
2017-07-13 14:42 - Anmäl

#3 & 4 - Det finns inget mediokert med Stòffa i mina ögon och inget i artikeln jag inte kan stå bakom till 100%. Artikeln handlar om Stòffa, inte Marcus Malmborg men det vore ganska orimligt att inte nämna vart Stòffas Trunk Shows i Stockholm äger rum.
#12 Emir säger
2017-07-13 16:17 - Anmäl

#3 och 4
Jag tänker inte kommentera erat inlägg men är väldigt nyfiken vari produkterna är mediokra? Äger endast en kavaj från Eidos så kan inte uttala mig om hela kollektionen men den är jag ruskigt nöjd med och tycker de andra tygerna ser fantastiska ur RTW kollektionen.
#13 egon säger
2017-07-13 21:14 - Anmäl

Stoffa borde vara en förebild för alla som vill starta business inom kläder. Allt är helt exemplariskt, från produkt till kampanjbilder, distribution, hemsida och underliggande filosofi. Så imponerad av agayesh och hans arbete.
#14 Lord Maplebridge säger
2017-07-13 23:10 - Anmäl

Manolo är en mycket trevlig hemsida, men låt oss nu en gång för alla klara upp följande språkliga detalj: det är aldrig rätt att skriva adjektivet "assymetrisk", alltså med "-ss-" och endast ett "m", vilket har gjorts i artikeln hela tre gånger. Korrekt stavning är tvärtom, nämligen "asymmetrisk", dvs med en sammansättning av det negerande prefixet "a-" (utan "s"!), följt av "symmetrisk" stavat med två "m". Det är dessutom så att om man, som i artikeln, använder prefixet "as-" blir betydelsen närmast den motsatta till "asymmetrisk", eftersom "as-" egentligen är en omvandling av latinska prepositionen "ad", som betyder "till", "med", o dyl, som i t ex "association" eller "assistent". Jag skriver detta i det offentliga kommentarsfältet eftersom det finns betydligt fler än Andreas Weinås som begår stavningsfelet. Syftet är inte att skämma ut, utan att upplysa i all välmening.
#15 Janne säger
2017-07-14 00:23 - Anmäl

Andreas Weinås skrev:
#3 & 4 - Det finns inget mediokert med Stòffa i mina ögon och inget i artikeln jag inte kan stå bakom till 100%. Artikeln handlar om Stòffa, inte Marcus Malmborg men det vore ganska orimligt att inte nämna vart Stòffas Trunk Shows i Stockholm äger rum.


Andreas, uppmärksamheten Malmborg får på den här bloggen står inte på något sätt i proportion till nivån hans verksamhet håller. Jag har tidigare tyckt att kommentarer om partiskhet på Manolo varit orättfärdiga och det det skrivs om är relevant och rättvisande. Men den senaste tiden har jag blivit mer och mer undrande och när jag pratar med andra i branschen så antyder de flesta att det ligger en kompisrelation i bakgrunden. Om du är medveten om det eller inte så har det en effekt på både din och sitens trovärdighet. Jag menar inte att du inte ska skriva om produkter du har personliga kontakter till men Malmborg är en parentes på den svenska marknaden. Det borde finnas hur mycket som helst mer relevant att skriva om.
#16 RJ säger
2017-07-14 09:09 - Anmäl

Leve klädtillverkarna som lägger resurser på forskning och långa tester! Dressmans klassiska bilbyxa förtjänar ett hedersomnämnande i sammanhanget. Få plagg låter sig lika lite anfäktas av en fuktig charterflight till Sunny Beach, eller en natt i turkisk fyllearrest. Paras med den ikoniska "Foppatoffeln", evigt förknippad med legendarer som Paul Newman, Gianni Agnelli och Steve McQueen.
#17 Andreas Weinås säger
2017-07-14 17:52 - Anmäl

#15 - Jag uppskattar din feedback och har full respekt om man haft en annan upplevelse än vi och därför är missnöjd. Samtidigt måste jag utgå från hur min egen upplevelse varit när jag skriver om något. Jag kan försäkra dig om att bägge dessa varumärken nämns här på Manolo pga dess relevans för våra läsare snarare än att Marcus säljer dem. Eidos exempelvis har vi skrivit om i flera år innan de blev tillgängliga via Marcus Malmborg.

Under mina år på Manolo har jag lärt känna mängder med personer inblandade i såväl de butiker som varumärken vi skriver om, varav många jag ser som vänner idag. Att utesluta dessa från vår bevakning pga att de känner mig vore inte bara orimligt utan även tråkigt för många läsare då deras varumärken är högst relevanta för vår bevakning.

Rörande min personliga och Manolos trovärdighet tror jag de flesta som följer mig kan intyga att jag verkligen tycker om både Eidos och Stòffa då jag bär plagg från dem regelbundet.

Jag tycker självklart det är olyckligt om något vi skrivit om inte lever upp till förväntningarna för våra läsare och rekommenderar att man kontaktar företaget och framför kritiken.
#18 Emir säger
2017-07-14 20:29 - Anmäl

Den här disskusionen är smått återkommande. Ska jag vara helt ärlig så behöver folk lugna ner sig lite. Att Manolo har artiklar där författaren har en relation till den de skriver om är knte så konstigt. Mode Sverige är en liten damm (under stor utveckling) som du kan spotta tvärs över utan att ta sats. Att de som jobbar med mode hela dagarna inte känner varandra med tanke på att de springer på varandra troligtvis dagarna i ända är totalt oundvikligt. Självfallet kommer det finnas relationer. Både bra och dåliga.

Dessutom är det omöjligt för ett märke/leverantör att göra alla nöjda. Någon kommer bli missnöjd förr eller senare. Jag är inte helt nöjd exempelvis med Incotex som inte sitter så bra på mig men alla andra prisar dem till skyarna. Jag föredrar PT01 som har en bättre passform för mig men förstår varför Incotex är så omskrivet.

Att Eidos får så mycket uppmärksamhet är väl inte så konstigt. Inte första gången en bloggare marknadsfört en produkt de annvänder mycket och gillar.
Jag själv har bara en kavaj från Eidos som jag är otroligt nöjd med. Kan nog tycka att priset för dem är lite i överkant men jag har ännu inte kunnat utläsa exakt vad det är som folk ogillar med Eidos. Det har inte varit något konkret alls annat än mitt exempel med priset. Då kan jag säga att jag inte är överförtjust i Attolini heller. Varför? För att jag helt enkelt inte kan spendera 40-50000 på en kavaj. Jätte korkat argument eller hur?
Håller helt med. Var bara ett exempel för de som inte förstod det.

Om jag ska rikta någon kritik gentemot Manolo så tycker jag att det blir lite enformigt emellanåt. Det är lite väl mycket skräddat/överklätt i en väldigt hög prisklass som är ouppnåelig för många men det är väl sidans nisch. Det ska ses som en ren inspiration egentligen. Gillar jag inte det behöver jag inte läsa allt som publiceras.
Dessutom är det lätt att se en väldigt stor koppling mellan Care of Carls artiklar och Manolo emellanåt där vissa artiklar har återvunnits i sin helhet från den ena sidan till den andra. Men som sagt mode Sverige är väldigt litet och alla känner alla. Inte så konstigt egentligen att alla påverkar varandra väldigt mycket så det blir inte särdeles stor spridning i stilen emellanåt.
#19 egon säger
2017-07-14 22:04 - Anmäl

Det är varken märkligt, ovanligt eller dåligt att ett märke som Stoffa son producerar så bra kampanjer och övrigt bildmaterial får mycket uppmärksamhet på Manolo.

Håller för övrigt med om att Manolo är rätt enformigt. Men då finns det annat man kan läsa om man tycker så.
#20 Janne säger
2017-07-15 00:46 - Anmäl

#17 & 18

Jag trodde jag var tydlig med att jag inte tycker det med automatik är ett problem att man skriver om företag man har en relation till. Tvärtom kan det vara en fördel med en djupare förståelse och "inside" information. Ta Skoaktiebolaget som ett annat exempel som ofta förekommer på Manolo. De är utan tvekan en av om inte den bästa skobutiken i Sverige. Det är både naturligt och intressant att läsa om dem på Manolo.

Malmborg är dock helt i andra ändan av skalan så det är förvånande att han och hans produkter får så mycket utrymme.
#21 Marcus säger
2017-07-25 17:29 - Anmäl

#4 Jag håller med dig. Beställde av Marcus i april 2016 och han har fortfarande inte leverat. Jag har krävd pengarna tilbaka, men har inte mottagitt den fulla summan ännu. Helt klart min värsta shoppingupplevelse. Rekommenderas inte!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.