Manolo logotype

Manolo x Skoaktiebolaget 3.0 - Resultatet

Så var det äntligen dags för resultatet av den samarbetssko vi tagit fram tillsammans med Skoaktiebolaget i Stockholm. I dagens artikel blir det mängder med information om de detaljer och val vi gjort och inte minst en bildkavalkad på skorna i dess naturliga miljö.

Tidigare i veckan kunde ni läsa första delen i den här artikelserien där vi gick igenom bakgrunden till samarbetet och valet av tillverkare i form av Carlos Santos. 

Skorna produceras som sagt i Portugal med samma randsydda konstruktion som dominerar marknaden av kvalitetsskor. När det kom till modell och designval gick våra tankar åt något vi tidigare inte gjort. Efter två lågskor tyckte vi att det säsongen till ära var dags för att för första gången lansera en känga. 

Valet föll på en så kallad Balmoralkänga som kännetecknas av en horisontal söm som löper längs skons sida bak till skons hälkappa. I tåpartiet valde vi en klassisk perforerad cap toe. Kängan har ett relativt högt skaft med 4 par speed hooks som underlättar snörningen avsevärt. 

 

Materialet vi valde att gå på är en mellanbrun mocka som skiftar lite i färg på ett härligt sätt beroende på ljuset. Många har en skev bild av mocka som alltför känsligt för en känga eller vintersko men vi tycker tvärtom att det är ett av de främsta materialval för säsongen. Med ett milt mockashampoo, en bättre impregneringssprej och en riktig mockaborste håller sig mockan snygg i såväl regn som solsken. För att förstärka slitstyrkan och användbarheten adderade vi en elegant gummisula som förlänger användandet på regntunga gator.

 

Den eleganta kängan är försedd med en tålig gummisula för att maximera användningen under vinterhalvåret.

Vi valde den här specifika mockanyansen då den känns väldigt mångsidig och gifter sig utmärkt med en mellangrå flanellbyxa, samtidigt som den enkelt kan kombineras med ett par klassiska jeans.

Som alla säkert vet så kan valet av läst vara helt avgörande för hur man uppfattar en sko och inte minst en känga. Carlos Santos har alternativ som sträcker sig från hårt mejslade till klassiskt runda läster och vårt val föll på företagets 316-läst. Den är en mandelformad, klassisk läst som är ganska generös i passformen och passar perfekt till den här typen av modell.

 

Den elegant rundade 316-lästen från Carlos Santos.

Sist men inte minst, och det kanske viktigaste för många: Vad kostar kängan?

Vi kan meddela att den kommer landa på 3 400 kronor vilket får ses som väldigt konkurrenskraftigt för en randsydd kvalitetssko producerad i Europa. 

Skon finns som tidigare endast i ett begränsat antal så är ni intresserade är det bäst att slå till snabbt för vår första samarbetssko i samma prisklass tog slut på mindre än ett dygn...

Skon säljs exklusivt via Skoaktiebolaget och finns att köpa HÄR alternativt i butiken på Humlegårdsgatan i Stockholm.

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skor Snörskor

#1 Daniel säger
2016-10-27 11:25 - Anmäl

All heder till er för att ni "vågar" göra en känga i mocka, många svenskar har ju fått för sig att det inte går att bära mocka på hösten, felkatigt som så bra påpekas ovan. Riktigt fina!
#2 Andreas Weinås säger
2016-10-27 11:42 - Anmäl

#1 - tack så mycket för de vänliga orden. Vi tycker precis som du är inne på att mocka är ett material som är extremt underskattat för hösten och detta utförandet är precis det jag själv letat efter vilket gjorde det extra kul.
#3 EB säger
2016-10-27 12:14 - Anmäl

Vacker känga men går tyvärr bort på grund av lästvalet. Ni tycks gilla mandelformade läster, förra årets modell var väl på läst 804 från EB?
#4 Andreas Weinås säger
2016-10-27 12:56 - Anmäl

#3 - Tack så mycket. Jo det gör vi absolut. Sen varierar det enligt mig väldigt mycket beroende på vad det är för modell och utförande. En Balmoralkänga tyckte vi gjorde sig allra bäst på en elegant rund läst men hade det varit en wholecut hade vi troligtvis valt något mer mejslat precis som en PTB definitivt gör sig bäst på en "klumpigt" rund läst.

316-lästen är dock något rundare i tån än vad modellen från Bonafé var.
#5 Victor säger
2016-10-27 13:01 - Anmäl

Älskar denna känga! Bra jobbat, som vanligt =)
#6 Michael säger
2016-10-27 14:19 - Anmäl

Riktigt bra!
#7 Andreas Weinås säger
2016-10-27 14:28 - Anmäl

#5 & 6 - Stort tack. Väldigt kul att ni gillar den.
#8 Mattias säger
2016-10-27 19:21 - Anmäl

Håller helt med om det positiva ovan. Har inte övervägt CS tidigare men nu kommer det som sämst bli att prova. Lästen ser ut att vara en lyckoträff, hoppas de ser lika bra ut i verkligheten.
#9 Jimmy säger
2016-10-27 23:51 - Anmäl

Riktigt snygga!
Men den där rocken är ju i en klass för sig.. Galet!
#10 Julius säger
2016-10-28 15:01 - Anmäl

Trevlig Blogg, trevliga kängor!

Har en fråga angående färgen, varför denna tobaksfärg? Varför har den blivit så oerhört populär i Stockholm? Övervägde ni en mörkare färg för kängorna?

I dagsläget är det lättare att hitta kvalitestskor i denna nyans än mörkbruna i Stockholm medans den är mycket ovanlig i Italien.

Brukar vara i Milano ett par gånger i månaden och säga vad man vill om den chica italienska stilen så är Milaneserna ytterst konservativa! Man ser aldrig bruna skor till kostym med undantag för gråa flanellkostymer med mycket mörkbruna mockabrouges. Jag hade föredragit en mycket mörkbrun mocka.

Många hälsningar,
Julius
#11 DrDre säger
2016-10-28 19:31 - Anmäl

Riktigt elegant. Bra allroundkänga som borde funka till det mesta förrutom kanske då det är en jäkla massa minusgrader eller striktaste mörkblå kostymen.
#12 AO säger
2016-11-01 00:51 - Anmäl

Måste börja med att berömma skorna, fina!
Min fråga gäller dock istället rocken som du bär, mer specifikt det "bälte" som finns över ryggen. Har alltid gillat denna detalj men den tycks tyvärr inte vara så vanligt.
Vad ska man söka efter samt har du något tips på tillverkare om man inte vill skräddarsy?
#13 Andreas Weinås säger
2016-11-01 09:02 - Anmäl

#12 - Först och främst vill jag säga tack för de vänliga orden om kängan. Angående rocken så kallas den detaljen för Martingala och är såklart enklast att få genom måttsömnad men finns absolut även inom RTW. Framför allt dressade rockar från italienska tillverkare brukar vara försedda med den här detaljen.
#14 Stiltje.net säger
2016-11-02 12:58 - Anmäl

Elegant och smidig känga, tycker jag. Nästan lite "damig" i utformningen. Jag skulle säga att den skulle göra sig allra bäst till en smalare tweedbyxa med diskret överrutning.

Fin!
#15 max säger
2016-11-02 13:35 - Anmäl

Varför s.k. speedhooks?
Dagisstuk.
För att få tid över att fippla med mobilen?
#16 Andreas Weinås säger
2016-11-02 14:47 - Anmäl

#15 - Det är en ganska logisk lösning. Även om Speedhooks låter som ett i första hand tidsoptimerade val så handlar det snarare om att underlätta när man tar av och på kängan. Jag har själv testat Oxfordkängor likt den här utan speedhooks vilket är ett rent helvete när man behöver snöra upp de 4-5 översta snörhålen för att få i eller ur foten. Detta går otroligt mycket smidigare när man har speedhooks.
#17 Andreas Weinås säger
2016-11-02 14:51 - Anmäl

#14 - Kängan är som du säger ganska nätt och det är medvetet för att kunna gå som en diskret lågsko under en lite vidare byxa. Man kan självklart göra en sån här modell mer ledig genom en något klumpigare läst och inte minst stormrand men det tycker åtminstone jag rimmar mindre väl med just Balmoralkängor.
#18 Stiltje.net säger
2016-11-04 09:03 - Anmäl

#17: Absolut rätt val med en nätt läst, tycker jag.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Spring/Summer 2019

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

Watch Spotting: Akrivia Founder Rexhep...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen