Manolo logotype

Fredagsinspiration - Den rutiga sommarkavajen

De senaste årens herrmode har dominerats stort av rutiga kavajer. Ett mönster som går bra att matcha med såväl ränder som prickar eller så låter man kavajen vara hjälten ihop med enfärgade produkter som idag. Till detta har vi valt ett par ljusa ullbyxor och en blå skjorta som diskret plockas upp av kavajens överruta. Till detta har vi valt bruna accessoarer i tre olika toner och texturer.

Kavaj - Kiton, Skjorta - Canali, Byxa - Suitsupply, Slips - Drake´s, Loafers - Crockett & JonesGlasögon - Cubitts, KlockaVacheron Constantin

 

Rutig kavaj i ull från Kiton.

Glasögon från Cubitts med sköldpaddsmönstrade bågar.

Ofodrad och ledig slips i Tussah silk från Drake´s.

Pennyloafers i mocka från Crockett & Jones.

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Bodén säger
2017-05-12 19:26 - Anmäl

Snyggt! Även om jag har svårt för strumplösa fötter.
#2 Hedåsgatan säger
2017-05-12 19:42 - Anmäl

Agree med nr1
#3 Henrik säger
2017-05-12 19:44 - Anmäl

Kan varmt rekommendera byxorna från Suitsupply om någon står i valet och kvalet. Tyg från Vitale Barberis, perfekt ljusgrå färg som går till det allra mesta, något högre i midjan, ordentligt slag på byxan, allt som allt hög "value for money"!
#4 jh säger
2017-05-16 09:04 - Anmäl

#1 ja jag måste nog hålla med. Blir inte skorna väldigt ofräscha med bara fötter efter en tid? Eller finns det lösningar på det?
#5 M$ säger
2017-05-17 07:57 - Anmäl

ÄNTLIGEN! kan vi inte bara här och nu bestämma att vi hädanefter ha strumpor i skor? Det är inte bara bizzart obekvämt att ha bara fötter i ett par skinnskor av bättre kvalite utan det ser dessutom ut som att man är typ 5 år och är på rymmen hemifrån med nallen för att mamma inte lagade köttbullar till middag (för 225 gången). Trodde det rodde konsensu oom att det var "snyggt" "modernt" och lite "coolt" att köra strumporna. Tack #1,#2,#4

@henrik #3. Hur är de i storlekarna? vid över lår och så? Är något mer byggd som en brittisk grovarbetar än en italiensk lyxlirare så jag brukar ständigt ha problem med för tighta brallor. Midanj brukar inte vara nått problem, men ibland känns det som att de 54-56 i midjan men fan 48 i vidd över låret..
#6 DJ.u säger
2017-05-17 17:49 - Anmäl

#5
Upplever dem som ganska tighta över höft och lår. Till deras fördel måste jag säga att deras storlekstabell varit spot on såhär långt, så fram med måttbandet så ska det nog gå fint.
#7 Anders säger
2017-05-17 20:07 - Anmäl

Snyggt! Även om jag tycker att byxorna påminner mig om något trist i Terynenekvalitet från 70-talet. Jag hade fördragit de byxorna man ser på skofotot. Alla gånger.
#8 Andreas Weinås säger
2017-05-18 00:20 - Anmäl

#5 - Varför detta behov att se pp det svart eller vitt utan att ta hänsyn till situationen ? Är det inte enklare att bära strumpor om man trivs med det och låta andra göra som de vill? Våra fredagsinspirationer har aldrig innehållit strumpor oavsett om det är kostym eller badshorts som porträtteras så de är inte menade att tas bokstavligt. Trivs man bättre i strumpor går det självklart utmärkt även till den här outfite men att det alltid skulle vara snyggare håller jag absolut inte med om.

#7 - Byxorna är i en s120-ull från Vitale Barberis vilket är ljusår ifrån konstfiber från 70-talet. Jag skulle vilka påstå att rent materialmässigt är tvärtom detta ett väldigt exklusivt tygval om man jämför med majoriteten av det som erbjuds inom konfektion.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Ciro Zizolfi bespoke tweed jacket...

Läs mer

Shoegazing

Fördjupning – Hur skor veckas

Läs mer

Hodinkee

H10: Livestream: 10 Years Of HODINKEE –...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen