Manolo logotype

Rubinacci Trunk Show hos Skoaktiebolaget

Sverige och Stockholm i synnerhet har nog aldrig haft så mycket besök och Trunk Shows från resande skrädderier som just i vår. Allt från japanska Ring Jacket och C.QP till neapolitanska Pommella och nu kan vi meddela den kanske största nyheten hittills: Skrädderiet Rubinacci besöker Skoaktiebolaget 5-6 maj.

Rubinacci är tveklöst en av de mest kända skrädderierna i världen. Skrädderiet grundades på 1930-talet i Neapel av Gennaro Rubinacci som tillsammans med Vincenzo Attolini sägs vara urfadern till den neapolitanska stilen som kännetecknas av en minimal uppbyggnad i axelpartiet och bröstet.

Sedan dess har Rubinacci gjort något som ytterst få skrädderier lyckats med, man har etablerat butiker och showrooms i flera städer så som Milano och London utöver den ursprungliga ateljén i Neapel. Bland företagets kunder hittar vi mängder med kända namn där Fiat-arvingen och Agnellis barnbarn Lapo Elkann kanske är den mest kända i stilsammanhang.

Skrädderiet har genom åren besökt Ryssland, Mellanöstern, USA etc för Trunk Shows men det är första gången man kommer till Stockholm representerat av tredje generationen i företaget: Stilikonen och den karismatiske Luca Rubinacci. 

Rubinacci och Skoaktiebolaget kommer erbjuda dels företagets klassiska skrädderi men pga den höga prisnivån kommer det även finnas ett brett utbud av andra produkter och tjänster tillgängliga att beställa så som måttbeställda skjortor, byxor och car jackets samt slipsar där längd, bredd och material går att välja fritt. 

Rubinacci är på plats 5-6 maj från 10-19 på fredag och 11-16 på lördag och vill man boka en tid för konsultation och måttagning med Luca gör man det enklast på sales@skoaktiebolaget.se.

Prisnivån för måttsytt:

Slipsar i anpassad längd, bredd och material – 1 800 kr

Car Jacket (en slags ledigare kavaj) – från 16 000 kr

Skjortor (MTM) – från 4 000 kr

Byxor (MTM) – från 5 200 kr

Prisnivån för skräddarsytt:

Kostym tvådelad – från 54 000 kr

Kostym tredelad -  från 63 000 kr

Överrockar – från 45 000 kr

Byxor – från 11 000 kr

Kavaj – från 42 000 kr

 

Skräddarsydd kostym från Rubinacci med foder i samma silke som företagets ikoniska bröstnäsdukar.


#1 ryjo01 säger
2017-05-01 14:07 - Anmäl

Tycker att fodret är vackert men inte som foder på en kavaj. Får lite ryss-feling !
#2 Jonny säger
2017-05-02 00:19 - Anmäl

jäklar, finns det människor i sverige som har råd att lägga 50k+ på en skräddad kavaj? Vad tjänar dessa människor egentligen? Jag hade behövt en lön på sig 2-3miljoner brutto för att kunna köpa en sådan utan att det ska göra ont... vi skattar ju så mkt i sverige
#3 PDK säger
2017-05-02 15:25 - Anmäl

Citat:
jäklar, finns det människor i sverige som har råd att lägga 50k+ på en skräddad kavaj? Vad tjänar dessa människor egentligen? Jag hade behövt en lön på sig 2-3miljoner brutto för att kunna köpa en sådan utan att det ska göra ont... vi skattar ju så mkt i sverige


Folk lägger betydligt mer än så på sin stereo/båt/bil/kök/designerjeans varje år Handlar mer om prio än inkomst (alltså, klart man måste ha ett riktigt bra jobb för att ha råd med dessa plagg dock), men det är "inte ok" att lägga den summan på kläder i Sverige
#4 james säger
2017-05-02 16:53 - Anmäl

"Folk lägger betydligt mer än så på sin stereo/båt/bil/kök/designerjeans" - PDK

Haha, kul att folk har börjat kopiera Olofs resonemang för att intala (läs: lura) sig själv att det är OK att spendera "big money" på kläder/skor.
#5 x säger
2017-05-02 18:21 - Anmäl

"Folk lägger betydligt mer än så på sin stereo". När jag var i 20-års åldern kändes det inte orimligt att lägga stora pengar på en stereo ("det finns inga genvägar till det perfekta ljudet"). När jag tänkt tillbaks på den tiden har jag slagits över min egen dumhet och brist på vettiga prioriteringar.

Är folk fortfarande lika korkade?
#6 Jonny säger
2017-05-02 23:02 - Anmäl

får passa på att fråga när denna tråd ändå handlar om skrädderi.
jag har testat en kavaj från ett specifikt märke i både stl 50 och 25. stl 50 är 75cm lång i längden medan stl 25 är 72cm lång.
när jag har på mig stl 25 så sitter den perfekt förutom att den just är för kort.

när jag har på mig stl 50 är den alldeles för stor i bröst och liksom lägger sig som en säck..

både kavajer är i samma mått förutom att stl 50 är 3cm längre.

Hur kommer det sig att stl 50 sitter så mkt sämre?? är det knäppningen på kavajen som gör att den känns gigantisk tex i bröst?
#7 Advokaten säger
2017-05-03 18:06 - Anmäl

Citat:
jäklar, finns det människor i sverige som har råd att lägga 50k+ på en skräddad kavaj? Vad tjänar dessa människor egentligen? Jag hade behövt en lön på sig 2-3miljoner brutto för att kunna köpa en sådan utan att det ska göra ont... vi skattar ju så mkt i sverige


Det finns förhållandevis gott om entreprenörer och personer i de mer välskräddade yrkena (corporate finance, private equity, kapitalförvaltning, affärsjuridik, m.m.) i Stockholm som har minst sådan inkomst som du nämner. Därtill finns det säkert en del entusiaster som sparar för att kunna unna sig skräddarsytt.

Onekligen finns det en marknad då skrädderierna annars hade prioriterat att besöka andra städer.
#8 Jonny säger
2017-05-04 00:58 - Anmäl

#7 låter rimligt. har hört stories i personalen på bankkontor i sthlm innerstad som skrattar åt folk med dålig känsla för klädstil. Speciellt retsamma blir dom om dom märker att kavajlängden är för kort och om skorna är smutsiga
#9 linus säger
2017-05-05 22:42 - Anmäl

#8

Smutsiga skor är ett lågvattenmärke, har du inte lyckats helt med den övriga stilen kan du iaf komma undan med hedern i behåll i ett par välputsade/vårdade skor.
#10 jh säger
2017-05-08 13:55 - Anmäl

#8 #9 oj nu fick jag nästan prestationsångest. Dessutom blev jag provocerad. Har jag ingen heder om jag inte har välputsade skor? Har jag dålig klädst il om kavajen är för kort?
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Amended Friday Polos in stock – and...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Bring a Loupe: Two Omega Chronographs...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen