Manolo logotype

5 favoriter från Shibumi hösten 2016

Vi fortsätter att titta närmare på utbudet av prisvärda produkter av god kvalitet. Näst på tur är tyska accessoarföretaget Shibumi från Berlin som drivs av Benedikt Fries och Niels Holdorf.

Många känner säkert igen herrarna bakom Shibumi från diverse streetstylebilder på Pitti Uomo. De är bägge stora förespråkare av skräddat herrmode med plagg från Sartoria Corcos, Dalcuore och B&Tailor. Deras eget varumärke präglas dock av en betydligt mer överkomlig prisbild med handsydda slipsar, pochetter och scarfs. 

Man erbjuder sina slipsar i såväl lång som kort längd men även med två olika bredder på 8cm och 9cm. 

Vi fick möjlighet att titta närmare på företagets höstkollektion och har valt ut 5 av våra personliga favoriter.

Blommönstrad slips i silke - Aubergine

Nyansen Aubergine eller Eggplant ligger någonstans mellan lila och vinrött och är i min mening en av de mest mångsidiga färger man kan ha på en slips. Nyansen går perfekt till mörkblå och grå svidar och med inslag av grönt, gult eller ljusblått kan man enkelt plocka upp andra toner ur klädseln.

 

Bröstnäsduk i silke - Onnagata

En av grundarna av företaget; Benedikt Fries har sedan lite mer än ett år bott i Tokyo vilket genererat en rad japanska prints i framför allt företagets bröstnäsdukar. Här i modellen Onnagata med handrullade kanter och en bra tilltagen storlek på 40x40cm.

 

Hängslen i Dugdale Tweed - Brunt fiskben

Ett par härliga hängslen för alla tweedentusiaster i brunt fiskbensmönster.

 

Fiskbensmönstrad kashmirscarf - Ljusgrå

En ljusgrå kashmirscarf med lyxig känsla som värmer fantastiskt under vinterhalvåret.

 

Ofodrad handske i capybara - Brun

I företagets avdelning "Sen" erbjuder man en del produkter i det lite högre prissegmentet. Bland annat dessa handskar i capybaraskinn med den karaktäristiskt fläckiga karaktären. Ett elegant och samtidigt ledigt alternativ för att hålla händerna varma.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer

#1 O säger
2016-11-09 17:47 - Anmäl

Snyggt, men ogillar er osunda syn på prisvärdhet som ständigt kommer fram i era artiklar. 50 euro för en tygbit tycker jag inte kan kallas prisvärt, även om den är printad, handrullad och så vidare.
#2 Andreas Weinås säger
2016-11-09 18:13 - Anmäl

#1 - Med all respekt för din åsikt håller jag inte med överhuvudtaget. Prisvärdhet må vara subjektivt i viss mån beroende på vad man själv värdesätter i en produkt men framför allt behöver inte prisvärt betyda lägsta pris. Sett till det hantverk och den kvalitet Shibumi (eller många av de andra företag vi benämner som prisvärda) levererar för priset skulle jag säga att det i högsta grad är prisvärt.

Vad är det som gör vår syn på saken osund? Att vi anser att det är bättre att betala 90€ för en slips av vettiga material med fint hantverk och skäliga löner? För mig finns det få saker som är mindre prisvärt än massproducerade slipsar och näsdukar i syntetmaterial med enormt mycket större miljöpåverkan. .
#3 Måns säger
2016-11-09 19:05 - Anmäl

#2 Bra rutet, Andreas! Minst prisvärt av allt är en kostym för 2k från Dressman. Hur mycket har sömmerskan fått av det?
#4 O säger
2016-11-09 19:15 - Anmäl

Okej, jag var raljant och ber om ursäkt för det. Förstår att priserna sticker iväg en del pga. goda löner och för att produkterna de är bra ur miljösynpunkt. Jag ser dock t.ex. Poszetka som ett mer prisvärt alternativ som uppfyller de vad du talar om att du värdesätter i en produkt – och dessutom till ett lägre pris.
#5 Måns säger
2016-11-09 19:20 - Anmäl

Bara för sakens skull gick jag genast och beställde en Onnagata. 10€ i frakt, vilket får anses prisvärd även detta förmodat lätta och tunna paket.
#6 random säger
2016-11-10 09:31 - Anmäl

#5: Det är definitivt en nackdel med att köpa accessoarer på nätet. För att jag kan dra nytta av ett förhållandevis bra pris sett till kvalitet utan att det drar iväg pga frakt blir det sällan att mindre beställningar görs. Köper jag en näsduk från B&B för 300 kr men behöver lägga på 20% i frakt så blir det ju genast inte lika attraktivt, samtidigt som jag inte alltid vill samla till storköp. Bra med nätbutiker som har låga trösklar för gratis frakt!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Optimo hats, Chicago

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Three On Three: Comparing Entry-Level...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen