Manolo logotype

Marcus Malmborg lanserar webshop

I slutet av förra veckan lanserade Marcus Malmborg sin webshop med samma namn. Den är till bredden fylld med såväl dressat som ledigt från Eidos Napoli och vi har hunnit titta närmare på våra favoriter i utbudet.

De flesta av er läsare känner nog till Marcus Malmborg vid det här laget. Han introducerade Eidos Napoli på den svenska marknaden under förra året och har sedan nästan exakt ett år erbjudit måttsytt från Stòffa, Eidos och Bauer (skjortor) via sitt showroom på Strandvägen 7A. Vi lät sy upp en tredelad kostym via Marcus vilket ni kan läsa mer om HÄR

Den nya webshopen kommer öka tillgängligheten på Eidos konfektion avsevärt. Marcus har för hösten köpt in ett imponerade utbud av ytterplagg, uddakavajer, byxor och kostymer som blandas upp med stickat i merino och kashmir. 

En trevlig detalj är att Marcus har valt att erbjuda Eidos byxor i två passformer i respektive tyg istället för att erbjuda så många olika tygval som möjligt. Detta innebär att man kan välja på en mellanhög respektive hög midja i alla modeller. 

I skoväg hittar vi sneakers från Christian Kimber och för dem som vill hitta lediga plagg till något lägre pris finns Eidos ikoniska Lupo Shirts i hela åtta olika färger. 

 Vi har valt ut några av våra favoriter. 

Ragosta Jacket Brown

Eidos version av Field Jacket döpt efter Antonio Ciongolis vän Nick Ragosta. Här i brun ull/kashmir-blandning.

 

Beige Ciro Peak Lapel Jacket

Eidos har framför allt två passformer för sin kavajer: Modellen Ciro och Tenero. Däremot finns det flera olika tolkningar av framför allt den förstnämnda så som spetsiga slag men även dubbelknäppt men med samma passform i övrigt.

 

Beige Lorenzo Flannel Trousers

Byxmodellen Lorenzo med dubbla pleats och hög midja i samma tygval som kavajen ovan gör att man enkelt kan bygga ihop en flannelkostym alternativt köpa kavaj eller byxa för sig. Byxan finns som sagt även med en medelhög midja i samma tyg.

 

Blue Ciro Flannel DB Jacket

En annan version av modellen Ciro med breda dubbelknäppta slag. Här i en tunn blå flanell.

 

Blue UAB Flannel Trousers

Även detta paret går att matcha upp med kavajen ovan för hel kostym. Här i versionen med mellanhög midja och flat front.

 

Ciro Glenchecked Flannel Suit

Marcus har även tagit in ett par renodlade kostymer. Här i form av den mest klassiska versionen av Ciro i enkelknäppt utförande med rullad treknäppning.

 

Thompson Belted Cardigan

Ett klart ledigare men ack så trevligt inslag är den här grovstickade cardiganen med bälte. Perfekt för en promenad fram emot vårkanten eller bara hemma en söndagsmorgon.

 

Walnut Moline Rib Zip

Tunna tröjor med Zip är ett perfekt alternativ att ha under en kavaj men över en skjorta.

 

Twill Knit Cashmere

En riktigt tung värstingmodell i 100% Loro Piana kashmir.

 

Lupo Shirt White

Ett alternativ i den lägre prisklassen är Eidos grymt fina Lupo Shirts med en krage i ett stycke som ger en mjukt och härlig form. Här i vit piké som fungerar perfekt om man vill ta ner formaliteten på en kostym.

Utöver bilderna och produkterna i själva shopen har Marcus även tagit fram en inspirationsavdelning på sidan. Där har han tillsammans med fotografen Glen Allsop plåtat en lookbook för att ge inspiration till hur alla produkter kan bäras. 

 

Tenerokavaj matchad ton-i-ton.

Den stickade cardiganen Thompson.

Ledigt stickat.

Donegalmönstrad kostym matchad med vit Lupo Shirt.

Kashmir och tweed.

Dubbelknäppt kostym i blå flanell.

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 L säger
2016-10-18 11:19 - Anmäl

Jag brukar tycka att kommentarer som "kan ni inte visa något billigare" etc. inte hör hemma här då vem som helst borde förstå att de allra flesta inlägg syftar främst som inspiration.

Men att däremot kalla en popover-skjorta för 2100kr för något "i den lägre prisklassen" är ganska löjligt. Det må vara så att det är det billigaste plagget i shopen, men det gör det inte till ett plagg i den lägre prisklassen för det.

Utöver detta: Keep up the good work!
#2 W säger
2016-10-18 11:51 - Anmäl

Galet jävla snyggt!
#3 Andreas Weinås säger
2016-10-18 12:22 - Anmäl

#1 - Vi tar till oss av den kritiken och kan hålla med om att det var ett mindre lämpligt ordval. Vad vi syftade till var att de var ett plagg i den lägre prisklassen på just webshopen.
#4 Oniel säger
2016-10-18 13:39 - Anmäl

Byxorna ser helt magiska ut! Men får vänta någon månad då dem var väl dyra för tillfället.
#5 Joel säger
2016-10-18 13:56 - Anmäl

I mitt tycke ren perfektion! Jag skulle, med glädje, kunna bära varje enskilt plagg.
#6 #4 säger
2016-10-18 14:03 - Anmäl

Ja, priset går säkert ner om en månad ;-)
#7 Adam säger
2016-10-18 14:40 - Anmäl

Riktigt snyggt men några prisklasser för dyrt. Tips på fler som gör plagg med samma krage som lupon? Dvs krage i ett stycke.
Tack.
#8 Björn säger
2016-10-18 15:32 - Anmäl

Kan bara instämma med att allt ser riktigt bra ut. Men ikoniskt? Är inte de väl starka ord?
#9 Mattias säger
2016-10-18 16:31 - Anmäl

Har samma fråga som #7, det såg riktigt snyggt ut, helst gärna på en långärmad poloshirt!
#10 Oniel säger
2016-10-18 16:37 - Anmäl

Haha #6 ! Tänkte mer att jag är fattig student och måste spara lite innan jag kan köpa dem ;)
#11 Måns säger
2016-10-18 21:58 - Anmäl

Äsch. De snyggaste byxorna är redan slut i min storlek. Varför, varför visste jag inte om dem i tid? Har inte riktigt tid att hänga på låset.
#12 Owen säger
2016-10-18 22:27 - Anmäl

#1 När kläderna i den senaste fredag inspiration kostar 300,000kr, känner jag väl förberedd för dessa artiklar :-)
#13 OlleBolle säger
2016-10-19 10:25 - Anmäl

3000 kr får sägas vara ett bra pris för byxor med riktigt hög midja och i bra tyg. Annars är det i princip måttsytt som gäller för den som letar sådana, vilket sällan landar på under 4000 kr.
#14 Emil säger
2016-10-19 16:44 - Anmäl

Otroligt snygga kläder men skorna? Om en kan kalla det skor..
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.