Manolo logotype

Ralph Lauren Purple Label - Spring/Summer 2017

Nästa vårkollektion vi tänkte titta lite närmare på är den från Ralph Laurens spjutspetslinje Purple Label. Kollektionen har de senaste säsongerna särskilts från Polo och är med material och konstruktion i världsklass förtjänat sin egen visning.

Vad jag alltid gillar med Ralph Lauren är att de må vara mode men inget annat företag under modeveckorna känns mer bärbart i såväl styling som plagg. Självklart finns det några få undantag men det känns som att Ralph Lauren dels har en estetik som överskrider rådande trend men också att sammansättningarna av plagg  faktiskt går att ta till sig. 

Vårens kollektion från Purple Label fokuserar på framför allt tre färgteman som alla har en sak gemensamt:

De bärs ton-i-ton. 

Först ser vi en rad looks i nyanserna taupe, beige och oliv som kombineras med skjorta och slips i samma färg. Det rör sig om såväl enkel som dubbelknäppta kavajer och de få gånger som det bryts upp görs så med ett par vita byxor. 

Nästa färgtema är grått som även det kombineras tonalt. Dubbelknäppta kavajer varvas med kashmirtröjor och vi ser för första gången på länge lite vidare och högre byxor med dubbla plisséringar. 

Sista färgtemat är marinblått och här hittar vi en hel del plaggtvättade inslag i lyxigt silke. Mörkblå styling av ton-i-ton är den i min mening enklaste men även stilfullaste. 

Det som slår en med vårens kollektion är att det är förvånansvärt lite bank- och finansinspiration. Kritstrecken, de kontrasterande skjortkragarna och de tredelade kostymerna lyser med sin frånvaro. Det kanske också är lite därför kollektionen känns mer bärbar än någonsin. Mättade jordiga färger som alla enkelt går att kombinera och som smälter in väl såväl på semestern som hemma.

Sist men inte minst visar Ralph i vanlig ordning upp varför han är kungen av formal wear med flera intressanta smokings i såväl enkel- som dubbelknäppning.  

Ett lite härligt inslag är Ralphs fabläss för Espadrillos som kombinerats till nästintill varenda look oavsett om det är shorts eller smoking. 

 

 

Olivgrön dubbelknäppt kostym.

Toner av sand och taupe.

Ljus kavaj och byxa kombinerat med stickad Fair Isle-tröja.

Vita byxor passar i min mening väldigt bra till just den här färgskalan.

Dubbelknäppt kostym med styling ton-i-ton.

Ett av de lite mer udda inslagen i kollektionen som vi sett ett par säsonger i rad.

Det grå färgtemat varierar från ljusgrå till grafitgrå toner.

Ljusgrå kostym ton-i-ton.

Elegant men ledig klädsel för våren där man byter skjorta mot en stickad tröja.

Mörkblått tema.

Högre byxor med generös vidd.

Dubbelknäppt kostym matchat med Espadrillos.

En avslappnad och härlig look.

Dubbelknäppt Jacquardmönstrad smoking.

Benvit smokingjacka för sydligare breddgrader.

Klassisk svart smoking med spetsiga slag och djup knäppning.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Ralph-Lauren
#1 Johan säger
2017-01-31 11:12 - Anmäl

Gillar kombinationerna i stort. Dock kan jag tycka att den extrema timglasformen går lite sådär ihop med de vidare byxorna, men det är väl mest en smaksak.
#2 Karl säger
2017-01-31 11:59 - Anmäl

Spännande om såpass breda byxor är påväg tillbaka. Det märks att det går mycket trender även i "klassiskt" herrmode.
#3 Mange säger
2017-01-31 22:25 - Anmäl

och jag som köpte ett par benvita chinos, mycket snäva över låren och med smal fotvidd. Vad ska jag göra nu? Plocka fram min brallor från 1987...
#4 Mr.B säger
2017-02-01 07:08 - Anmäl

#3 Eller så struntar du i årliga trender och har på dig det du passar i istället, problemet löst ;)
#5 Oskar säger
2017-02-04 15:31 - Anmäl

#1 tycker tvärtom att det just är kontrasten/kombinationen mellan den slimmade kavajen med markerad midja mot de vidare byxorna som känns modern och lite het.
#6 Benke säger
2017-02-06 15:58 - Anmäl

Nja, blev faktiskt besviken då jag brukar uppskatta att spana in Purple Label. Det är dock inte ert fel, tack för reportaget!
#7 Fabian säger
2017-04-09 18:53 - Anmäl

De vita byxorna i bild #9 är makalösa! Synd att det mesta i catwalken inte sedan säljs...
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.