Manolo logotype

Fredagsinspiration - Brunt och Svart

Att kombinera brunt och svart har för många varit ett stilmässigt snedsteg. Vi vill idag försöka ändra på detta och ge exempel på hur en brun kostym med inslag av svart absolut kan matchas med vit skjorta och svarta accessoarer.

Kostym - Cesare Attolini, Skjorta - Eton, Slips - Drake´s, Weekendbag - Tom Ford, Glasögon - Moscot, Skor - Gaziano & Girling, KlockaPatek Philippe ref. 5970

 

Weekendbag från Tom Ford.

Pateks kanske bästa Perpetual Calendar genom tiderna. Referens 5970P.

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Lasse säger
2016-09-30 13:28 - Anmäl

Yes! Det handlar bara inte om grundfärgerna, utan nyans, lyster, yta/material och hur det kombineras och på vad. Jag har aldrig förstått denna hysteri kring brunt och svart. Jag misstänker att det är en vidareförvirring av den gamla regelantipatin mot annat än svarta skor och många människor ängslan för att inte göra "rätt".
#2 Måns säger
2016-09-30 13:42 - Anmäl

Sagolikt snygg kostym. Svart/brun hundtand är mycket vackert. Jag kombinerar själv ofta svart och brunt. Gärna med något blått till. "Kul" i sammanhanget att Attolini väljer bort de så ofta omhuldade inhemska italienska väverierna till förmån för de engelska. Det har herr Attolini själv sagt på denna sida. Vad finns att säga om det?
#3 oscar säger
2016-09-30 15:06 - Anmäl

Snyggt! Gillar starkt kostyme på den andra bilden, vad kan det tänkas vara för material om man själv skulle låta sy upp något liknande?
#4 Måns säger
2016-09-30 15:08 - Anmäl

Fantastiska byxor därtill med härlig fotvidd och knappgylf med många knappar, kanske främst för oss gifta män som inte alltid har så bråttom. Jag har redan en Caruso mtm i brunt med diskret svart glencheck. Också mycket fint. Ljusblå skjorta. Vitt kan bli alltför kontrasterande. Men det är bara min smak. Svarta eller mahognybruna skor. Det skall jag bära på söndag.
Trevlig helg!
#5 Andreas Weinås säger
2016-09-30 15:47 - Anmäl

#2 - Attolini jobbar även med italienska väverier men anser att några av de brittiska är allra bäst när det kommer till vävning och finishering. De är inte ensamma om att tycka detta och många klassiska skrädderier brukar ha en förkärlek för britternas lite grövre och tyngre tyger. Det ger i regel ett bättre fall till en kostym och är lättare att ge form till.

Sen finns det fantastiska italienska tyger också där fokus ofta handlar om lätta kvaliteter med otrolig känsla och "touch".
#6 Johan säger
2016-10-03 19:00 - Anmäl

Hehe. Kollade just priset på Ford-bagen. Ni vill inte ens veta...
#7 Måns säger
2016-10-05 17:15 - Anmäl

#5 Skynda dig att handla. De brukar snabbt ta slut.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.