Manolo logotype

Caruso Trunk Show på Linnégatan No.2: 20-21/10

Herrmodebutiken Linnègatan no.2 introducerade nyligen Caruso som ny kavaj- och kostymleverantör för säsongen. Idag är vi glada att meddela att butiken kommer husera den italienska konfektionsspecialisten för två måttsömnadsdagar i nästa vecka.

Caruso är en av de mest tillförlitliga och välrenommerade producenterna på marknaden. Man har sitt urspung från grundaren Raffaelle Caruso som utbildade sig i Neapel men sedan flyttade till Soragna där företaget fortfarande är beläget. 

Caruso har framför allt varit kända som en mycket skicklig producent vilket gjort att man arbetat en hel del som tillverkare av Private Label för andra företag. De senaste säsongerna har man velat ändra den uppfattningen och stärka det egna varumärket genom fler egna butiker och tydligare egen kollektion. 

Kostymer och kavajer från Caruso är inte billiga men många anser dem vara en av de mest prisvärda i branschen med en full kanvas-konstruktion om än något färre handmoment än hos de absolut dyraste. 

Detta är första gången på flera år som företaget besöker Sverige för en Trunk Show där den egna personalen har möjlighet att svara på frågor om produktionen samt sköta måttningen av kunderna. 

Trunk Showen hos Linnégatan no.2 i Göteborg äger rum torsdagen 20/10 mellan 12-20 och fredagen 21/10 mellan 10-12. 

Är man intresserad av att sy upp en kavaj eller kostym från företaget kontaktar man enklast Linnégatan no.2 på telefon: 031-431 450 eller via mail på info@linnegatan2.se.

 

Provkavaj som illustrerar hantverket och konstruktionen bakom produkten.

Några av de tygswatches man kan välja på vid måttagning hos Caruso.

 

Bilder från Carusos Showroom i Milano - Milad Abedi 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Kavaj

Andra artiklar om varumärkena: Caruso
#1 Biltemakörv säger
2016-10-13 17:46 - Anmäl

På Caruso hemsida beskriver de ett material de själv har varit med och tagit fram "GOBIGOLD". Jag tyckte att gobigold var fint och undrar om du/ni kan ge några förslag på liknande material men till en lägre prisklass. Ett material som är lite "rustikare" och passar bra på vinter.
#2 Måns säger
2016-10-13 20:55 - Anmäl

Jag gillar ansiktsuttrycket på modellerna. De måste vara göteborgare allihop
#3 Egon säger
2016-10-13 21:36 - Anmäl

#1: Gobigold verkar finnas i en mängd olika utföranden och vikter. Traditionella vintermaterial är flannel och tweed. I ditt fall verkar du vara ute efter flanell, eller någon annan tjockare ullkvalitet. Jag föreslår att du letar upp någon som har MTM eller skräddarsydd i den prisklass du tänkt dig, och sedan berättar om vad du har för behov. Då kommer de nog leda dig dit du vill komma.
#4 Swedive säger
2016-10-13 23:15 - Anmäl

#2 du låter som en riktig kännare inom området!
#5 Andreas Weinås säger
2016-10-13 23:58 - Anmäl

#1 - Gobigold är snarare en fiber än ett material. Det förekommer i stickat såväl som vävda och i fjäderlätta s160 tyger och grövre flaneller. Det är därför lite svårt att svara på men som #3 skriver så är tweed och framför allt flanell förmodligen ett bra alternativ. Mitt råd är att klämma och känna på tygerna samt fundera över i vilket sammanhang det skall bäras.
#6 Klas säger
2016-10-14 10:12 - Anmäl

Var startar priserna på MTM hos Caruso? Kommer ihåg att det tidigare varit ganska rimliga priser, men tror att det kan ha ökat senaste åren.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.