Manolo logotype

Valor Tailoring Trunk Show 8:e juni

Alternativen för måttsytt till såväl hög kvalitet som rimliga priser blir allt fler i Sverige. En aktör som valt att besöka huvudstaden för återkommande trunk shows är Valor Tailoring som representeras av Lalle Johnson. På torsdag 8/6 håller man sin sista trunk show för våren på Nio Rum i Stockholm.

Ni har kunnat läsa om Valor Tailoring tidigare här på Manolo. Under våren har man besökt Stockholm inte mindre än tre gånger och avslutar serien av trunk shows på Nio Rum nu på torsdag. 

Företaget erbjuder måttsytt i form av kavajer, kostymer, rockar, byxor och skjortor men har även en MTO service på skor där man kan välja mellan mängder av modeller, material och färger. 

Prisnivån startar på 6 800 kr för rockar och kostymer, 4 700 kr för kavajer, 2 100 kr för byxor och 1 300 kr för skjortor. Dessa priser kan självklart variera beroende på materialval och konstruktion. 

En stor del av Valors usp och konceptuella tänk är att underlätta och vägleda dig som kund i beställningsprocessen. Det är här Lalle Johnson kommer in med stor erfarenhet kan ge råd oavsett om det rör färg, material eller detaljer. 

För våren har företaget skapat en mindre lookbook som fungerar som inspiration till hur man kan tänka rörande en beställning för säsongen. Måttsytt kan för många vara svårt att visualisera då plaggen inte är färdigsydda och ibland kan därför förslag på hur vissa tyger och kombinationer ter sig vara till stor hjälp. 

Leveranstiden för en måttsydd beställning är ca en månad och vill man boka en tid för måttagning till torsdag gör man det enklast här.

 

Klassisk kombination av blå kostym.

Ljus kostym i grått med inslag av blått i slips och strumpor.

Ljus kavaj med mjuk axel.

En ledigare tolkning av kostymen med tunnstickad tröja.

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Soccercalle säger
2017-06-05 12:08 - Anmäl

Vore det inte enklare att ange vilka klädmärken och butiker som Lalle inte jobbar för? Han skulle vara trovärdigare som varumärkesambassadör om han bara jobbade åt de han tyckte var bäst.
#2 sandemann säger
2017-06-05 12:40 - Anmäl

Då jag inte har någon erfarenhet av att köpa kläder på det här sättet funderar jag på hur sannolikt det är att jag i slutändan hamnar på en nivå som ligger på eller i närheten av utgångspriset. Naturligtvis förstår jag att det inte går att ge ett entydigt svar på den frågan men vad säger ni som har erfarenhet: "nöjer" ni er med utgångsversionen eller blir det oftast något tillval?
#3 Andreas Weinås säger
2017-06-05 12:49 - Anmäl

#2 - Det är såklart individuellt och beror på vad man prioriterar i en kostym. Instegspriset inkluderar en halv kanvas-konstruktion utan någon direkt handsömnad och enklare bastyger. Är man ute efter en baskostym för arbete eller fest kommer man i mitt tycke långt med detta alternativ. Är man däremot mer intresserad av finlir som handsydda detaljer, full kanvas och något dyrare och fler tygval kan man räkna med ca dubbla instegspriset.
#4 M säger
2017-06-05 15:02 - Anmäl

#2

Jag skulle vilja påstå att Lalle verkar resonabel och selektiv med vilka varumärken han verkar jobba för och dessutom håller en röd tråd. Till skillnad från en skribent eller journalist, så är inte Lalles jobb att ge åsikter, betyg eller fakta. Han bidrar med sitt kompetens som han har byggt upp inom branschen, och antagligen en viss publicitet som stilikon.

Gillar man hans stylingjobb så ska det vara bara basen för hans trovärdighet. Han verkar vara en frilansstylist så han är inte bara berättighad till göra uppdrag för flera, men det ingår ju i hans arbetsbeskrivning. J.Lindeberg, Brothers, Oscar J, Gabucci, Valour, flera tidningar, Varner gruppen och säkert fler är ju inget annat än ett välgenomtänkt och kreddig portfolio.

Ser heller inte lönsamheten av att jobba som varumärkesambassadör för endast ett varumärke som man tycker är bäst...
#5 Jens säger
2017-06-05 21:21 - Anmäl

Tycker att balansen blir lite off när byxorna har relativt lågt midja samtidigt som kavajens knäppning är väldigt hög. Kan Främst ses i den tidigare Manolo-artikeln men kan även utskiljas här.. sen ser byxorna behöva lite mer vidd och långt överlag (första bilden)
Men men, kanske faller det någon i smaken
#6 Johan säger
2017-06-07 10:32 - Anmäl

Modern passform. Kan inte Manolo leta upp aktörer på marknaden som erbjuder måttsydda kostymer men med mer tilltagna proportioner. I dagens situation så ser var o varannan kostym ut som om den krympt i tvättmaskinen. Det ser ej bra ut!
#7 Andreas Weinås säger
2017-06-07 12:18 - Anmäl

#6 - Även om jag är medveten om att företag och aktörer ofta har en silhuett de lyfter fram och pushar för så är det fina med just måttsytt att du själv kan styra detta. Jag vet flera personer som sytt via just Valor och valt en mer generös eller tilltagen silhuett än Lalle föredrar så de behärskar även detta.

Sen är det självklart så att många företag som sysslar med måttsömnad anpassar sig efter rådande mode då det är vad majoriteten av kunderna efterfrågar. Här handlar det ofta om att vara tydlig som kund med vad man är ute efter och kanske även visa referensbilder på vad man är ute efter.
#8 Daniel säger
2017-06-07 14:19 - Anmäl

I vilket land sker tillverkningen?
#9 Bodén säger
2017-06-07 21:18 - Anmäl

Passformen såg ytterst obekväm ut.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.