Manolo logotype

Orazio Luciano Trunk Show den 18-19 november på Spiga 3

Vi fortsätter tipsa om Trunk Shows i vårt avlånga land och näst på tur är Orazio Luciano, ett av Neapels främsta skrädderier som besöker Spiga 3 i Göteborg nu till helgen för deras andra gemensamma trunk show.

Ni som följt Manolo ett tag minns kanske vår recension av den måttsydda kavaj vi lät sy upp från Orazio Luciano i slutet av förra året.

Det är inte en av de billigaste aktörerna av måttsytt men vad som slog mig var att resultatet faktiskt i mitt fall var bättre än mycket skräddarsytt jag testat. Efter lite mer än ett års användning har min kavaj blivit en av garderobens absoluta favoriter och förmodligen ett av de tre plagg jag är mest nöjd med av allt jag beställt. Hantverksnivån och mängden handmoment är tveklöst i linje med många skräddarsydda alternativ och den stora skillnaden är att man inte har tre avprovningar på plagget.

Prisnivån startar i nuläget på strax under 20 000 kr för kavaj och ca 25 000 kr för kostym. 

Spiga 3 började arbeta med Orazio Luciano i början av året då man i våras hade sin första Trunk Show på svensk mark. Det är en möjlighet för butikens kunder att en gång per säsong beställa en måttsydd produkt som sedan levereras inom ungefär 6-8 veckor. 

Jag tycker det är extra kul att även butiker och städer utanför Stockholm får besök av dessa skrädderier och producernter av absolut högsta kvalitet. Vi är medvetna om att mycket av den här typen av bevakning tenderar att fokusera på just huvudstaden men det finns såklart gott om stilintresserade män med intresse för mått- och skräddarsytt i andra delar av landet också. 

Jag kommer på plats för att träffa Pino och Orazio samt Jonas, Lennart, Adam och Max från Spiga och hoppas många av er har möjlighet att komma förbi och snacka stil och kläder. 

Det är ett begränsat antal platser tillgängliga så är man intresserad av att sy upp något bokar man med fördel en tid via info@spiga3.se

 

Handsydd kraginfästning på en av företagets rockar.

Orazio Luciano jobbar med i princip alla de stora och framstående väverierna men har ofta även med sig unika vintagetyger till sina trunk shows.

Pino tillsammans med sin far och tillika grundare Orazio Luciano.

Orazio gör korrigeringar på en provkavaj. Orazio Luciano kan i princip korrigera alla sorters avvikelser som låga, skeva eller ojämna axlar.

Alla mått och detaljer dokumenteras noga.

Foto: Milad Abedi

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Paul W H säger
2016-11-14 12:48 - Anmäl

Hoppar mest till över att snubben som provar ut kavajen på bilderna ser ut att vara typ 18 bast. En annan var en bra bit från en mörkblå kritstrecksrandig kostym för typ 30 papp i den åldern om man säger så (både när det gäller förmågan att bära upp den och betala för den)... Nya tider nu!
#2 Måns säger
2016-11-14 13:03 - Anmäl

#1 Spiga3 är ju en Bratsfälla. Klart grabben måste ha en krita.
#3 egon säger
2016-11-14 13:13 - Anmäl

Har vi fallit till den nivån att vi förolämpar privatpersoner på bilder nu?
#4 Thomas säger
2016-11-14 13:27 - Anmäl

Kavajen på bilden är en provkavaj och säger egentligen ingenting om vad personen faktiskt beställer.
#5 Mike säger
2016-11-14 13:59 - Anmäl

Avundsjukan visar sitt ansikte uppenbarligen. Snart skall det väl gnällas om att detta är "reklam" för Spiga också.
Stor eloge till skribenterna som orkar fortsätta skriva trots mossiga kommentarer...
#6 Andreas Weinås säger
2016-11-14 14:01 - Anmäl

#2 - Det är i min värld högst ointressant att sitta och spekulera i personers ålder eller möjlighet att betala/bära upp en kavaj eller ej. Vi känner inte till någonting om hur omständigheterna ser ut i det här fallet eller vad för något plagg som faktiskt har beställts. Som #4 mycket riktigt nämner så rör det sig om en provkavaj på bilden som används för att skräddarna skall se vilka korrigeringar som behöver göras på den verkliga produkten.

Tycker precis som #3 att den här typen av kommentarer inte hör hemma i Manolos kommentarsfält.
#7 Criss säger
2016-11-14 14:12 - Anmäl

Jag kan ibland tycka att dessa exlusiva kostymer ger ett inte så exlusivt intryck. Titta hur tyget skrynklar sig på ryggen på skräddaren när han böjer sig fram. Dessutom, är det inte lite fånigt att en skräddare har knäppt upp yttersta ärmknappen? Behöver dom få den bekräftelsen? Nåväl, nu har jag varit gnällig :-)
#8 Anderifal säger
2016-11-14 18:15 - Anmäl

Jag har en kavaj från Orazio Luciano som jag är supernöjd med. Tycker den är fantastisk. Vet dock att det är ett märke som drar till sig en hel del haters på t ex Styleforum. Någon som har några tankar runt det?
#9 Andreas Weinås säger
2016-11-14 21:38 - Anmäl

#8 - Min uppfattning är att det främst är en person som har gjort det till sin livsgärning att såga diverse skräddare i Neapel och runt om i Europa (inkl. bl a Orazio) på Styleforum. Jag lägger ingen värdering i om han har rätt att vara besviken på just sin erfarenhet av företaget men jag skulle ta allt som skrivs på forum (inklusive Manolo) med en nypa salt då allas upplevelse kan variera, särskilt med en handgjord och måttsydd produkt. Jag bygger min egen uppfattning av Orazio Luciano på hur jag själv upplevt kavajen över ett års tid och kan ärligt säga att den tillhör mina favoriter i garderoben. Att det finns skickliga skräddare till lägre pris i Neapel råder ingen tvekan om men ytterst få som kommer till Sverige för trunk shows. För min egen del handlar det om en helhetskänsla och där är jag tillräckligt nöjd för att troligtvis lägga en ny beställning under Trunk Showen till helgen.
#10 Anderifal säger
2016-11-14 22:14 - Anmäl

Tack Andreas för bra och utförligt svar!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.