Manolo logotype

Veckans Videotips - GQ guidar dig genom skräddarändringarna

Att gå till en skräddare med den nyköpta kostymen kan verkligen göra underverk. Ibland är det dock inte alltid så lätt att veta vad man bör justera. Amerikanska GQ har i den här pedagogiska videon illustrerat vilka skräddarändringar som gör skillnaden.

Viktigt att komma ihåg är att detta är deras filosofi och det passar inte alla kroppar eller kostymer men många av tipsen i videon visar tydligt hur mycket renare silhuetten blir när man tar bort extra tyg vid byxans avslut eller markerar midjan genom ett mindre intag i ryggen. 

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Mange säger
2016-10-02 13:46 - Anmäl

Bra skräddare i Malmö/ Lund - gärna med bra priser. Några jag har besökt är inte så kreativa som filmen visar, ex damen vid Rooseum/ Moderna Museet eller den andra damen mellan Davidshall - Södra Förstadsgatan.
#2 Per säger
2016-10-02 18:52 - Anmäl

Hej Andreas! Har du något tips på bra skräddare i Göteborg för att sy in kavaj?
#3 Paul W H säger
2016-10-02 20:17 - Anmäl

Intag i ryggen? Eller i sidorna?
#4 Jakob säger
2016-10-02 20:21 - Anmäl

#1 Ohlssons skrädderi i Slottsstaden rekommenderas.
#5 Christian J säger
2016-10-02 22:16 - Anmäl

#2 Samuels skrädderi på sprängkullegatan
#6 Adam säger
2016-10-05 17:05 - Anmäl

#2,

Det beror helt på nivån på ingreppet. Överlägset bäst är William Baxter som huserar i Robin Petterssons lokaler i Viktoriapassagen. Han är otroligt duktig, noggrann och professionell. Han är inte heller särskilt dyr jämfört med övriga i stan. Jag hämtade en kostym efter omfattande ingrepp hos honom idag och är mycket nöjd med resultatet.

Sen kan jag även varmt rekommendera Syateljé Haga, precis bredvid Hagabadet. Angela som har skrädderiet är väldigt duktig och har en bra känsla för passform. Hon förstår även konstruktionen och hantverket i finare plagg. När hon sydde om en G.abo-kavaj gjorde hon allt arbete för hand, för att det skulle se likadant ut som originalsömmarna, något ingen annan skräddare jag använt tagit sig tid med.

Jag har även testat Cityskräddarna, Hanssons Skrädderi, Samuels Skrädderi, Skrädderiverkstan samt skräddaren längst upp i Bräutigamshuset vid Kungsportsplatsen, med lite blandade resultat. Samuel har jag själv haft god erfarenhet av, men en vän har fått några dyra skjortor fullkomligt slaktade när han slarvade med en ärmkortning. Cityskräddarna är även de duktiga rent tekniskt, men var noggrann med att några av de yngre tjejerna hjälper dig nåla kavajen, då de äldre herrarna har noll koll på passform.

TLDR: Gå William Baxter hos Robin Pettersson Tailor eller till Syatljé Haga!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.