Manolo logotype

Care of Carl lanserar nya avdelningen - Best of British

Svenska webshopen Care of Carl har de senaste säsongerna blommat ut som en av norra Europas främsta inom E-commerce. Sakta men säkert har man ökat kvalitet och prisnivån med plagg- och produktspecialister inom respektive område och i veckan lanserade man ett nytt segment på hemsidan som man valt att kalla: Best of British.

Ni som följt Manolo och Care of Carl en längre tid kommer kanske ihåg att företaget för nästan exakt två år sedan lanserade det framgångsrika konceptet Italienska avdelningen vilket ni kunde läsa om här på Manolo

Det nya konceptet Best of British är en liknande satsning men fokuserar istället på att lyfta fram det bästa som de brittiska öarna har att erbjuda. Med ett gediget utbud av producenter i alla områden från konfektion till accessoarer och skor har man handplockat en rad specialister på respektive område.

Bland nyheterna i segmentet hittar vi Gieves & HawkesPrivate White V.C, Johnston´s of ElginDrake´s, Alice Made This, Turnbull & Asser, Dent´s, Smythson, Fox Umbrellas, Albert Thurston, Tateossian samt Mackintosh.

Sedan tidigare har Care of Carl ökat fokuset markant på randsydda kvalitetsskor och ur den satsningen hittar vi bl a Crockett & Jones och John Lobb i Best of British. 

I slutet på förra veckan anordnade Care of Carl ett exklusivt Afternoon Tea-event på brittiska Ambassadörens Residens i Stockholm där flera av företagets kunder fick möjlighet att träffa representanter från såväl Care of Carl som de brittiska varumärken som introducerats. 

"Bakgrunden till detta event och vår satsning på Best of British, är att jag tillsammans med mina inköpskollegor Henrik och Mikael, hade äran att bli inbjudan av den brittiska ambassaden, för ca ett år sedan. Här kom vi i kontakt med flera nya brittiska varumärken som ville etablera sig i Skandinavien. Vissa hade vi haft ögonen på sedan en tid tillbaka, medan andra var helt nya för oss. Timingen var perfekt! 

Vi har alltid varit inspirerade av brittisk stil. Dessutom hade vi sedan tidigare flera nya varumärken från Storbritannien på ingång inför denna kommande höstsäsongen. Detta i kombination med de kontakter som knöts på ambassaden gjorde att vi nu fick möjligheten att lansera avdelningen "Best of British". Det vi uppskattar med dessa varumärken är deras arv och historia, hantverket, känslan för detaljer, samt viljan att inte kompromissa. Dessa värderingar stämmer även väl in på Care of Carls egna grundvärderingar."

Henning Källqvist, grundare Care of Carl

 

Företagets grundare Henning Källqvist hälsade alla välkomna med ett tal.

Brittiska Ambassadörens Residens.

Respektive tillverkare fanns representerad med en rad produkter på eventet.

Väskor och accessoarer från Smythson.

Juan från Drake´s visar upp delar av företagets utbud.

Manschettknappar från Alice Made This.

Undertecknad diskuterar stickat med Johnston´s of Elgins representant på plats.

Stickade tröjor från Gieves & Hawkes.

Representanter från Turnbull & Asser och Crockett & Jones.

Paraply från Fox Umbrellas.

Representanter från Care of Carl på plats.

Afternoon Tea.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

#1 Carl H Eriksson säger
2016-09-07 14:08 - Anmäl

Detta gjorde careofcarl till en av dom bästa hemsidor för oss män. Riktigt jäkla bra!!
#2 Hampus säger
2016-09-07 20:44 - Anmäl

Care of Carl börjar få ett otroligt bra utbud. Underbart för oss som inte bor i Stockholm.
#3 Kalle säger
2016-09-07 22:43 - Anmäl

Det är omöjligt att kommentera för min del. Oavsett om det är dator eller iPhone. Felmeddelandet skriker att jag inte fyllde i något svar på frågan.

Vi får se om det fungerar från denna lur...
#4 Kalle säger
2016-09-07 22:44 - Anmäl

Det fungerade äntligen. Nu till min kommentar som jag har väntat på att fälla.

Jo, jag skulle gärna se ett inslag om höstens & vinterns värmande ytterplagg. Era tio favoriter. Ingen röd tråd! Det vore kul läsning.
#5 Andreas Weinås säger
2016-09-08 11:08 - Anmäl

Vi har som många säkert märkt haft ett problem med kommentarsfältet. Det har framför allt handlat om kommentarer utan inloggning och vår tekniska avdelning har tittat på problemet som nu förhoppningsvis skall vara åtgärdat.
#6 Mikael säger
2016-09-09 09:52 - Anmäl

Trevligt initiativ men det är över lag billigare att beställa från Storbritannien. Så tyvärr behöver CoC sänka sina priser!
#7 Owen säger
2016-09-09 10:18 - Anmäl

#6 Jag håller med, men man inte få gratis nästa dag leverans och fria returer om man köper från Storbritannien. Funkar bra om man är mellan storlekar och behöver att prova kläderna utan kostnad (betala med Klarna).
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.