Manolo logotype

TBD Eyewear x Berg & Berg Trunk Show i Göteborg

Idag är kan vi meddela en glädjande nyhet för alla göteborgare. Berg & Berg samt TBD Eyewear, två av våra personliga favoriter när det kommer till accessoarer kommer hålla en gemensam Trunk Show i Robin Petterssons lokaler i Victoriapassagen 7-8 april. Ett utmärkt tillfälle att få klämma och känna på företagens produkter.

Den här typen av gemensamma Trunk Shows där två eller tre parter samarbetar blir allt vanligare i #menswear-sfären. Vi tycker det är en strålande utveckling då företagens produkter eller tjänster ofta kan komplettera varandra snarare än konkurrera vilket gör att kunderna får ett brett utbud att titta på under ett och samma event. Vi har sett skjort- och kostymtillverkare samordna event såväl som skomakare och den här gången är det alltså dags för ett event med fokus på accessoarer.

Både Berg & Berg och TBD Eyewear är varumärken som många av er Manololäsare säkert känner till sen tidigare. De sysslar i huvudsak med prisvärda nischprodukter och försäljning via egen webshop även om de även haft ett antal externa återförsäljare. 

I Göteborgsområdet är dock utbudet av de bägge varumärkena begränsat så genom att anordna en Trunk Show tillsammans med Robin Pettersson får även stilintresserade från Sveriges näst största stad chansen att titta närmare på produkten. Solglasögon i synnerhet är något som alla vet måste provas för det kan röra sig om millimetrar mellan perfekt och platt fall.

Bägge företagen tar med sig en rykande färsk vårkollektion med flera produkter som precis lanserats.

Utöver Berg & Berg och TBD Eyewear så erbjuder Robin Pettersson skräddarsytt från sitt egna skrädderi samt B&Tailor och har nyligen börjat arbeta med det mycket spännande skjortföretaget 100 Hands. Ett företag som gör några av de hantverksmässigt mest imponerande skjortor jag har sett som kommer vara tillgängliga som Bespoke via Robin Pettersson och gå att beställa antingen på plats i Göteborg eller under hans Trunk Shows i London, Paris och Stockholm.

 

TBDs modell "Pleat" ovanpå några av vårens Madderslipsar från Berg & Berg.

Skräddarsydda byxor från Robin Petterson.

Avprovning på en skräddarsydd kostym från B&Tailor.

Handsydda skjortor från 100 Hands kommer finnas tillgängliga för beställning.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer

Andra artiklar om varumärkena: Berg & Berg
#1 Johan Berggren säger
2017-04-03 15:55 - Anmäl

Hur funkar detta? Måste man anmäla sig? Är det en show eller bara en "marknad"?
#2 Maxim Lundh säger
2017-04-03 16:58 - Anmäl

#2

Hej Johan,

Man är välkommen förbi vilken tid som helst under de två dagarna. Tidsbokning behövs ej eftersom det är mer som ett öppet hus. Vi kommer att ha öppet i ateljén mellan 12-19 på fredag och 10-16 på lördag.

Hoppas att vi ses!

Mvh
Maxim Lundh / TBD Eyewear
#3 random säger
2017-04-03 17:19 - Anmäl

Vilken himla tur att jag planerat in ett besök i Götet nästa helg!
#4 Philip säger
2017-04-04 08:45 - Anmäl

Är byxor och skjortor det enda som Robin Petterson erbjuder från sitt eget skrädderi?
#5 Paul W H säger
2017-04-04 10:08 - Anmäl

#2 - Om TBD, vad är det för typ av glas i glasögonen egentligen? Hittar ingen info om det.
#6 Andreas Weinås säger
2017-04-04 10:27 - Anmäl

#4 - Robin håller på och avslutar sin utbildning till skräddare och planerar (om han inte redan gör det) att erbjuda även kavajer och rockar. Byxorna sys i nuläget av William Baxter som tidigare sytt byxor för Londonskrädderiet Timothy Everest och skjortorna sys av 100 Hands med ungefär samma procedur som B&Tailor där Robin tar mått och sköter alla avprovningar.
#7 Maxim Lundh säger
2017-04-05 11:18 - Anmäl

#5

Vi använder oss utav solglas från Italien i våra acetatbågar och flat Zeiss lenses i våra metallbågar. Styrkegraden mäter vi på en skala från 0-4 och våra filter ligger för tillfället på 3 som ger hög solskydd utan att glaset är polariserat.

De olika färgvalen för tillfället är Tobacco Brown, Bottle Green, Gradient Grey & Light Blue.

Mvh
Maxim Lundh / TBD Eyewear
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Hermes silk printing, Lyon: Factory...

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

First Photos: The Bulgari Octo...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen