Manolo logotype

J Hopenstand - Handgjorda bälten efter egen smak

Idag skall vi titta närmare på företaget J. Hopenstand som specialtillverkar bälten och läderprodukter av hög kvalitet i Schweiz. I företagets utbud av bälten kan man välja mellan MTO där man själv bestämmer val av material, längd, spänne etc eller full bespoke där möjligheterna är närmast ändlösa.

Namnet J. Hopenstand kommer från Jacques Hopenstand som grundade sin ateljé i Paris 1925. Där producerade han specialbeställningar för sina vänner som ville ha en unik och personlig produkt. 

Genom sina kreationer blev Jacques Hopenstand snabbt uppmärksammad av Couturehusen i Paris. Han arbetade nära med flera av de stora namnen innan han 1965 stängde ateljén för att flytta till Lemansjön. 

Ett halvt sekel senare öppnade Jacques Hopenstands barnbarns-barn upp ateljén återigen med fokus på samma hantverksmässiga kvalitet i form av vändbara bälten och små läderprodukter. 

Faktum är att just möjligheten att vänta bältet och ha en annan nyans på insidan är riktigt intressant. Ett vanligt dilemma hos många stilintresserade män är att man inte vill blanda brunt och svart skinn i sin klädsel. Jag säger inte att det är fel att göra det men föredrar själv att kombinera om inte material så åtminstone ton med andra läderprodukter så som skor och/eller klockarmband. Genom att välja ett bälte som har en svart samt brun sida får man två mycket snygga bälten till priset av ett. Det enda man behöver göra är bara att vända på spännet. 

Även den detaljen erbjuder stor valfrihet då företaget har fyra olika modeller av spänne som finns i svart,  palladium, gulguld- samt roséguldsplättering.

Företagets MTO service erbjuder en rad alternativ av färg- samt materialkombinationer. Du kan välja mellan tre olika bältesspännen i tre olika metaller. Vill du ha bältet med monogram samt i en specifik längd går det självklart utmärkt. Företagets MTO produceras för hand i Frankrike och startar på 250 CHF (ca 2 250 kr)

Företagets bespokeavdelning är en mer kompromisslös då den erbjuder ett än bredare utbud av exklusiva material och fler val så som färg på stygn och kanter. Företagets Bespoke produceras för hand i Schweiz och startar på 520 CHF (ca 4 700 kr)

 

Produktionen av företagets bälten i Schweiz.

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Hedåsgatan säger
2016-11-28 17:22 - Anmäl

Som alltid, tack för reportaget men trodde först att detta handlade om Hermes, till o med deras orangea färg tycker jag
#2 Rozzy säger
2016-11-29 11:40 - Anmäl

Härligt med riktigt hantverk. Men att bältena kostar från 5000 spänn och uppåt känns snudd på löjeväckande. Exakt samma sak som att klockarmband kan kosta lika mycket. Jag jämför med brittiska herrskor med avseende på arbete och material. Jag har svårt att se hur bra dessa kan vara så att de motivera de priserna. De sitter ju bara runt midjan och håller upp byxorna...
#3 Andreas Weinås säger
2016-11-29 13:54 - Anmäl

#2 - Bältena kostar från 2 250kr. Att det är mycket håller jag med om men vill man ha en specialbeställd produkt tillverkad för hand i ett land med relativt hög arbetskostnad är det tyvärr svårt att undvika.
#4 Rune S säger
2016-11-29 14:25 - Anmäl

Dette var pene belter for de som liker en minimalistisk stil.
Har noen prøvd Bredal Belts i Oslo? Jeg kjøpte et onepice alligatorbelte der for et par år siden. Selv et Hermesbelte blir litt enkelt, når man sammenligner dem side ved side.
#5 Rozzy säger
2016-11-30 10:18 - Anmäl

#3 Schweiz av alla länder. Tom en pizza kostar en mindre förmögenhet :-)
Jag läste slarvigt. Men som sagt, 2250 kr är mycket pengar för ett bälte det också. Men folk betalar tydligen det och då är det förmodligen riktigt. Hermès bälten kostar ju också multum så det finns ju en marknad.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.