Manolo logotype

Berg&Berg - Spring/Summer 2017

Svensk/norska accessoarföretaget Berg & Berg är ett återkommande inslag i vår bevakning här på Manolo. Inför våren har företaget för första gången satt ihop en fullskalig lookbook med inslag av hela utbudet. Utöver slipsar, näsdukar och accessoarer ser vi pikéer, strumpor, byxor och skjortor.

Det är intressant att se företagets produkter tolkas i sin helhet och sen ett par säsonger tillbaka har Berg & Berg utökat utbudet av produkter till flera nya områden där skjortor, byxor och stickat har varit de största satsningarna. Med det sagt är det fortfarande accessoarer i allmänhet och slipsar i synnerhet som företaget är synonymt med och för säsongen har man bla utökat utbudet av modeller med 9cm bredd, något som ökat i efterfrågan efter år av mer eller mindre uteslutande 8cm slipsbredd.

Utöver accessoarerna är vi väldigt imponerade av företagets skjortor där man på kort tid fått fram en bra passform och inte minst väldigt fina kragar. Vår favorit är den one piece-krage vi skrivit om tidigare under våren. 

Även byxorna har fått några uppdateringar. Modellen Alfred har en något högre midja, lite vidare lår och en enkel plisséring för en såväl modern som klassisk look. 

Lookbooken är stylad av Berg & Bergs Creative Manager Andreas Larsson, fotograferad av Nima Akbari och modell är Hadrien Strechenberger. Den är fotograferad i företagets konsthall och illustreras med handplockad skandinavisk desgin och konst där fokus ligger på hantverk vilket ligger i linje med Berg & Bergs produkter.

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Berg & Berg
#1 Karl säger
2017-04-19 10:11 - Anmäl

Jag har upplevt kvalitetsproblem med majorititetn av produkterna jag har beställt från berg&berg och har därför helt slutat beställa därifrån. Har jag haft otur, eller hur upplever ni andra det?
#2 Patrik säger
2017-04-19 11:05 - Anmäl

Jag är nöjd med kvalitén på de strumpor, slipsar och skjortor jag har därifrån. Kanske lite tajta skjortor, men det är ju ingen kvalitétsfråga. Har inte prövat deras övriga prylar.
#3 random säger
2017-04-19 12:01 - Anmäl

Äger ca dussinet produkter från både stickat, slipsar, byxa och näsduk från Berg & Berg och kan inte beskriva mig annat än helt såld. Enda jag returnerat var en skjorta där passformen inte var rätt på mig.

Vad för kvalitetsproblem har du stött på, Karl?
#4 rasmus säger
2017-04-19 12:04 - Anmäl

#1
Jag har haft stora problem med slipsarna tyvärr. De flesta jag äger har gått sönder, sömmarna släpper på baksidan under knuten. Jag kör hårt åtdragna knutar vilket de tydligen inte tål.
#5 Johan säger
2017-04-19 12:24 - Anmäl

Jag har beställt både slipsar, näsdukar, stickat, byxor och skärp från B&B. Det enda kvalitetsproblemet jag upplevt var flagnande krom på skärpspännet vilket de var snabba med att reda ut.

Det enda jag har att invända mot B&B är ibland långsam svartid på mejl där det är stor skillnad från giganten SuitSupply som är helst outstanding.
#6 Zerase säger
2017-04-19 13:08 - Anmäl

Har en näsduk i silke och en ribbstickad mössa i kashmir. Näsduken har fin lyster och mössan är ett av mina absolut bästa köp någonsin, vansinnigt mjuk och varm. Sen kör de även riktigt fina realisationer i slutet av varje säsong där man kan göra helt fantastiska fynd.
#7 Peter säger
2017-04-19 13:23 - Anmäl

Det är ju precis så här jag vill gå klädd.
Bästa inspirationen i min bok
#8 Steve säger
2017-04-19 13:41 - Anmäl

Fick hem två par byxor av modellen Alfred för ett par dagar sedan. Mycket bra passform, inte helt olik Manolo/Ströms-byxan. Något rakare i benen bara.

har tidigare haft deras manchesterbyxor och skulle hävda att de är som vilken manchester som helst. Ofrånkomligen blir det knän och slapp passform efter ett tag.
#9 jj säger
2017-04-19 14:28 - Anmäl

B&B har ofta tillämpat modeller med en aning konstiga proportioner. Förut var den modell som var 190 cm men som hade väldigt små axlar. Vilket gjorde att det tog två felbeställningar innan man förstod att ärmarna blev för korta. Den nya modellen ser ut att ha extra långa armar, så se upp vid beställning.

Jag har köpt ett femtiotal artiklar från B&B och varit nöjd med kanske 40. Jag köpte två långärmade t-shirtar från höstkollektionen som var oanvändbara p.g.a. sjukt stickiga. När jag påtalade detta för dem, fick jag mer eller mindre svar: "tråkigt för dig!", vilket känns sådär.

Alla deras stickade polos, skulle jag avråda från om ni ämnar att använda dem under kavaj, då kragen är för liten för och därmed "krånglar" under kavajen.

Deras polos i bomull fungerar bättre med kavaj!

Strumporna har alla varit mkt bra.

De engelska stickade tröjorna är mycket bra i passforma och prisvärda.

Deras kashmirhalsdukar är mkt prisvärda.

Bältena är också bra kvalitet.

Någon som provade handskarna?
#10 Jonas E säger
2017-04-19 16:04 - Anmäl

Vad roligt att BB äntligen tar fram en kampanj som är värdig deras produkter. Jag tycker att BB:s produktfotografier alltid har varit dåligt belysta och dessutom haft en märklig balans mellan värme och mättnad. Det har blivit mycket bättre sedan de fick en (ny) creative director.

Jag har beställt från BB sedan 2013 och kvaliteten på deras accessoarer har ökat markant. Materialet och utförandet på en näsduk från 2013 lämnar en del att önska jämfört med en från 2016.

Gällande BB:s kvalitet håller jag med föregående talare om deras stickade polotröjor (pikéer). Det kan även finnas en variation vad gäller slipsarna och det är svårt att på förhand veta vad det är man beställer. Vissa slipsar får jag till små nätta knutar med medan andra blir större och klumpiga (konstruerade i liknande material givetvis).
#11 SL säger
2017-04-19 16:04 - Anmäl

#9
Känner igen mig map B&B's kommentar "Tråkigt för dig"

Har köpt en del accessoarer från B&B sedan starten och har vart skapligt nöjd (slipsarna har vart lite sådär I kvalitén).
Köpte i vintras kläder för första gången och de resulterade i reklamation och den hanteringen hos B&B verkar vara något som det finns förbättringspotential kring.

Allt har dock löst sig men det tar tid och känslan man får är att det hela tiden är mitt fel och jag ska vara tacksam för den service jag får, när det är fel på deras produkter. Lite tråkig när det försöker profilera sig i det högre segmentet och då är kundservice en viktigt aspekt att hantera.
#12 Jörgen säger
2017-04-19 17:04 - Anmäl

Strumporna är helt okej! Står i paritet med övriga tillverkare, skiljer sig dock något mellan de olika typerna av strumpor. Mössor och slipsar har jag varit väldigt nöjd med.
#13 David säger
2017-04-21 07:10 - Anmäl

Håller absolut mer om de stickade polotröjorna, fungerar inte bra alls under kavaj och passformen är väldigt kort och boxig. Överlag är deras tröjor väldigt korta i kropp och ärmar.

Slipsarna jag har köpt är jag väldigt nöjd med, men som #10 säger verkar det vara en stor variation i hur de knyter.

Dessvärre höll inte handskarna jag köpte någon superkvalitet, vilket är synd då de andra läderprodukter jag köpt (plånbok) har hållet sig otroligt fin i flera år
#14 Johan säger
2017-04-21 21:47 - Anmäl

Jag har köpt 4-5 bälten, 1 slips, 1 par handskar, 3 halsdukar och har varit nöjd med allt. Det enda jag returnerat var ett par byxor som var väldigt tighta över låren. Väldigt prisvärt när de kör rea.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Amended Friday Polos in stock – and...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Bring a Loupe: Two Omega Chronographs...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen