Manolo logotype

6 stilsäkra slipsar för våren

Även om sommaren i regel är en mindre formell period av året finns det gott om anledningar att investera i en sommarslips. Det kan röra sig om bröllop, dop, sommarfester eller rent av bara tillfällen på semestern när man vill klä upp sig lite extra.

Normalt sett är mer formella slipsar i exempelvis silke något man bär året runt. Alla män bör äga åtminstone någon mångsidig silkeslips för de allra mest formella situationerna men utöver dessa finns det mängder med möjligheter till säsongsmässiga val. Om ull- och kashmirslipsen hör hösten till så är definitivt linne, bomull och råsilke sommarens materialval. Genom att addera en textur till slipsen drar man per automatik ner formaliteten något och väljer man därtill en ljusare nyans blir valet än mer somrigt. 

Ha dock i åtanke att den klassiska stilregeln att bära mörkare slips än skjortan inte är helt dumt så de allra ljusaste slipsarna blir lätt begränsade till vita skjortor.

Vi har valt ut ett par alternativ i olika utföranden för sommarhalvåret.

Tom Ford

Virkad slips i mellanblå ton är perfekt för sommarhalvåret då den enkelt kan ta ner formaliteten något i en kostym.

 

Amanda Christensen

Olivgrön slips i linne/silke med vita prickar från Amanda Christensen. Texturen i kombination med den lite ljusare färgen gör slipsen perfekt för sommaren.

 

Tie Your Tie

Slipsarna från Tie your Tie riktar sig mot de verkliga konnässörerna och har ett otroligt hantverk kombinerat med intressanta tygval.

 

Morris Heritage

Ljus slips i bomull från Morris Heritage med melerad finish.

 

Drake´s

Den mörkblå slipsen är den mest mångsidiga vår som höst. Vad man dock kan göra är att leka lite med materialvalet som i det här fallet från Drake´s där man gjort en mörkblå slips i seersucker.

 

Berg & Berg

 

Ljus och elegant slips från Berg & Berg med handrullade kanter.

 

Översta bilden -  Slipsar från E.Marinella

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 random säger
2017-04-18 14:00 - Anmäl

Köpte en chokladbrun linneslips från Berg & Berg på deras trunk show i Göteborg för 2 veckor sedan. Den är väldigt lätt och luftig, perfekt med en uddakavaj och jeans. Mycket nöjd!
#2 Mr.Sthlm säger
2017-04-21 13:11 - Anmäl

Tänkte kolla ifall ni har några tips på längre slipsar för de av oss som är längre än medel. När man kör en dubbel windsor så blir det väldigt lätt att ena "sidan" av slipsen blir för kort. Vet att Drake har olika slipslängder, finns det andra tillverkare som har detta?
Tack på förhand!
#3 Mattias säger
2017-04-29 22:42 - Anmäl

Vad heter slipsknuten som alla kör förtillfället?
Finns det någon bra guide till knuten på tex youtube?
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.