Manolo logotype

Veckans Videotips - A Labour of Love - Edward Green

Att Edward Green gör några av världens finaste skor är det nog många som håller med om. Hur mycket arbete och inte minst den intensiva processen bakom ett par skor från tillverkaren är det dock inte alla som känner till. Idag vill vi rekommendera en film som illustrerar processen från början till slut av ett par skor.

I videon ser vi arbete med tillskärning (eller clicking som det kallas efter det specifika ljud som uppstår av kniven), nåtling (sömnaden av ovanskinn, lästning, bottning och sist men inte minst finishering av skorna. 

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skor

Andra artiklar om varumärkena: Edward-Green
#1 Oskar säger
2016-10-16 13:12 - Anmäl

Det är så vackert. Särskilt killen i slutet som står på fabriksgolvet med så grymt snygga skor på fötterna.
#2 Mattias säger
2016-10-16 17:44 - Anmäl

För dom här personerna verkar detta vara arbetsskor.
#3 Insider säger
2016-10-19 10:25 - Anmäl

Det finns ingen människa på fabriksgolvet i Northampton som har på sig ett par skor från fabriken de jobbar på, det är sneakers, och flip-flopps för hela slanten. :) Inte ens om de fick ett par, så skulle de ha på sig dem. Sorgligt men sant. :)
#4 Jesper säger
2016-10-20 10:47 - Anmäl

#3 Hehe ja jag skrattade högt när jag såg det klippet, med ett par välputsade semi brogues som trampar ned maskinpedalen. Inte alls stageat... :D Sen till deras försvar ska sägas att det är ju inte särskilt praktiskt med dressade skor i slätpressat läder på fabriksgolvet direkt.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.