Manolo logotype

Butikskollen - Engelska Herr

Idag är det dags att förflytta oss söder ut och närmare bestämt till Malmö för stadens första bidrag till butikskollen. Det är herrekiperingen Engelska Herr som står i fokus och vi har tittat närmare på den inspirerande butiken i Sveriges tredje största stad.

Engelska Kravatt startades 1906 av två damer som sålde skjortor och accessoarer inspirerade av det brittiska modet som för perioden dominerade modescenen. Butiken köptes upp av Sven Nilsson och flyttade 1957 till dagens adress på hörnet Djäknegatan/Baltzarsgatan i Malmö.

Butikens fokus gick över till svenska tillverkare och herrkonfektion och i mitten på åttiotalet tog barnen Jan och Ulla över och introducerade en rad internationella varumärken. Bland annat var butiken först i Sverige med Yves Saint Laurent och väldigt tidiga med Mulberry.

1 Januari 2014 köptes butiken av Wilhelm Sturesson och Axel Persson som tidigare bla. drivit varumärket Conservative Clothing med fokus på Italiensk måttsömnad. Butiken fick sig en rejäl och välbehövlig genomgång med renovering, förändringar i varumärkesmixen samt en strategi för den digitala framtiden.

Idag återfinns få av de "stora" varumärkesdrakarna i butiken utan fokus ligger istället på att i första hand hitta och ta in intressanta varumärken för specifika produktkategorier. Butiken har även ett program för måttsömnad under namnet 1906 Baltzar Sartorial.

Man har under de senaste säsongerna introducerat flera populära varumärken så som Eidos Napoli, Caruso och Lardini när det kommer till konfektion samt accessoarer och väskor från TBD Eyewear och Frank Clegg.

 

Accessoarer från bla Frank Clegg.

Att ta över en butiksverksamhet som funnits i över 100år kräver en viss finkänslighet i förändringsarbetet. Under tre år har därför namnet Engelska Herr levt kvar med baltzar.com som en adderad webshop. Under 2017 byter Malmöbutiken namn till Baltzar för minskad förvirring kring vilka som ligger bakom och vad butiken står för.

Baltzar öppnar dessutom under 2017 en butik i Mayfair, London vilket blir ett spännande projekt att följa.

 

Kavajer från Caruso, Lardini och Eidos.

Butikens utbud av skor.

Snygg presentation av utbudet.

Butikens lounge.

Butikens skyltfönster.

Teamet från Engelska Herr/Baltzar.

Engelska Herr, Djäknegatan 22 (Malmö)

Öppettider: Vardagar: 10-18, Lördagar: 10-16, Söndagar: Stängt

Hemsidawww.baltzar.com

Kavajer/Kostymer:

Caruso, Eduard Dressler, Eleventy, Eidos Napoli, Gaiola, Lardini, Morris Heritage, Oscar Jacobson, Tagliatore

Ytterplagg:

Aquascutum, Free Rain, Gloverall, Hevó, Hetregó, Jofama, Montecore, PG. Elfström

Skjortor: 

Eton, Mazzarelli, Sonrisa, Stenströms

Byxor: 

Giab's, Jaggy, Mason, Tramarossa

Stickat:

1906 Baltzar, Bresciani, Derek Rose, Falke, Gran Sasso, Pantherella, Sunspel, William Lockie

Accessoarer: 

A. Christiansen, Albert Thurston, Altea, Anderson's, Bailey Hats, Christy's, Drake's, Frank Clegg, Fumagalli, Gerba Milano, Gierre Milano, Hestra, Italia Independent, Francesco Maglia, TBD Eyewear, Tateossian

Skor/Skovård: 

Buttero, Church's, Heschung, Ortigni, Saphir, Sebago

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Butikskollen

#1 DS säger
2017-03-22 13:04 - Anmäl

Måste säga jag var imponerad av hur roliga produkter de hade sist jag var där. Drakes, Frank Clegg, Eidos och PG Elfström är några av dessa.
Kul ni besöker Malmö!
#2 Daniel säger
2017-03-22 13:29 - Anmäl

Fantastisk butik med grymt utbud samt fantastisk personal! Kul att de byter namn i år, på tiden!
#3 Pär säger
2017-03-22 13:57 - Anmäl

Mycket välsorterad butik och trevlig personal!
#4 JFK säger
2017-03-23 13:18 - Anmäl

Roligt att Malmö tas upp också. Är lite tveksam till att handla där då några i personalen har gett ut hysteriskt dåliga råd.

Provade en gång en kavaj där jag inte kunde stänga kavajen. När jag fick rådet "men man knäpper ju nästan aldrig knappen ändå" kände jag att de nog har en bit kvar att gå när man försöker kränga på en kund en kavaj som inte går att stänga. Men såklart, flera duktiga trevliga människor också och de har snygga grejer.
#5 Wilhelm (Engelska Herr) säger
2017-03-23 19:48 - Anmäl

#4 JFK

Ett osannolikt smaklöst 'råd' utan tvivel. Det skär som en kall kår att läsa om din erfarenhet. Jag beklagar. Hoppas att vi en dag kan få börja vinna tillbaka ditt förtroende. Din berättelse har för övrigt kommunicerats ut till all personal och den för evigt anonyme försäljaren kommer aldrig i framtiden att använda sig av så billiga tjuvtricks i sin försäljning. Så tack för du delar. Du har gjort oss och Sverige lite mer stilsäkert (då förhoppningsvis fler läser och tar del av erfarenheten). :-)
#6 Q säger
2017-03-23 20:42 - Anmäl

Mycket trevlig butik, men personalen kan uppfattas lite oengagerad ibland och har även jag varit med om något liknande som JFK. Där man övertygats om att något lätt kan korrigeras av en skräddare. Även om man inte själv tror på det och som tyvärr slutade med ett ganska dyrt och dåligt resultat.
#7 Inte imponerad, men kul ändå säger
2017-03-24 00:02 - Anmäl

Jag var där för ett tag sedan och skulle hjälpa en vän att köpa accessoarer till sitt bröllop. Vi letade efter en slips med 9 cm bredd. Personalen i butiken var mycket bestämd i att några sådana slipsar inte fanns, "det är rentav så att 8.5 cm är nästan omöjligt att få tag på". Behöver jag säga att Drakes standardvidd är just 8.5 cm och att 9 cm finns precis överallt på nätet?

Bortsett från den något sprättiga och ängsliga stil som förmedlades av denna försäljare, var det en trevlig butik och jag kommer nog att återkomma om jag har vägarna förbi.
#8 Nils.. säger
2017-03-24 19:02 - Anmäl

Trevligt att Manolo hittade ner till Malmö men synd att ni inte hittade till Per Ljung & Olséns.
Per Ljung har ju en fantastisk liten låda med handplockade varor som Aspesi, Lardini, Incotex mm och en personlig service som är helt otrolig.
Olséns är en institution som har fått ett uppsving de sista 3 åren med en märkesmix och service som slår alla i stan. Boglioli, Incotex, Paul Smith, Corneliani, Tods, Moncler mm
Ni skulle nog ta en sväng ner till för att vidga vyerna..
#9 Andreas Weinås säger
2017-03-24 19:22 - Anmäl

#8 - Det är på inget sätt uteslutet. Vi tittar alltid på intressanta alternativ för Butikskollen och det ena utesluter inte det andra. Jag har träffat herrarna bakom Olséns under Pitti och de är fantastiskt trevliga.

Förhoppningsvis får vi chansen att göra fler butikskollen i södra Sverige senare.
#10 David säger
2017-03-28 10:15 - Anmäl

#5
Vilket bra svar! Så ska man bemöta kritik! Inger förtroende och jag blir sugen att åka med till Malmö för att besöka butiken.
#11 Bosse säger
2017-03-30 09:20 - Anmäl

Trevlig artikel som inbjuder till ett besök. I bakhuvudet finns en minnesbild av att det i grannhuset fanns en butik med namnet Baltzar som var inriktad på kläder med hög kvalitet. Tror även att den butiken ledde till att Olséns såg dagens ljus
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Spring/Summer 2019

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

HODINKEE Radio: Baselworld 2019...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen