Manolo logotype

Streetstyle - Pitti Uomo 91

(Photo by Claudio Lavenia/Getty Images)

Idag är det dags för en kortare summering av vad vi kunde se på in- och utsidan av Fortezza da Basso förra veckan då Pitti Uomos 91:a upplaga gick av stapeln. Vi var på plats och har här summerat lite av intrycken vi fick av mässans besökare.

Begreppet "Pitti Uomo" har vuxit enormt under tiden jag varit redaktör på Manolo. Från att första gången med stora ögon kliva ut på "Piazzan" för snart 5 år sedan till att idag ha lite mer distans till den cirkus Pitti verkligen kan vara. 

Samtidigt är det en smula tröttsamt med den typ av elitistiska och snobbiga kommentarer rörande allt "peacockande på piazzan". Faktum är att oavsett vad man tycker om beteendet eller klädseln så är det svårt att ignorera att fenomenet bidragit enormt till att öka intresset för mässan i allmänhet och skräddad stil i synnerhet. 

Vad jag dock tycker är viktigt att alltid tänka på är att Pitti i första hand är en mässa. Det är tusentals fantastiska varumärken som träffar återförsäljare, leverantörer och press för att visa upp kollektionen för nästa höst och jag har inget emot att folk vill fotograferas på utsidan så länge man inte glömmer av mässans ursprungliga syfte. Det är inte en modevecka så som Milano, Paris eller London där ytterst lite inköp faktiskt sker.

Vad vissa (om än inte alla) av dessa streetstyle-posörer faktiskt gör är att driva modet framåt för i många fall känns det som att plagg, kombinationer och snitt på besökarna ligger mer i framkant än det man ser i mässans montrar. Sen finns såklart oerhört mycket effektsökeri som inte har någon förankring i verkligheten utanför Fortezza da Basso men istället för att störa sig på detta väljer vi att fokusera på vad vi tycker var tilltalande. Det finns mängder med otroligt välklädda män som är på plats för att faktiskt arbeta och vi har valt ut ett par av dessa nedan.

 

Kenji Cheung är en av delägarna i butikskonceptet Bryceland´s i Tokyo och har alltid en intressant kombination av klassiskt skrädderi och vintage denim. (Christian Vierig/Getty Images)

Kenjis kollega Ethan Newton, tidigare känd från The Armoury har även han ett väldigt spännande förhållningssätt till klassiskt herrmode. (Christian Vierig/Getty Images)

Dawid Tyminski i en klassisk trenchcoat över kostymen. (Christian Vierig/Getty Images)

Svenska Maxim Lund är alltid välklädd i såväl dressade som lediga plagg. (Christian Vierig/Getty Images)

"Butler" i en grön skräddarsydd tweedkostym. (Christian Vierig/Getty Images)

Byxskräddaren Salvatore Ambrosi i en mörkblå knytrock. (Christian Vierig/Getty Images)

Alex Pirounis som tidigare arbetat för Kiton och The Armoury startar senare i år sitt eget butikskoncept i London tillsammans med Jake Grantham. (Christian Vierig/Getty Images)

Intressant kombination av dressat och ledigt med en kamouflagejacka över kavaj. (Christian Vierig/Getty Images)

Shuhei Nishiguchi, inköpare på Beams är en av mässans bäst klädda i vår mening. Här i en kombination av sandfärgade och bruna toner. (Claudio Lavenia/Getty Images)

Gruppbild med bl a Frank Gallucci, Gianni Fontana och Nicola Ricci. (Claudio Lavenia/Getty Images)

Den klassiska trappan upp till övervåningen på mässans huvudbyggnad. (Claudio Lavenia/Getty Images)

Frank Gallucci i tredelad kostym. (Claudio Lavenia/Getty Images)

En av de tydligaste trenderna bland mässans besökare var ytterrockar med pälsklädda kragar. (Claudio Lavenia/Getty Images)

Alessandro Squarzi tillsammans med Luca Rubinacci. (Christian Vierig/Getty Images)

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

#1 egon säger
2017-01-18 11:47 - Anmäl

Det är med kläder som så mycket annat: ibland vill man bara gå hela vägen, och pitti är ett kul forum för att se vad människor hittar på när de inte måste förhålla sig till kritiska blickar i sin vardag. Känns kanske inte lika spännande som för fem är sedan, men ändå roligt!
#2 John säger
2017-01-18 13:13 - Anmäl

Inspirerande bilder, tack. Hmm, det behövs faktisk inte så mycket for at skapa en elegant klädstil. Ju enklare, desto bättra :-)
#3 O säger
2017-01-18 13:26 - Anmäl

#2 "Ju enklare, desto bättre" är ju dock inte någonting som gäller på Pitti, vilket vi ser ovan! ;)
#4 Simon säger
2017-01-18 13:40 - Anmäl

Näst sista bilden - både lite vågat och stilrent. Vansinnigt snyggt!
#5 Älv säger
2017-01-18 14:21 - Anmäl

Ethan Newton är sjukt ball. Diggar verkligen hans stil. Tror jag sett ytterst få grejer som han inte bär upp med bravur. Lite likt dig på det sättet, Andreas!
#6 Lerka säger
2017-01-18 15:25 - Anmäl

Har gått och varit sugen på en knytrock bra länge nu. Någon som sitter inne på tips var och hos vilka märken jag kan hitta något sånt?
#7 Måns säger
2017-01-18 15:31 - Anmäl

Verkligt kul! Ser gärna fler utvalda bilder här eftersom insta-flödet är för mycket.
#8 DooLittle säger
2017-01-18 17:16 - Anmäl

"Samtidigt är det en smula tröttsamt med den typ av elitistiska och snobbiga kommentarer..."

Du glömde "rasism"...
#9 Nils säger
2017-01-18 17:38 - Anmäl

Bra urval!
#10 Tant Brun säger
2017-01-19 09:24 - Anmäl

@ #8, rasism? Mig veterligen har det inte förekommit rasism i denna blogg? VV förklara dig.
#11 Calle säger
2017-01-19 16:00 - Anmäl

En dum fråga, men sker det försäljning av produkterna i montrarna även på plats ?,
#12 Rutger Jönåker säger
2017-01-19 16:48 - Anmäl

Ser ut som att Amishrörelsen är representerad i år.
#13 Andreas Weinås säger
2017-01-19 17:56 - Anmäl

#11 - Nej det är bara en provkollektion som visas upp. Produkterna som visades den här mässan är höst/vinter 2017.
#14 Jan-Ulf Hästhov säger
2017-01-21 09:13 - Anmäl

Frank Gallucci. När han bad sin 12åriga dövblinda syster sy en kostym till hans namnsdag så var det absolut en mycket hjärtlig gest. Men kanske borde dem kramas oftare?

What a Pitti
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.