Manolo logotype

Sartoria Vanni Trunk Show - 20/12

Vi har under hösten tipsat om mängder med skrädderier och tillverkare som besökt Sverige för Trunk Shows. Idag vill vi tipsa om Sartoria Vanni från Florens som erbjuder en mycket prisvärd måttsömnadstjänst och besöker Stockholm den 20:e december.

Ni som följt Manolo en längre tid minns kanske vår artikel om Sartoria Vanni där vi redogjorde för historien bakom företaget.

Sen dess har det hänt en hel del inom företagets produktutbud vilket vi tycker känns riktigt roligt. 

Kavajerna är som ni kunnat läsa tidigare av en sydd halv kanvas-konstruktion producerade i Italien och man arbetar med flera av de främsta väverierna i världen så som Vitale Barberis, Delfino och Loro Piana. 

Priserna startar på ca 500 € och uppåt för en kavaj och från ca 990 € för kostym. 

Man lanserade inför hösten även en serie av rockar i enkel- respektive dubbelknäppt utförande. Rockarna startar på 990 € för 100% ull, 1 590€ för ull/kashmir,  samt 2 990 € för 100% kashmir.

Tidigare var exempelvis kavajernas slag begränsade till en storlek (relativt smala vilket haft störst efterfrågan internationellt) men inför hösten har man lanserat en ny slagbredd på ca 10 cm i såväl peak som notch lapel. 

 

Tredelad kostym med det nya breda slaget.

Kavaj med det breda slaget men i spetsigt utförande.

Grön uddakavaj.

Beige rock i dubbelknäppt utförande.

Enkelknäppt paletå.

Sartoria Vannis Trunk Show kommer gå av stapeln på Scandic Grand Central och vill man titta närmare på företagets produkter eller kanske beställa något gör man det enklast HÄR.

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Johan säger
2016-12-13 10:21 - Anmäl

Satan vilken lurig modell
#2 OlleBolle säger
2016-12-13 11:06 - Anmäl

På den översta kostymen skymtar ett bältesspänne i en glipa mellan väst och byxa. Ärmarna drar sig också på ett underligt sätt vid armhålan på denna. Den beiga rocken har osnygga veck vid höften när den är knäppt. Med mera. Tycker helt enkelt inte att det här ser så övertygande ut jämfört med andra måttsömnadstjänster som brukar gästa oss. Måttsytt ska ha en tydligt bättre passform än RTW.
#3 Andreas Weinås säger
2016-12-13 12:30 - Anmäl

#2 - Jag tror inte man skall dra för stora växlar av passformen på dessa bilder. Det är som alltid med måttsytt svårt att illustrera en exakt passform i bilder och vad man själv är ute efter kan variera kraftigt mot det som illustreras men fortfarande vara fullt möjligt. Är inte ens säker att alla dessa plaggen är måttade efter modellen. Samtidigt förstår jag såklart att man som kund måste utgå från de bilder man får presenterade för sig.

Har testat Vannis MTM tidigare och måste säga att för priset var det väldigt bra. Har ett par sandfärgade flanellbyxor som tillhör favoriterna i garderoben samt två skjortor som trots total avsaknad av handsydda moment är bland de mest välsittande i hela garderoben.

Även kavajerna var bra med fina axlar och en sydd halv kanvas-konstruktion men jag saknade tidigare att man inte erbjöd ett bredare slag. Det är absolut en bit upp i känsla till exempelvis full kanvas från Caruso, Munro, Eidos och Saman Amel men då kostar det i regel ett par tusen till. För många är det värt den extra kostnaden men det är ytterst få tillverkare som i mitt tycke kan erbjuda en måttsydd svid under 10 000 kr med bättre potential.
#4 Criss säger
2016-12-13 15:00 - Anmäl

Nr 1: Ja, honom skulle man inte vilja ha som svärson :-)

Snygga kavajer annars!
#5 OlleBolle säger
2016-12-14 00:12 - Anmäl

#3: Förstår helt vad du säger, men jag tänker så här: om det här är de bästa bilder Vannis kan åstadkomma för att illustrera hur god passform man erbjuder (vilket ju ändå är a och o gällande MTM) så är det inte så förtroendeingivande. Jag vet också att ett foto ofta fångar kläderna när modellen rör sig och då kan det se mycket mer ofördelaktigt ut än i verkligheten. Men då man plåtar och sedan väljer ut de bästa fotona borde det ju, om man nu brukar kunna få till god passform, finans bilder där det inte ser så här suspekt ut. En undrar ju hur passformen ter sig på de bilder som valts bort... Men jag har förstås inte provat Vannis, vilket du har. Så absolut, det ska inte dras alltför stora växlar på enbart foton.
#6 Andreas Weinås säger
2016-12-14 09:53 - Anmäl

#5 - Du har ju helt rätt i att företaget har valt ut att använda dessa bilder så självklart är det vad man som kund får utgå från tills man ser produkten live. Ville bara tydliggöra att om man är intresserad av MTM i den här prisklassen bör man inte utesluta Vanni pga bilderna.
#7 Johan säger
2016-12-14 12:51 - Anmäl

Jag har lite svårt att förstå varför man idag så enträget envisas med att tillverka rockar med så urusel passform.
Rocken på den näst sista bilden till exempel ser ju ut att vara två storlekar för liten - och detta är genomgående för i stort sett alla tillverkare idag tycker jag.
Själv måste jag alltid gå upp minst en, eller som oftast två storlekar, från min vanliga kavajstorlek när jag köper rock. Och till och med då kan jag tycka att rocken ofta stramar i axlar och över armarna, utan att jag för den sakens skull är särdeles atletisk utan snarare normalbyggd.
Personligen tycker jag rockar bör vara aningen oversize, med dagens ögon sett, och med bevarad god rörelsefrihet. Helt enkelt mer praktiska i konstruktionen än dagens ganska feminina form med all fokus lagd på ett så smalt snitt som möjligt.
#8 Andreas Weinås säger
2016-12-14 14:52 - Anmäl

#7 - Det fina med MTM är att man kan be om den typen av passform som man kanske har svårt att finna i rådande mode. Vill man ha produkten vidare, smalare, längre eller kortare är det sällan ett problem så länge man uttrycker det.
#9 Johan säger
2016-12-14 16:59 - Anmäl

Tack för svaret Andreas.
Hur blir resultatet tror du om man ber om en MTM-rock i ett väldigt annorlunda utförande än den basmodellen tillverkaren utgår från?

Jag har inte någon tidigare erfarenhet av MTM så är lite nyfiken på hur mycket man faktiskt kan vara med och påverka snittet
#10 Andreas Weinås säger
2016-12-14 18:50 - Anmäl

#9 - Självklart gör man allra bäst i att vända sig till ett företag vars "husstil" är så nära det man ute efter som möjligt. Tyvärr finns det ofta begränsningar i exempelvis prisklass, tillgänglighet etc som gör att man kanske får kompromissa något.

I min mening handlar det först och främst om att vara tydlig i sin kommunikation med företaget när man har konsultation och måttagning. Förklara vad för silhuett och stil man föredrar och visa mer än gärna exempel i bildform. Sen kan man tyvärr sällan ändra själva modellen då det är ett mönster som är låst

En sak som jag faktiskt vill ge MTM över t ex skräddarsytt är att man nästan alltid har möjlighet att testa flera olika provstorlekar av plaggen. Då kan man ganska snabbt tydliggöra vilken känsla man vill ha. Ibland kan man exempelvis välja att utgå från en lite större storlek och sen anpassa vissa av måtten som ärmlängd och axelbredd. Med skräddarsytt har man såklart ännu högre potential och flera avprovningar men det kan vara svårt att föreställa sig hur slutresultatet kommer se ut.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.