Manolo logotype

Marcus Malmborg - Vår/Sommar 2017

Idag skall vi titta på våren från Marcus Malmborg. En aktör som kanske är främst förknippad med att ha tagit Eidos och Stòffa till Sverige, och nu kan stoltsera med ett brett utbud av produkter från en handfull olika aktörer. Vårens kollektion har fotograferats i Stockholm och Neapel av talangfulla Glen Allsop.

Vi har vid flera tillfällen bevakat vårens kollektioner från såväl butiker som varumärken. Det är extra trevligt när de förstnämnda väljer att göra fullskaliga kollektioner bestående av produkter ur hela butikens utbud. 

Marcus Malmborgs kollektion består av sex kapitel som alla fokuserar på olika produktspecifika områden. Med en bas bestående främst av Eidos konfektion, uppblandat med accessoarer från Stòffa och slippers från Baudoin & Lange har Marcus stylat modellerna Maxim och Ola. 

Vi har summerat kollektionens sex kapitel nedan. 

Chapter 1 - Morning Knits

 

Morning knits syftar till lediga stickade plagg i mjuka kvaliteter. Perfekt till helgmorgonen.

 

Chapter 2 - Traveling Man

 

Traveling Man är det kapitel som syftar till mannen på resande fot.

 

Chapter 3 - Dressed Suits

 

Tredje kapitlet syftar som namnet antyder på den skräddade kostymen och kombineras med skjorta och slips.

 

Chapter 4 - Work Shirts

 

Fjärde kapitlet fokuserar på Eidos Workwear-skjortor i flera härliga kvaliteter och färger.

 

Chapter 5 - The Terrace

 

Kapitel fem är fotograferat på en terass i bildsköna Neapel.

 

Chapter 6 - Casual Suits

 

Sjätte kapitlet fokuserar på den lediga kostymen.

Marcus Malmborg planerar att lansera ytterligare ett par kapitel under sena våren och för att ta del av dessa kan man följa företaget på Instagram via @marcusmalmborg

Fotografi - Glen Allsop

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 benjamin säger
2017-05-23 11:34 - Anmäl

Sinnessjukt duktig fotograf.
#2 Fredrik säger
2017-05-23 12:58 - Anmäl

Verkligen snyggt! Vore dock trevligt med helkroppsbilder där händerna inte är nedtryckta i fickorna, så ser bättre hur byxan faller.
#3 jj säger
2017-05-23 13:38 - Anmäl

Bland det bästa jag sett på länge...
#4 egon säger
2017-05-23 14:24 - Anmäl

Eidos utvecklas på ett bra sätt. Bort från den begränsande, klassiska estetiken man började med och mot någonting mer egensinnigt. Det finns nog med företag som tillverkar fina kavajer från Italien.
#5 Magnus säger
2017-05-23 16:27 - Anmäl

Svengelskan är svåruthärdlig...
#6 Styv-Björn säger
2017-05-24 06:37 - Anmäl

Helt fantastiskt! Ofattbart snygga kläder med tydlig inspirationen från en svunnen tid då mannen klädde sig som bäst. Modellerna känns naturliga och fotot riktigt fint.
Längesedan jag såg något så bra. Faktum är att kläderna ser inte bara snygga ut utan med sitt naturliga fall och passform, även bekväma. Något som är svårfångat på bild..

Onekligen inspirerande!

5 stjärnor av 5.
#7 Karl säger
2017-05-24 10:45 - Anmäl

Fina plagg!

Vad har ni andra för erfarenheter av MtM genom Marcus Malmborg?

Jag beställde MtM från Eidos genom honom och har i många hänseenden aldrig varit med om något så oproffsigt. Otroliga förseningar och undermålig kommunikation. Känns uteslutet att beställa MtM genom honom igen. Delar ni den här bilden, eller var detta ett undantag?
#8 Marcus Malmborg säger
2017-05-24 11:10 - Anmäl

#7

Hej Karl

Självklart ledsen över att du upplevt det på detta sätt. Vi har under omgångar dragits med väldiga förseningar vad gäller leveranser. Vi har idag vidtagit åtgärder för att förhindra leveransförseningar som denna och förändringar har nu också skett i produktionsledet. Tyvärr har det drabbat några kunder och vi jobbar hårt på att få bevisa motsatsen.

Vad gäller kommunikationen har vi tagit till oss av denna kritik. Vi är fortfarande en väldigt liten aktör och ibland kan belastningen bli för hög då den bemanning som då önskas inte finns. Även detta är något som vi jobbar på att åtgärda då vi vet att detta är den absolut viktigaste byggstenen i ett företag som detta.

Karl, vi tackar för dina synpunkter. Om du vill får du gärna maila mig direkt på marcus@marcusmalmborg.com så får jag direktkontakt med dig.

Som tidigare skrivet, vi vet om problem som varit och det ligger högst upp på vår prioriteringslista att jobba på att hela tiden göra oss bättre och undvika problem som detta.

Vänligen

Marcus Malmborg
#9 Christian säger
2017-05-24 13:13 - Anmäl

Edios är verkligen ett trevligt alternativ. Jag äger flera plagg därifrån och är väldigt imponerad. Precis som någon nämner ovan - naturligt fall och passform - vilket är spot on.

Min Eidos Work Shirt från just Marcus Malmborg är min favorit (gamla varianten, kommer att åldras fantastiskt).
#10 Johan säger
2017-05-25 08:01 - Anmäl

Generellt sett väldigt snyggt! Ver någon om det finns någon på spanska solkusten som säljer Edios och/eller Stoffa?
#11 Andreas Weinås säger
2017-05-25 10:54 - Anmäl

#10 - Marcus Malmborg säljer internationellt via sin webshop men tror tyvärr inte det finns några fysiska återförsäljare av Eidos i området du nämner. Stòffa är lite annorlunda då Agyesh endast erbjuder sina måttsydda produkter under Trunk shows. I nuläget besöker han Stockholm och London utanför USA.
#12 Tony säger
2017-05-25 18:19 - Anmäl

Citat:
Fina plagg!

Vad har ni andra för erfarenheter av MtM genom Marcus Malmborg?

Jag beställde MtM från Eidos genom honom och har i många hänseenden aldrig varit med om något så oproffsigt. Otroliga förseningar och undermålig kommunikation. Känns uteslutet att beställa MtM genom honom igen. Delar ni den här bilden, eller var detta ett undantag?


Delar detta fullt. Det är gatuförsäljarnivå och jag förstår inte varför Manolo ger det så mycket uppmärksamhet. Förutom skakig leverans och service så är produkterna högst medelmåttiga.
#13 Peter säger
2017-05-30 10:34 - Anmäl

#7 och #12
Jag har tyvärr samma erfarenheter som ni av MtM från Marcus Malmborg. Som det sköts i dagsläget är det inget jag kan rekommendera, tyvärr.
#14 Anonym denna gången säger
2017-06-09 13:51 - Anmäl

Redan för två år sedan hörde jag samma bortförklaring av Marcus att servicen skulle förbättras. Det ser inte ut att fungera.
#15 Anonym säger
2017-06-09 14:45 - Anmäl

Vill dessvärre vara anonym och hoppas att folk respektera detta, men jag måste hålla med kören här. Har beställt mtm ifrån Marcus två gånger för en bra summa över 20 000 kr, och båda gångerna har det varit grova förseningar och bortförklaringar därefter. Jag är ingen ond människa, och folk kan givetvis få göra ett misstag, men när det händer på exakt samma sätt den andra gången så låter det tyvärr som det är satt i system. Nu kommer jag istället vända mig till andra aktörer som håller sitt löfte, så som Saman Amel i Stockholm, och säger följande: Bortförklaringar, förseningar och ursäkter duger inte 2017, då överlever man inte årets slut.
#16 Anonym säger
2017-06-20 23:41 - Anmäl

Ytterligare en som vill vara anonym, men håller helt med. Har beställt MtM från Marcus Malmborg, och det är det absolut sämsta jag varit med om. Inte fått något levererat överhuvudtaget, och omöjligt att få någon som helst information. Dröjde ungefär ett år innan jag fick svar och pengarna tillbaka.
#17 Olof säger
2017-08-21 09:29 - Anmäl

Precis som hos er andra har jag lyckats råka ut för detta oseriösa företags bortförklaringar, men denna gång på en RTW rea kavaj. Beställde och betalade direkt med kort via nätet för tre veckor sedan men har fortfarande inte fått någon kavaj. Har pratat i telefon med Marcus personligen 2ggr angående detta och han har kommit med en massa bortförklaringar och att han senast förra veckan skulle skicka kavajen med expressfart. Håll er borta från detta oseriösa företag!!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our first Hong Kong Symposium – please...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Gaziano & Girling lanserar ny...

Läs mer

Hodinkee

Found: A Longines Retail Display Case...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen