Manolo logotype

Belvest - Spring/Summer 2017

Idag tittar vi på vårens kollektion från norditalienska kavajspecialisten Belvest. En aktör som lätt hamnar i skymundan men inom branschen är kända för att göra några av marknadens finaste kavajer och kostymer. Vårens kollektion är inget undantag och vi har tittat närmare och valt ut våra favoriter.

Belvest är på inget sätt ett företag med billiga kavajer. Vi pratar om produkter en bit norr om 10 000 kr men som alltid är det viktigt att diskutera vad man får för pengarna. Här är de flesta överens om att Belvest som produktspecialist är extremt kompetent vilket har lett till att många av de exklusivaste företagen i branschen valt att använda dem som producent för sin egen Private Label. Drake´s är ett exempel där man kombinerar företagets egna estetik och tygval med en konstruktion och tillskärning av högsta klass. 

Hur ser det du ut för Belvests egen del? Företaget har kämpat i ett par år nu med att hitta en tydlig egen identitet vilket gjort att man hamnat i skymundan för exempelvis Isaia, Kiton, Ring Jacket eller Corneliani. 

Vårens kollektion består av såväl enkel- som dubbelknäppta kavajer och kostymer med ett kontemporärt snitt. Man arbetar med garbadinetyger i japansk bomull, Bouclétyger i ull/silke samt tunna somriga ullkvaliteter. Färgmässigt går kollektionen i beige, ljusgrått, turkos och orange samt "Belvest blue" som företaget själv kallar det.

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Belvest
#1 Steve säger
2017-02-22 10:04 - Anmäl

Det är säkert enormt hantverk, oerhörd skicklighet och mycket hög kvalitet i dessa plagg. Synd bara att passform och styling ser ut som vilken Oscar Jacobsson kampanj som helst. Flertalet av byxorna ser ut att vara på väg att spricka om modellen rör sig en millimeter.
#2 Daniel säger
2017-02-22 10:34 - Anmäl

Snygga färgskalor. Möjligt att jag nu är lite hård och orättvis i min bedöming, men det ser ut som att kavajerna inte är speciellt följsamma, vilket påminner lite om limmade kavajer. Håller med förgående talare om att denna kampanj känns generisk, så de får nog hamna i skuggan ett tag till. Tills dess kan de lära sig knyta slipsar. Herregud...
Vill i övrigt tacka Manolo för intressant läsning.
#3 John säger
2017-02-22 13:35 - Anmäl

Fruktansvärt låga och tighta byxor - känns väldigt 2010.
#4 Paul W H säger
2017-02-22 16:46 - Anmäl

Jaha, "japansk bomull", är det något speciellt med den (jämfört med egyptisk, sea island, pima, etc)?
#5 Hedåsgatan säger
2017-02-22 18:28 - Anmäl

"Fruktansvärt låga och tighta byxor - känns väldigt 2010" som nu #3 säger känns väldigt PK Manolo 2016/2017 för alla ängsliga som vill ha sina byxor norr över naveln o gott om svängrum som de skulle vara en del av en MC Hammer video(googla den kidsen :) ) skämt åtsido kanske en del byxor var i tightaste laget men förutom det så snygga kavajer o färgskalor. Kan vi inte släppa gnället o acceptera att smaken e olika...
#6 Patrick Bateman säger
2017-02-22 23:48 - Anmäl

I have all the characteristics of a human being: flesh, blood, skin, hair; but not a single, clear, identifiable emotion, except for greed and disgust. Something horrible is happening inside of me and I don't know why. My nightly bloodlust has overflown into my days. I feel lethal, on the verge of frenzy. I think my mask of sanity is about to slip.
#7 Ola säger
2017-02-23 17:35 - Anmäl

#6 Haha det är exakt det som modellen signalerar, spot on!
#8 Matte säger
2017-02-24 20:12 - Anmäl

Väldigt fina kläder.... Har o använder Belvest och kan intyga kvalité av högsta klass
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Ciro Zizolfi bespoke tweed jacket...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Auction Report: Two Rolex Kew A...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen