Manolo logotype

Fredagsinspiration - Blått, brunt och orange

En av de färgkombinationer vi föredrar extra mycket så här på våren är nyanser av blått, brunt och orange tillsammans. Addera antingen en vit eller ljusblårandig skjorta och håll läderaccessoarer och skor i en chokladbrun ton.

Kostym - Suitsupply, Skjorta - Canali, Slips - Drake´s, Portfölj, Frank Clegg, Skor - Gaziano & Girling, KlockaA.Lange&Söhne

 

Kostym från Suitsupply i ett diskret rutigt tyg från Vitale Barberis Canonico.

Orange slips från Drake´s.

Flyback-kronograf ur 1815-serien från tyska A.Lange&Söhne.

Oxfords i nyansen Vintage Oak från Gaziano&Girling.

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 random säger
2017-03-24 12:32 - Anmäl

En fundering kring Suitsupply och midjan. Har ibland sett förslag att gå upp i storlek på byxorna för att på sätt få en högre midja och låta skräddaren anpassa passformen. Hur bra fungerar det egentligen? Det som är avgörande för var midjan på byxor ska sitta tänker jag inte beror på omfånget eller hur långa benen är utan hur långt tygstycket som utgör midjan faktiskt är. Finns det inte en risk att proportionerna blir rätt märkliga eller att byxan sitter fel i grenen? En fråga som gäller konfektionskostymer i stort förvisso.

I övrigt fin outfit, även om jag personligen nog har svårt att rocka orange slips! Blått och orange är ju väldigt vanliga kontrastfärger i en mängd sammanhang.
#2 Charlie säger
2017-03-24 14:29 - Anmäl

Skulle gärna vilja höra svaret på #1 Randoms fråga också! Tillhör det släktet som pendlar mellan 44/46 i storlek men där midjan alltid blir för tight (arslet är väl för stort). Väljer då att gå upp en storlek för att få en avslappnad midja och nyper istället in lår/ben och fotvidden.
#3 Hedåsgatan säger
2017-03-24 15:25 - Anmäl

Snygg kombination! En Hermes slips hade suttit bättre men tanke på att de har ngn form av patent på den orangea färgen :)

Trevlig helg!
#4 glenn säger
2017-03-24 18:06 - Anmäl

Gick upp en storlek senast, satt mycket bättre. Iof utan ändring så kanske var för små tidigare :D
#5 Leo säger
2017-03-24 21:08 - Anmäl

Är det bara jag som har svårt för spetsiga slag på enkelknäppta kostymer. Kan inte sätta fingret på det, men känns helt fel på nåt sätt.
#6 1q84 säger
2017-03-25 15:58 - Anmäl

Välkomponerad outfit. Samtidigt kan man undra lite hur resonemanget går när man väljer en klocka för närmare en halv miljon sek. Inspiration, fine, och likaså ok att välja en lite dyrare accessoar, men vore det inte intressantare att inspirera med något som läsarna faktiskt skulle kunna köpa? Halvmiljonersklockan i combo med en kostym från suitsupply förefaller dessutom lite märkligt.

I övrigt tack för en läsvärd blogg!
#7 Andreas Weinås säger
2017-03-26 00:51 - Anmäl

#6 - Nej det vore inte intressantare. Detta är produkter som på bästa sätt skall illustrera de tema som inspirationen har. Oavsett om det är Attolini eller Suitsupply, Longines eller Lange så är priset inte i fokus och det är inte heller en köpguide.

Det går förövrigt utmärkt att bära en klocka från Lange med en kostym från Suitsupply precis som man inte måste köra en dyr bil eller bostad för att bära en skräddarsydd kostym.
#8 1q84 säger
2017-03-26 17:12 - Anmäl

Hm, jag tycker mig skönha en viss irritation. Visst, det är ingen köpguide. Men temat kan väl illustreras på ett mer verklighetsförankrat vis. Dessutom är det väl ändå en större - och för den delen intressantare - utmaning för skribenten att komponera en illustrativ outfit för inom en rimligare budget.. Det är lätt att få uppfattningen att bloggen annars uppmuntrar till ett ogenomtänkt konsumtionsbeteende utom räckhåll för (nästan) alla.
#9 Ärligheten själv säger
2017-03-26 23:28 - Anmäl

#8 Snark, för många impulsköper nog en Lange&Söhne för halvmiljonen. Gå nu och ställ dig i skamvrån bland alla de andra som inte förstår vad ordet "inspiration" betyder.
#10 Andreas Weinås säger
2017-03-27 10:12 - Anmäl

#8 - Irritation skulle jag inte kalla det men det är inte första gången vi klargjort för hur urvalet för fredagsinspirationen går till.

Hade det varit en köpguide hade det varit en större utmaning för oss att ta fram bra alternativ till lägre pris. Nu handlar det om att sätta ihop alternativ där produkten passar så bra in som möjligt i den känsla vi vill förmedla. Det kan ha med att den är fotograferad på ett bra sätt eller att den som i fallet med Lange är en överlägset snyggare klocka än alternativen i budgetsegmentet.

Det är också som #9 nämner ganska låg sannolikhet att ett köp av en klocka för en halv miljon skulle vara ogenomtänkt.

Inspiration är (som tur är) gratis och det är möjligt att vi kommer sätta ihop outfits likt dessa som konkreta köptips också men fredagsinspiration är och kommer förbli obunden till pris.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.