Manolo logotype

Veckans Videotips - Så skall kavajen sitta

Många ställer sig frågan hur en kavaj egentligen skall sitta. I dagens videoklipp från The Armoury går Mark Cho och Alan See igenom ett par detaljer som man bör tänka på när man provar en kavaj.

Passform eller framför allt silhuett är såklart en personlig fråga men det finns vissa aspekter som man i princip alltid vill säkerställa så som passformen runt nacken, bröstet och axlarna då dessa är mer komplicerade att korrigera hos en ändringsskräddare. 

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

#1 Mattias säger
2016-10-09 17:35 - Anmäl

Underbart.
#2 Varför? säger
2016-10-10 22:31 - Anmäl

Inte särskilt informativt men okej, snygg video.

En sak jag undrar: Varför har de två slipsar på sig? Är det nån ny grej?

Å vad jag önskar en Manolo-producerad video-serie typ "så ska kavajen sitta", "så ska ullbyxan sitta", "så ska skjortan sitta", osv. Den kompletta guiden med fokus på information och kunskapsförmedling.

Ni kan säkert få mycket hjälp av communityn ni byggt upp här. Jag lovar att göra subtitles till engelska/tyska, pro-bono givetvis.
#3 random säger
2016-10-10 22:53 - Anmäl

#2: två slipsar? Tror du misstar dig, det är nog att du ser bakstycket på deras slipsar tydligt. Rätt vanligt inom #menswear att slipsen knyts lite "snett" och att bakstycket blir längre än fram.

Sjukt snygg kavaj i videon måste jag säga.
#4 #3 säger
2016-10-10 23:22 - Anmäl

Hej #3, #2 här

Jo, det var ett skämt. Tycker det ser lite fånigt ut. Men smaken är delad. Kul för grabbarna inom #menswear (mer förvirring)...
#5 Andreas Weinås säger
2016-10-11 14:46 - Anmäl

#2 - På vilket sätt anser du att videon inte är informativ? Jag tycker att den tvärtom är ganska tydlig i att förmedla hur åtminstone personerna bakom The Armoury anser att en kavaj skall sitta?

Att göra den här typen av videoklipp vore fantastiskt roligt men tyvärr både väldigt kostsamt och tidskrävande.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.