Manolo logotype

Veckans Videotips - Så jämnar du ut skornas gångveck

En av de tydligaste tecknen på användning i ett par skinnskor är de gångveck som bildas av att lädret veckar sig i respektive steg. Genom att kontinuerligt använda skoblock kan man minimera gångvecken men någon form av dem kommer alltid finnas. I veckans videotips visar Justin FitzPatrick aka "The Shoe Snob" hur man med enkla medel kan jämna ut dessa veck när de väl uppstått.

Detta var faktiskt ett tips som var nytt för oss och väl värt att testa. Tänk dock på att inte hålla värmekällan för nära skorna och att vissa läder kan mörkna om de utsätts för värme. Testa därför först på skons insida eller häl. 

Sist men inte minst är det mycket viktigt att man återfuktar skorna med skokräm efter processen så att lädret inte torkar ut.

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skor

#1 noel säger
2017-03-12 14:25 - Anmäl

Funkar detta för lädersneakers också?
#2 x säger
2017-03-12 14:57 - Anmäl

Intressant, vore intressant om någon kunde komma med en förklaring till varför det fungerar på det sättet. Min teori är att värmen gör den vax som redan finns i lädret mer lättflytande så att vaxet då kan väta materialet i gångvecken i större utsträckning än vid normal skovård. Om teorin är sann innebär detta två saker. 1. De produkter som vi normalt använder tränger inte in djupt nog för att ge en tillräckligt god vård, vi (eller Justin i detta fall) kanske borde använda produkter som Renovateur oftare. 2. Att värma vaxet i samband med applicering borde vårda skorna bättre (i det militära fick vi lära oss att tända eld på vaxet/skokrämen för att få det mer lättflytande men i den civila världen räcker det kanske med att sköta skovården på balkongen en varm sommardag).
#3 John säger
2017-03-13 08:16 - Anmäl

Interessant. Men gångveck kommer bare tillbaka, eller hur?
#4 Rozzy säger
2017-03-13 18:17 - Anmäl

Jag var tvungen att tänka efter någon sekund så att det inte var 1:a april. Verkar helt otroligt, aldrig hört eller sett något liknande. Fantastiskt om det fungerar.
#5 Ovechkin säger
2017-03-13 21:33 - Anmäl

Fint om det funkar. Ska testas ikväll. Har en gammal värmepistol ligger i garaget sen jag spelade hockey då den främst användes till att byta blad och knopp till kompositklubbor men också till att modifiera vinkeln på bladet. Bra om den kan komma till användning igen.
#6 Jolly Roger säger
2017-03-17 22:28 - Anmäl

#5: hur gick det?

Vore intressant om Manolo kunde förklara hur detta funkar, eller om de kunde kolla med en skomakare. Det måste finnas för- och nackdelar med detta - vore tråkigt att förstöra ett par skor bara för att testa.
#7 Vintagemannen säger
2017-03-18 09:37 - Anmäl

Intressant. Men hur länge håller skorna stilen. Kommer vecken snart tillbaka?
#8 M säger
2017-04-09 16:21 - Anmäl

Bra tips! Skinn krymper vid höga temperaturer, liksom ull. Det vet väl alla som testat maskintvätta sina ylletröjor... :)
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Optimo hats, Chicago

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Three On Three: Comparing Entry-Level...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen