Manolo logotype

6 x snygga slippers

Slippers är det perfekta alternativet när man finner sandaler för lediga och loafers för stela under sommarhalvåret. Skillnaden mot den klassiska loafern är oftast den tunna sulan, ofodrade konstruktionen och nätta karaktären. Vi har valt ut sommarens 6 snyggaste slippers.

Den här typen av sko delar ofta våra läsare i två läger. Vissa har man för den nätta silhuetten som dessa skor kan ge medan andra älskar dess bekväma och nonchalanta elegans. 

Flera av modellerna i dagens artikel är så kallade Belgian slippers. Dessa kommer ursprungligen från originalet Belgian Shoes som produceras för hand av en liten grupp damer i Belgian och har så gjorts i årtionden. Modellen kännetecknas av en låg profil på sula och klack men framför allt den lilla dekorativa rosetten på skons ovansida. 

Med åren har fler och fler tillverkare kommit att erbjuda modellen i olika pris- och kvalitetsnivåer. 

Vad som dock bör nämnas är att kvalitet i en produkt som slippers kanske snarare består av komforten än slitstyrka då de saknar en gedigen randsöm till förmån för en mockasinsydd konstruktion som formar sig efter foten. Även om man väljer att lägga på en tunn slitsula i gummi så är den här typen av modell (precis som bilskor) inte avsedda att gå långa sträckor i. De är däremot ett utmärkt alternativ för hemmet eller semestern om man vill ha ett avslappnat alternativ att stoppa ner fötterna i. 

Belgian Shoes

Originalet från Belgian Shoes i mörkbrun mocka av modellen Mr Casual.

 

Bow-Tie

Ett prisvärt alternativ från spanska Bow-Tie i midnattsblå sammet som kan vara ett intressant alternativ Albert slippers för smokingfesten.

 

Rubinacci

Italienska skrädderiet Rubinacci har sin egen version av Belgian Slippers som heter Marphy. Här i loden suede. (även översta bilden)

 

Edward Green

Modellen Portland från Edward Green är en ofodrad slipper i mocka.

 

Baudoin & Lange

En ny aktör på marknaden av premiumslippers är engelska Baudoin & Lange som producerar alla sina modeller för hand i London. Här i den släta modellen Sagan i svart mocka.

 

Loro Piana

Loro Pianas modell Summer Walk är lite av ett mellanting mellan loafer och slipper. Här i en snygg ljusbrun mockanyans.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

I hate Christmas jumpers

Läs mer

Shoegazing

Fördjupning – Hur skor veckas

Läs mer

Hodinkee

H10: Livestream: 10 Years Of HODINKEE –...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen