Manolo logotype

10 höstfavoriter från Berg & Berg

Våra vänner från Berg & Berg fortsätter säsong efter säsong att leverera prisvärda accessoarer i smakfulla kombinationer. Vi har tittar närmare på höstens kollektion där vi hittar flera nyheter och valt ut våra 10 favoriter.

Berg & Berg har för säsongen förstärkt sitt team med svenska Andreas Larsson. Andreas arbetar som Creative Manager vilket innebär ett ansvar för framför allt produktutveckling samt PR. Andreas har precis som undertecknad läst på textilhögskolan i Borås men har sedan vidareutbildat sig på Politecnico di Torino och arbetat för såväl Vitale Barberis Canonico och Oscar Jacobson. 

 

Andreas Larsson med gedigen textilutbildning lär bli ett utmärkt tillskott hos Berg & Berg.

Vi fick möjlighet att titta närmare på höstens kollektion och har valt ut våra 10 favoritprodukter i lite olika kategorier. 

Large Solid Wool Scarf - Navy

En stor marinblå ullscarf för i sammanhanget väldigt rimliga pengar.

 

Pinpoint Cotton Button Down Shirt - White

En klassisk vit pinpoint oxford med buttondownkrage är bland det mest mångsidiga skjortval i garderoben.

 

Handsewn Carpincho Gloves - Cork Brown

En nyhet för säsongen är introduktionen av handsydda handskar. Vår favorit är Carpinchomodellen i kork.

 

Handrolled Striped Wool Tie - Navy/Brown/Grey

Blårandig slips i ull med handrullat avslut. En slips som fungerar till väldigt många situationer och inslagen av brunt och grått gör att den är lätt att matcha med mycket i garderoben.

 

Cashmere Cable Knit Sweater - Light Grey

Kabelstickad kashmirtröja producerad av Johnstons of Elgin. En fantastiskt mjuk och skön produkt som gör sig lika bra under kavaj som till ett par jeans.

 

Woolen Flannel Trousers - Charcoal

Jag mer eller mindre lever i ett par flanellbyxor under vinterhalvåret och föredrar dem allra bäst i en mörkgrå ton som går perfekt till marinblå kavaj.

 

Vachetta Leather Laptop Portfolio - Navy

Ett trevligt alternativ till brunt eller svart skinn för en portfolio är marinblått. Sobert, mörkt och sofistikerat och passar till det mesta.

 

Over The Calf Ribbed Wool Socks - Navy

Ni kanske börjar se ett mönster? Ja, vi gillar mörkblå plagg. Just ett par strumpor gör sig otroligt bra i nyansen oavsett om det är ton-i-ton till en blå kostym eller för att bryta av diskret mot en grå flanellbyxa och bruna eller svarta skor.

 

Large Solid Cashmere Scarf - Sand

Få saker definierar vardagslyx bättre än en riktigt mjuk kashmirhalsduk. Här i en sober sandfärgad ton och i extra stort men tunt utförande.

 

Vachetta Leather Belt - Dark Brown

Vachetta är en fantastisk läderkvalitet som åldras med värdighet och mörkbrunt är den första nyans vi skulle välja om man skall investera i ett bälte.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer

Andra artiklar om varumärkena: Berg & Berg
#1 Janne säger
2016-10-05 15:34 - Anmäl

Gillar verkligen Berg & Berg, vet inte hur många accessoarer som man köpt därifrån de senaste åren sedan man upptäckte dem, men många är det! Får nog bli några till igen, särskilt den där sandfärgade halsduken var ju riktigt vass!
#2 Måns säger
2016-10-05 17:13 - Anmäl

Har de verkligen så få inhemska kunder att det inte lönar sig att ha text på svenska? Samma med Nitty Gritty förresten som till och med har mejlkonversation med svenska kunder - på engelska. Lite fånigt faktiskt.
#3 Andreas Weinås säger
2016-10-05 17:27 - Anmäl

#2 - Angående mailkonversation kan jag hålla med om att det låter märkligt men att man har en hemsida på engelska behöver väl inte indikera få inhemska kunder utan snarare en växande kundgrupp internationellt?

Oavsett så är det ju betydligt fler svenska kunder som förstår engelska än internationella kunder som förstår svenska.
#4 arnie säger
2016-10-06 09:19 - Anmäl

Måns: Når ble det så dårlig stilt med Sverige at dere hverken forstår norsk eller engelsk? Det er et mirakel at så kunnskapsløse mennesker i det hele tatt klarer å knyte sitt slips.
#5 Daniel säger
2016-10-06 09:36 - Anmäl

Personligen är jag väldigt nöjd med deras slipsar som är otroligt fina och i min mening väldigt mkt slips för pengarna". Jag kommer dock aldrig mer köpa deras tröjor så länge de inte tar fram en slimfitmodell. Har tidigare köp en merino polo samt en polo i bomull. Bägge två satt (väldigt) dåligt med mkt överskottstyg under armar, midja och rygg
#6 Christian säger
2016-10-06 09:40 - Anmäl

#2 - Jag fick väldigt bra hjälp förra veckan, både över telefon & mail på... Svenska från just Nitty Gritty.
#7 jj säger
2016-10-06 09:56 - Anmäl

Deras italienska tröjor har generellt dålig passform ("vingar" vid armhålan") men de andra sitter helt okej. Någon som köpt deras flanellbyxor? Hur är midjehöjden?
#8 Jocke säger
2016-10-06 11:42 - Anmäl

Upplever tvärtom problemet att deras tröjor är väldigt, väldigt smala. Köpte en mellangrå merinopolo i XL för nåt år sedan, som ligger kvar i lådan med lappen på - den sitter nämligen som en M från de flesta andra märken jag testat.
#9 Steve säger
2016-10-06 13:29 - Anmäl

Även jag är intresserad av deras byxor. Både flanell- och manchesterbyxorna ser bra ut till er bra pris. Ni som provat, hur är passformen? Tyvärr ser det iaf ut som den typiska svenska, med extremt låg midja och supersmala ben.
#10 Lucas säger
2016-10-06 15:01 - Anmäl

Jag har köpt tre flanellbyxor får B&B. Det första paret var stl 48 (min vanliga storlek) men dessa är för tajta för mig och för låga i midjan. Fick rådet att gå upp en storlek och sy in byxan hos en skräddare, och nu sitter de andra två väldigt bra. På pappret ser de olika storlekarna inte ut att skilja sig särskilt mycket men passformen är helt olika. Så mitt tips är att gå upp i storlek om du har lite kraftigare ben. Midjehöjden är välavvägd för ett par uddabyxor.
#11 Steve säger
2016-10-06 16:50 - Anmäl

Tack för svar Lucas. Vad säger ni generellt om byxjusteringar? Jag hamnar ofta i dilemmat att storlek 48 sitter bra över ben och rumpa men blir för tighta i midjan (är inte fet men har lite "handtag") medan 50 sitter bra i midjan men blir ngt "fladdriga". Vad föredarar ni, lägga ut midjan på 48an eller justera rumpa/ben på 50an? Föredelar/nackdelar?
#12 random säger
2016-10-06 17:18 - Anmäl

Jag har ett par av deras byxor i tropical wool från vårkollektionen. Bedömer modellen som samma som de byxor i flanell som säljs nu.

Jag är stl 50 i midjan men la ut de 1 cm u låren då jag har rätt stora lår och ville få ett snyggt fall. Midjehöjden är som vanliga svenska konfektionsbyxor, alltså låg i Manolo-mått. :)

I övrigt är de av väldigt bra kvalitet. Tyget är från Barberis.
#13 Lucas säger
2016-10-07 10:09 - Anmäl

#11 - Låter billigare och enklare att lägga ut midjan på en 48:a om möjligheten finns. Har själv bara erfarenhet av att ta in byxor i midjan. Är dock ingen expert på området så mitt förslag är att gå till skräddaren och låta dem ge sin syn på saken.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Optimo hats, Chicago

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Auction Report: Two Rolex Kew A...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen