Manolo logotype

Manolo x Skoaktiebolaget 3.0

Idag har vi den stora äran att presentera det tredje samarbetet mellan Manolo och svenska kvalitetsskobutiken Skoaktiebolaget. Trogna läsare minns säkert våra tidigare samarbeten som resulterat i skor från såväl Carmina och Enzo Bonafé men i år har vi valt en ny tillverkare som vi tror kommer falla många av er i smaken.

Vår första samarbetssko vi gjorde tillsammans med Carmina sålde slut på mindre än 24 timmar och uppföljaren från Enzo Bonafé var även den mycket populär trots det klart högre priset. 

Våra tidigare samarbeten har trots skillnaden i pris varit två alternativ där vi känt att man sett till priset fått väldigt mycket sko för pengarna. Carmina som vid lanseringen kostade 3 400 kr vilket får ses som väldigt överkomligt för en randsydd sko av den kvaliteten och Enzo Bonafé som inte bara erbjuder material i högsta klass men även en handrandsydd konstruktion för ca 5 500 kr. 

Även i årets samarbete har vi valt att erbjuda, vad vi anser är något av de bästa man kan köpa för pengarna på marknaden. Det rör sig om Skoaktebolagets senaste tillskott i utbudet: Carlos Santos

Portugisiska Carlos Santos grundades 1942. Carlos började sin karriär redan som 14-åring i en liten skofabrik, och nu bär alltså denna fabrik hans namn. Företaget är ett av flera från hemlandet som tagit andelar på marknaden pga såväl hög kvalitet som tilltalande prisbild. Skorna är maskinrandsydda med Goodyear-maskin precis som deras brittiska konkurrenter och man arbetar med flera av de främsta garverierna i branschen. Sedan företaget för första gången exporterade skor utanför Portugals gränser för 35 år sedan har man nu vuxit och finns på marknader så som Tyskland, Frankrike, Spanien, Japan och USA.

En sak som gör Carlos Santos lite unik som producent är den imponerande Patina Service man erbjuder. Där kan man beställa skor med en handmålad patina i hela 12 olika nyanser. 

Skoaktiebolaget introducerade varumärket på den svenska marknaden tidigare i år vilket ni kunde läsa mer om här på Manolo. Ambitionen var att erbjuda ett instegsalternativ av kvalitetsskor som skulle ligga under Carmina men fortfarande erbjuda hantverk, kvalitet och konstruktion av hög klass. 

Responsen har varit fantastik och sen lanseringen har Skoaktiebolaget introducerat en uppsjö av egna modeller, exklusiva för butiken. 

På torsdag klockan 12.00 11.00 kommer skon att lanseras på Skoaktiebolagets hemsida samt i butiken på Humlegårdsgatan 4. Samtidigt kommer artikel II publiceras här på Manolo där ni får möjlighet att se resultatet samt en utförlig rapport om pris, material och design.

 

På besök i Carlos Santos fabrik i norra Portugal.

Tillskärning av skornas ovandel och broguemönster.

En liten "sneak peek" på vad som kommer lanseras på torsdag. En randsydd sko med den traditionella korkfyllnaden som efter tid formar sig efter bärarens fotavtryck.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skor Snörskor

#1 dj säger
2016-10-25 15:19 - Anmäl

Spännande!
#2 Jesper B. säger
2016-10-25 16:32 - Anmäl

Yes! Perfekt för en studentplånbok!
#3 Tolvan säger
2016-10-25 16:35 - Anmäl

Vilken dressare till raket han rockar.
#4 Pablo säger
2016-10-25 17:09 - Anmäl

Wow! Gillar verkligen det jag har sett från Santos.
#5 Shu säger
2016-10-25 17:32 - Anmäl

Börjar bli dags att testa Santos!
#6 Ove säger
2016-10-25 17:56 - Anmäl

Först till kvarn på torsdag då!
#7 alfred säger
2016-10-25 18:22 - Anmäl

Tycker verkligen ni borda skapa en forumfunktion! Skulle vara väldigt givande för delning av tips och erfarenheter.

Ser fram emot torsdag kl12.
#8 Steve säger
2016-10-25 19:29 - Anmäl

Jo, Santos är oerhört mycket sko för pengarna. Sopar banan med andra instegsmärken som Loake, Yanko mfl. För att inte tala om Meermin och Septime Largeur och liknande skräp som brukar rekommenderas som första inköp.
#9 Oslar säger
2016-10-25 23:20 - Anmäl

# 7
Testa gärna stilforum.se och bjud in folk till denna sida.
Det är ett sidoprojekt som jag och en vän drog i gång i våras men aldrig riktigt slutförde (vi gav oss aldrig på att nå ut med den). Tanken är ett diskutionsforum samt köp & sälj - sida.
Kom gärna med feedback för hur vi kan utveckla sidan och göra den så bra som möjligt!
oskar@stilform.se
Stort tack!
#10 Oskar säger
2016-10-25 23:22 - Anmäl

oskar@stilforum.se skall det så klart vara.
Tack igen :)
#11 Micke säger
2016-10-26 07:56 - Anmäl

#7: Om det gäller just ämnet skor så har Shoegazing.se ett utmärkt forum, hyfsad aktivitet men framför allt hög kunskapsnivå och välkomnande ton, och Köp o Sälj-delen är mkt bra.
#12 Tony säger
2016-10-26 08:20 - Anmäl

Verkligen spännande! Kul med samarbeten :)
#13 Victor säger
2016-10-26 09:08 - Anmäl

Verkligen jätte spännande och ser fram emot att se och försöka få tag på denna sko.
#14 Calle säger
2016-10-26 10:26 - Anmäl

Got to love the gruppmentalitet! Folk har ingen aning om vad det är för sko, men deklarerar redan att de kommer göra allt de kan för att köpa den. Toppen om man gillar Santos och det är skor i ens prisklass, då kan man ju kolla in Skoaktiebolaget och se om de har nåt man gillar och behöver, och man kan så klart se vad det är för samarbete här och om det är nåt för en, sen slå till. Men att man ska köpa en sko enbart för att det är ett samarbete med Manolo, varför?
#15 Jonas E säger
2016-10-26 10:33 - Anmäl

#7 Shoegazing och Flashback tycker jag fyller den forumfunktion du efterfrågar. Visst kan tonen på FB vara lite väl hård stundom...
#16 Steve säger
2016-10-26 12:47 - Anmäl

@ 14 - Haha, tänkte samma sak. Ingen vet vilken typ av sko det handlar om men "alla" vill köpa den osedd?! Måste kännas bra för Andreas och Olof att ha arbetat upp ett sådant extremt förtroendekapital att småkidsen köper deras rekommendationer osedda.

Angående forum så test styleforum.net, det enda som behövs. Shoegazing är bra men FB? Alltid dålig stämning och konflikter.
#17 Gert säger
2016-10-26 13:04 - Anmäl

#16 - Lite bitter kanske? Gillar inte när andra gläds över att skon är från en tillverkare med en pribild som är inom räckhåll även för studenter? Och om det är någon som verkligen förtjänar sitt förtroendekapital så är det väl Andreas? Trist inställning!
#18 Andreas Weinås säger
2016-10-26 15:28 - Anmäl

#14 - Självklart skall man bara köpa vår samarbetssko om man gillar den men jag tycker det är roligt att det verkar vara många som ser fram emot resultatet. De tidigare modeller vi gjort tillsammans har vi haft extremt bra respons och efterfrågan på så jag förstår att det finns stora förväntningar som vi självklart hoppas kunna uppfylla.

OBS! Vi har tidigarelagt lanseringen med 1 timme till klockan 11.00 på torsdag för att skon skall vara tillgänglig vid öppning av den fysiska butiken. Detta är nu korrigerat i artikeln.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Hermes silk printing, Lyon: Factory...

Läs mer

Shoegazing

Reportage – TLB Mallorca Artista

Läs mer

Hodinkee

First Photos: The Patek Philippe...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen