Manolo logotype

Ivy Watch Co - Svenska klockor med en amerikansk touch

Sedan den enorma framgången för det svenska klockmärket Daniel Wellington så har det kommit ett par svenska aktörer till på marknaden. För de senare har det ofta handlat om att även de fokusera på en klocka som stilmarkör men med lite dyrare och bättre detaljer än bjässen Daniel Wellington levererar. Alldeles nyligen lanserades just ett sådant märke i form av Ivy Watch Co. Vi har fått möjligheten att titta närmare på deras första modell Montauk och har även intervjuat grundarna Carl Emilsson och Johan Svensson.

Som både märkets namn, Ivy Watch Co. och namnet Montauk på den första modellen antyder så rör det sig om New England-romantik och en klassisk preppydoftande klocka. Ivy efter den avslappnade och exklusiva stil som uppkom och härstammar från elituniversiteten i nordöstra USA på 1950-talet. Mountauk är udden längst ut på Long Island och en förlängning av East Hampton och själva epicentret för preppystilen.

Den första modell som lanseras är unisex och i den bärbara storleken 39mm och levereras med vit eller svart urtavla. En mycket påkostad detalj är att de har ett välvt safirglas med fasad kant. Det finns även ett antal exklusiva band från Tärnsjö Garveri i vegetabiliskt garvat läder att välja på alternativt ett Nato-band i nylon. Boetten i sig är i rostfritt stål.

Klockan har en exklusiv inramning genom att den kommer i en snygg box och fodral samt med genomtänkt presentation. Priset är 2 495 kr med Nato-band och 2 695 kr med läderband

Svart tavla med vintageinspirerat skinnband.

Vit tavla med natoband.

Berätta lite mer om er och hur det kom sig att ni startade märket?

- Vi är fyra kompisar med lite olika bakgrund, men med ett gemensamt brinnande intresse för klockor, formgivning och design. Vi hade under en tid pratat om att det skulle vara kul att använda våra olika erfarenheter för att skapa något tillsammans och då kändes det självklart att starta ett klockmärke.

Hur tänkte ni när produkten togs fram?
- Utgångspunkten har alltid varit att skapa en klocka vi själva gillar att bära. Designen på vår första modell Montauk är inspirerad av sportklockor från 50- och 60-talet, eran som vi anser vara klockdesignens guldålder. Två detaljer som speglar det är diametern, 39mm, som är någon millimeter mindre än de flesta klockor idag, och det välvda safirglaset som ger klockan ett unikt uttryck.
Viktigt för oss var givetvis också att skapa en produkt av hög kvalitet och vi har inte kompromissat vad gäller materialval och specifikation. Safirglaset, en vattentålighet på 10 ATM och de handgjorda läderbanden av vegetabiliskt garvat Tärnsjöläder som kommer att bli vackrare i takt med att de åldras är exempel på detta.

Finns det ett glapp att fylla vad gäller stilklockor i ett prissegment över ex Daniel Wellington som blivit så populära?
- Fokus de senaste åren har helt klart varit på de tunnare, lite enklare kostymuren och vi tyckte det saknades en klocka med ett annat uttryck, med en riktigt bra specifikation och med kompromisslösa materialval, men fortfarande till ett tillgängligt pris. Att döma av mottagandet klockorna fått sedan vår smyglansering är det många som håller med oss, vilket så klart känns väldigt roligt.

Idag är det en modell och storlek som erbjuds, hur ser det ut fram över, fler modeller på gång?
- Just nu har vi fullt upp med lanseringen av Montauk, som dessutom erbjuds med både mörk och ljus urtavla samt med olika bandtyper i flera färger, vilket gör att Montauk är mer än bara en modell. Men, med det sagt ser vi absolut fram emot att släppa ytterligare modeller i framtiden som följer samma grundprincip som Montauk vad gäller kompromisslöshet i kvalitet och specifikation.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer Klockor

#1 Måns säger
2016-11-05 13:04 - Anmäl

Snygg! Men var kommer verket ifrån? Och var sker monteringen? Två inte oviktiga detaljer.
#2 hodinkee säger
2016-11-05 13:17 - Anmäl

Det här känns inte som Manolo. Artikeln riktar det till en exklusiv klocka, samtidigt som artikeln är väldig fattig på information.

Som Måns skriver ovan. Ni nämner ingenting om tillverkning eller urverk? Och vad är anledningen till artikeln?
#3 Karl säger
2016-11-05 13:32 - Anmäl

#2

Detta är väl snarare en "reklamtext", som ju en del är här på Manolo. Det tycker jag man får köpa.
#4 Erik säger
2016-11-05 14:16 - Anmäl

Bara till info.
En kamrat sälger DW-klockor. De kostar 75kr styck att producera.
Man får verkligen värde för sina pengar
#5 JM säger
2016-11-05 16:57 - Anmäl

Tycker klockan skriker "wannabe". Boetten är som snodd ur rolex lager, och urtavlan otroligt likt den hos AP:s royal oak. Och namnet... Ivy-leage-romantik funkar liksom inte när man försöker skriva det på pannan
#6 Andreas Weinås säger
2016-11-05 17:57 - Anmäl

#2 & 3 - Det är Olof som skrivit artikeln så eventuella frågor om varför han fastnade för Ivy Watch Co är nog han bäst lämpad att svara på. Jag kan dock garantera att det inte rör sig om någon "reklamtext" och att Manolo har inte fått ersättning för att uppmärksamma varumärket.
Om Manolo skulle ha någon form av Native-annonsering kommer den typen av artiklar tydligt att annonsmärkas.
#7 svenne säger
2016-11-05 17:58 - Anmäl

Hur mycket betalade grabbarna för annonsplatsen? Förmodligen ett billigt Miyota eller Ronda-verk.
#8 Mike säger
2016-11-05 18:34 - Anmäl

Jag tycker som #2, känns mer som en reklamtext även om jag inte tror att det är så.
Kanske är det bara jag som blivit bortskämd av alla grymt bra texter genom åren och fått för höga "krav" på Manolo.
Bättre kan ni ;)
#9 A säger
2016-11-05 19:36 - Anmäl

Om det nu är ett automatiskt urverk i den där så köper jag det, trots den uppenbara Audemars Piguet/Rolex-ripoffen. Vattentät på dykarnivå med safir och automat för en bra peng.

Är det dock ett quartz-verk i så undrar jag vad den artikeln gör här. Kan väl skriva om vad Dressman släpper härnäst då isåfall.
#10 Tompa säger
2016-11-05 19:37 - Anmäl

Kom igen nu Manolo! Hög tid att släppa namnet på urverket, alla undrar. De flesta av era läsare har ett kvalitetskänsla, glöm aldrig det.
#11 Olle säger
2016-11-05 20:10 - Anmäl

Ni som undrar över urverket och klagar över texten - hur svårt kan det vara? Gå till deras hemsida och kolla. Det tog mig 10 sek att där ta reda på att urverket är ett Miyota 2025.
#12 Jonas säger
2016-11-05 20:32 - Anmäl

Varför står det att det är svenska klockor? Jag tycker inte att det räcker att man kan få ett armband från Tärnsjö för att de ska få kallas svenska. Monteras de i Sverige?
#13 Kore säger
2016-11-05 21:40 - Anmäl

Miyota 2025. Urverket kostar alltså en slant under vad du betalar för en starköl på krogen.

Nej, jag kan inte säga att jag ser värdet i den här artikeln. För 2500 kr finns det väldigt mycket mer intressanta klockval. SEIKO och Certina som exempel (SKX007/009 & DS action t.ex.).

En fin klocka, helt klart, men jag tycker att artikeln är något felvinklad, tyvärr.
#14 Professorn säger
2016-11-05 22:32 - Anmäl

Note to Manolo - låt inte Olof skriva om klockor...
#15 Paul W H säger
2016-11-05 23:27 - Anmäl

#9 - "Vattentät på dykarnivå" Jasså? Vad är det för dykare du har pratat med? Ett minimum skulle jag vilja säga är 200m och skruvad krona.

#11 - Läsaren måste omedelbart gå till en annan sida för att läsa grundläggande information. Det måste du väl ändå medge är ett journalistiskt jättemisslyckande.

#14 - Medhåll!
#16 DrDre säger
2016-11-06 08:21 - Anmäl

Tycker inte att den är så dum, eller rättare sagt rätt snygg. Visst kan man se spår av Milgauss och DD2 å kanske lite Nautilus över visarna, men slutresultatet skäms inte för sig. Kul med folk som tar initiativ och gör ngt de gillar. Hoppas der går bra för dem.
#17 Bosse säger
2016-11-06 11:37 - Anmäl

Är det fungerade lume? Det framgår varken på hemsida eller i artikeln vad jag Ian se.
#18 Ole säger
2016-11-06 12:21 - Anmäl

"kompromisslöst", "exklusiv", "kvalié", "mycket påkostad". Varför skriver man en sånhär reklamartikel? Produkten är säkert inte sämre än andra klockor i prisklassen men det är inte billiga polyesterskjortor från Dressman heller, men de får inget odelat positivt utrymme...
Angående det bajsnödiga historieberättandet finns det inget 50-tal över klockan. Alls.
#19 Tadetpiano säger
2016-11-06 13:18 - Anmäl

Bra alternativ som gör världen lite snyggare. Kanske hade skippat namnet men tack och lov så var det ganska litet i alla fall. Alla hatare som skriker rolex så fort de ser en klocka som stjäl uppmärksamhet från deras 50tk-klocka borde sluta känna sig hotade. Samma killar som på mellanstadiet mobbade de med fyra ränder på byxorna... Eller är det kanske tvärt om?
#20 DrDre säger
2016-11-06 14:17 - Anmäl

Får nog hålla med Tadepiano. Reaktionen från många ovan är inte normal. Att gå upp så i varv över några detaljer i en artikel om en klocka, måste innebära att man ständigt går omkring och är fullständigt rosenrasande (inombords?). Känns inte särskilt sunt.
#21 Ole Bramserud säger
2016-11-06 15:32 - Anmäl

Citat:
Får nog hålla med Tadepiano. Reaktionen från många ovan är inte normal. Att gå upp så i varv över några detaljer i en artikel om en klocka, måste innebära att man ständigt går omkring och är fullständigt rosenrasande (inombords?). Känns inte särskilt sunt.

Det är mer det att artikeln känns snevriden och eventuellt kan vispa upp någon nybörjare på läktaren.
#22 Marcus säger
2016-11-07 12:31 - Anmäl

Uppskattar att ni ibland tar med produkter i en prisklass som passar en större målgrupp (även om ni bör fortsätta ha fokus på kvalité vilket automatiskt gör produkter dyrare). För mig som inte är absolut märkesfreak utan är här inne för att se snygga och stiliga produkter så var det här ett trevlig inslag. (Även om jag ett kort slag funderade på om det var en reklamannons ;)
#23 Johan säger
2016-11-07 14:17 - Anmäl

Är det bara jag som stör mig något oerhört på namnet?
#24 Måns säger
2016-11-07 17:46 - Anmäl

#23 Jag som varit i Montauk några gånger kan inte tänka mig något där som ger kvalitetskänsla. Skulle vara fyren då. Eller LIRs ändstation.
#25 DNOV säger
2016-11-07 23:21 - Anmäl

Har Manolo inte fått betalt för den här texten så har ni i vart fall bjudit på rejäl gratisreklam. En helt okritisk text och bara rent säljsnack som återges.

Alla som jobbat med produktutveckling vet att det inte finns något som "kompromisslöshet" i praktiken. Det är den ädla konsten att kunna göra rätt avvägningar och lägga sina resurser där de ger bäst effekt som skiljer agnarna från vetet, för även en Patek för en mille är full av kompromisser.
#26 Andreas Weinås säger
2016-11-08 00:36 - Anmäl

#25 - Om du har åsikter om huruvida våra texter brister i objektivitet och kritiska granskning är det något vi tar till oss. Jag anser inte att Manolos huvuduppgift är att syssla med kritiskt granskande journalistik utan snarare att förmedla alternativ som kan vara intressanta för våra läsare. ibland väljer vi absolut att objektivt förmedla saker med så mycket fakta, information och bilder som möjligt så att läsarna själva får dra sina egna slutsatser. Andra gånger har vi valt att hylla saker för att vi helt enkelt verkligen gillar i form av mer personliga artiklar. Vår trovärdighet är dock något vi värderar väldigt högt och om den ifrågasätts får vi ta till oss det och se hur vi kan förbättra vårt arbete.

Jag vill dock återigen förtydliga att Manolo inte fått betalt för att skriva om Ivy Watch Co. Varken i direkt betalning eller annonsering.
#27 Kvist säger
2016-11-08 22:41 - Anmäl

Även om ni inte har kritiskt granskande journalistik som mål måste väl ändå ambitionen vara att prestera mer än att kopiera och klistra in text från en pressrelease? Ingressen på den här texten är ju ett skämt.
#28 # Cashmoneyz säger
2016-11-09 00:19 - Anmäl

Klart som spa att Manolo har fått betalt för "artikeln".

Klockan tillverkas säkerligen i Kina / annat låglöne/kvalité land och är väl ett batterichip. Gissar bara med tanke på priset.

Ful och för massan. Känns inte så Manolo tbh.

Jag ger företaget 1 år eller 2 av förluster för att sedan tyna bort. Inget jag köper aktier i...
#29 Andreas Weinås säger
2016-11-09 10:28 - Anmäl

#28 - Jag har sagt det två gånger och förtydligar det en tredje. Vi har inte fått ersättning för att publicera någon artikel om Ivy Watch Co. Att påstå det helt utan grund är inte bara kontraproduktivt dä vi inte kan ta till oss av något vi inte gör men även respektlöst.

Vad man tycker om klockan är helt individuellt och inget vi lägger någon värdering i.
#30 Tante Mutti säger
2016-11-09 16:32 - Anmäl

#28 ful är den inte, den är ok och mycket bättre än tex Wellington.

För massan..jo, men det måste inte vara nåt negativt, en VW-bubbla är också för massan men är inte ful.

Slutligen ger artikeln intryck av att vara en saxad reklamtext, -ni borde fått betalt! Ta betalt nästa gång.
#31 Cashmoneyz säger
2016-11-09 17:06 - Anmäl

#30,

Vet inte vad Wellington är men jag jämför inte med något. Den ser ut som en lam kopia av Rolex.

Och jo, bubblan är en ful bil ritad av Hitler.

De har fått betalt för texten så no worries!
#32 Cashmoneyz säger
2016-11-09 17:07 - Anmäl

#29,

okej, säger du det så ger jag med mig. Men då säger jag som #28; Ta betalt.
#33 Carl H Eriksson säger
2016-11-10 22:53 - Anmäl

Ibland tycker jag att Ni borde ta bort kommentarerna här på hemsidan. Folk klagar alldeles för mycket på Er.

Senast i måndags tänkte jag på vilken tur jag har som kan läsa Manolo. Att sidan faktiskt är svensk. Fortsätt med ert fantastiska arbete.
#34 Mr Jante säger
2016-11-14 11:29 - Anmäl

Alltså, människor är så förbannat patetiska på detta forum som gnäller och smutsar ned i onödan. Starta ett eget klockmärke då, eller? Vad hade ni som gnäller så förbannat gjort? Inte hört av er till Manolo? Det kallas marknadsföring, miffon.

Jävla förbannade fega näthatare. Gör något vettigt med era liv. Precis som grabbarna på Ivy har gjort. AAAAH!
#35 David säger
2017-02-11 19:49 - Anmäl

Jag tycker klockorna är skitsnygga. Eftersom de kostar runt 2500 känns det orimligt att jämföra dem med Rolex osv. Vill också passa på att poängtera att vi alla numer bär armbandsur som en accessoar. Eller öppnar ni boetten på era Patek-klockor ibland och bara myyyyser åt kugghulen? Att hävda att det är viktigt med den formidabla PRECISION som en Rolex kan erbjuda låter som självbedrägeri i mina öron.
#36 Thomas säger
2017-02-11 23:41 - Anmäl

Detta är ju quartzklockor!!
Faller bort direkt. Vem vill ha en batteridriven klock?
#37 A säger
2017-02-12 12:24 - Anmäl

#36 De som vill ha en klocka för 2 500? Enklare och billigare, mer slitstarka, håller tiden bättre och du behöver inte ställa om dom om du råkar bära en annan klocka i ett par dagar. Den enda som kommer att veta om din klocka är automatisk eller quartz är du själv, och får nog säga att quartz är snäppet mer praktisk.
#38 riesenschnauser säger
2017-02-12 17:36 - Anmäl

#36: När mekaniska ur var normen och quartz kom, dog marknaden för mekaniska ur. Det fanns en anledning till det. Mekaniska ur handlar om känsla, inte om funktion.
#39 Thomas säger
2017-02-12 22:22 - Anmäl

Klart det handlar om känsla. Vem bryr sig om någon minut mer eller mindre. Alla ser om det är en quartz eller mekanisk klocka.
Det syns på sekundvisaren.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.